Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:18 | 19/09/2019

Νεότερες πληροφορίες από την επιχείρηση της εκκένωσης των υπό κατάληψη κτιρίων στην Αχαρνών το πρωί της Πέμπτης, κάνουν λόγο για "ενδιαφέροντα" ευρήματα της ΕΛΑΣ. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μεταξύ των μεταναστών της κατάληψης στην Αχαρνών 11, υπήρχε ένας Σύρος για τον οποίο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για βιασμό ανήλικης. 

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της εκκαθάρισης του κτιρίου, η ΕΛΑΣ, εκτός από δύο πιστόλια που ανακοίνωσε ότι βρήκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται ότι ανακάλυψε μεταξύ άλλων δύο ξίφη-σπαθιά σαμουράι, δύο νουτσάκο (γκλομπ ενωμένα με αλυσίδα), ένα κουτί φυσίγγια των 9ΜΜ και δύο διαβατήρια γερμανικά που ενδεχομένως είναι γνήσια και ανήκουν σε αλληλέγγυους που έμεναν μαζί με τους μετανάστες

[custom:google-ads]

Μετά την εκκένωση, η ΕΛΑΣ σφράγισε με τσιμεντόλιθους το κτίριο στην οδό Σουρμέλη και με μεταλλικά ρολά αυτό στην Αχαρνών 22. Στα δύο σημεία θα παραμείνουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπό το φόβο επιθέσεων και ανακατάληψης.

Είναι δύο από τα 11 κτίρια για τα οποία είχαν υποβάλει μηνύσεις οι ιδιοκτήτες και είχαν εκδοθεί εισαγγελικές παραγγελίες εκκένωσης.

Οι δύο καταλήψεις, στις οποίες δραστηριοποιούνταν μέλη κυκλωμάτων διακίνησης πλαστών εγγράφων, λαθραίων τσιγάρων και ειδών παρεμπορίου, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονταν σε διαρκή αντιπαράθεση. Τέσσερις συμπλοκές έχουν καταγραφεί τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ των καταληψιών, ενώ τον Οκτώβριο του 2018, είχαν σημειωθεί και πυροβολισμοί με 45αρι σε αυτοκίνητο στο κτίριο στην οδό Σουρμελή.

Πηγή: thetoc.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis