Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 22/08/2019

Αντιπροσωπία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Τσίτσικα Χαράλαμπο, επισκέφθηκε την Πέμπτη τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Καραμαλάκη Μιχαήλ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Αθήνα, τον οποίο συνεχάρη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και τον ενημέρωσε για τα τρέχοντα προβλήματα που απασχολούν τους Αστυνομικούς της Αχαΐας, υποβάλλοντας του και σχετικό έγγραφο υπόμνημα.

[custom:google-ads]

 Τα θέματα που αναπτύχθηκαν εκ μέρους της Ένωσης στον κύριο Αρχηγό ήταν: 

1. Συνέχιση του σχεδιασμού και της κατασκευής του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην ανατολική περιοχή της Πάτρας μετα και από την πρόσφατη επικαιροποίηση της παραχώρησης της έκτασης από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας.

2. Αντιμετώπιση της Πάτρας ως του τρίτου μεγαλύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της χώρας, αλλά και ως συνοριακής περιοχής με έντονη κινητικότητα μετανάστευσης, και συνεχή ενίσχυση της με ικανό αριθμό προσωπικού μέσω μεταθέσεων (τακτικών και έκτακτων) αλλά και αποσπάσεων για την κάλυψη εποχιακών αναγκών.

3. Ανανέωση εξοπλισμού (συστήματα επικοινωνιών, αλεξίσφαιρα γιλέκα, εξειδικευμένο εξοπλισμό ένδυσης κλπ) και οχημάτων.

4. Ενίσχυση των οικονομικών πόρων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

5. Διακοπή των μεταγωγών ασθενών κρατουμένων (τακτικές & έκτακτες) από την Κλειστή Φυλακή Πάτρας προς Νοσηλευτικά Ιδρύματα από το Τμήμα Μεταγωγών και Δικαστηρίων Πατρών. Ανάληψη της υποχρέωσης αυτής από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.)

6. Απαλλαγή από τις διακομιδές ψυχασθενών με παρέμβαση για την άμεση εφαρμογή του νομοσχεδίου που τέθηκε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση και το οποίο αναθέτει τις αναφερόμενες διακομιδές σε εξειδικευμένο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό με οχήματα του ΕΚΑΒ.

7. Εφαρμογή θεματικής, τοπικής και ουσιαστικής Αστυνόμευσης με άμεση κατάργηση του περιβάλλοντος Αστυνόμευσης τύπου  ̈ανακατέματος ̈ με ενισχύσεις ακόμα και Αστυνομικών ειδικών υπηρεσιών σε τμήματα τάξης αλλά και ενισχύσεων Αστυνομικών ίδιας υπηρεσίας, αλλά άλλης τοπικής αρμοδιότητας.

8. Εύρεση και μίσθωση κτηρίου για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών που στεγάζονται στα απαρχαιωμένα κτήρια της Γούναρη και της Πανεπιστημίου και δημιουργία σύγχρονων κρατητηρίων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας με παράλληλη απεμπλοκή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών από την φύλαξή τους.

9. Απαλλαγή από τα πάρεργα όπως η διανομή εκατομμυρίων δικαστικών, στρατιωτικών, και λοιπών εγγράφων, η έκδοση εγγράφων, βεβαιώσεων κλπ και η θεώρηση άλλων, οι έλεγχοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και πολεοδομικών θεμάτων, η συνοδεία υπαλλήλων άλλων υπηρεσιών για την εκτέλεση του έργου τους, η ανάλωση, παρόλη την απαρχαιωμένη μηχανογράφηση, σε συλλογή στατιστικών και η λοιπή εκτεταμένη γραφειοκρατία και η προσφορά αμισθί για το κράτος, υπηρεσιών προς κερδοσκοπικές ανώνυμες εταιρίες όπως οι αθλητικές ΠΑΕ και ΚΑΕ.

10. Κατάργηση των μικτών περιπολίων οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη για την εύρυθμη λειτουργία όλων σχεδόν των υπηρεσιών και αντιμετωπίζονται ως περιπολίες  ̈αγγαρείας ̈. 11. Περαίωση της ίδρυσης του Αστυνομικού Ιατρείου στην Πάτρα.

12. Κατασκευή σταθμού καυσίμων,

13. Ενεργειακή αναβάθμιση μέσω ΕΣΠΑ του κτιρίου της οδού Ερμού 95,

14. Πλήρη εφαρμογή των νομοθετημάτων περί του χρόνου εργασίας, της υγιεινής και ασφάλειας αλλά και της έκδοσης υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση.

 tempo24.news

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis