Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:49 | 19/11/2019

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού  Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
          
Η συνάντηση έγινε με σκοπό να ενημερωθεί το ανώτατο ιεραρχικά πρόσωπο της φυσικής μας Ηγεσίας, για μία σειρά από προβλήματα που απασχολούν το σύνολο των συναδέλφων μας στην Διεύθυνσή μας. Συγκεκριμένα στον Αρχηγό παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν τα παρακάτω  βασικά ζητήματα:  
1) Η εκκίνηση του σχεδιασμού και της κατασκευής νέου Αστυνομικού μεγάρου, με την ανάληψη πρωτοβουλιών, μετά και από τις ουσιαστικές παρεμβάσεις της Ένωσης μας, προς όλες τις κατευθύνσεις.
2) Η έλλειψη Υπηρεσιακών Οχημάτων, η κατάσταση του υπάρχοντος, απαρχαιωμένου στόλου, οι κινδύνους που ελλοχεύει και το υπερβολικό κόστος συντήρησης του.
3) Η ανάγκη χορήγησης νέων αλεξίσφαιρων  γιλέκων, καθώς τα υπάρχοντα στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν λήξει.
4) Η χορήγηση εύχρηστων θερμικών καμερών που θα διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό το έργο των Υπηρεσιών.
5)  Η καθαριότητα του κτηρίου της Διεύθυνσης μας, καθώς ο συμβασιούχος Υπάλληλος Καθαριότητας παραιτήθηκε, με αποτέλεσμα να μην παρέχεται καθόλου καθαριότητα ή αυτή να πραγματοποιείται με ιδία έξοδα των Υπηρετούντων συναδέλφων μας.  
6) Η αποδέσμευση μας από τις επιδόσεις δικογράφων, με σκοπό την απεμπλοκή σημαντικού αριθμού συναδέλφων και την ενασχόληση τους με το κύριο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.
[custom:google-ads]      
Από την πλευρά του, ο Κύριος Αρχηγός, μας ανέφερε ότι είναι δίπλα στο προσωπικό και πρόθεση του είναι να επιλύσει τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον Αστυνομικό εδώ και χρόνια. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου επιθυμεί τη στενή και υγιή συνεργασία με όλους τους φορείς, συμπεριλαμβανομένου και του συνδικαλιστικού κινήματος.     Για τα θέματα που συζητήσαμε, ειδικότερα ανέφερε:
1) Γνωρίζει το κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και την κατάσταση του υπάρχοντος κτηρίου και από μέρους του θα γίνουν όλες οι ενέργειες προκειμένου να στεγαστούμε σε νέο κτήριο.
2) Αρχές Ιανουαρίου 2020 θα παραληφθούν νέα οχήματα μέσω «ΕΣΠΑ» Της Περιφερικής Ενότητας Ηπείρου. Ενώ έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες απόδοσης κατασχεμένων οχημάτων και σύντομα θα μας αποδοθούν τα οχήματα για τα οποία έχουμε κάνει ενέργειες.
3) Γίνονται προσπάθειες ώστε το 2020 όλες οι Υπηρεσίες να εφοδιαστούν με νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα.
4) Από ανάληψης καθηκόντων του έχει ήδη προβεί στην ανακατανομή δύο (2) θερμικών καμερών, τις οποίες παρέδωσε στη Διεύθυνση μας και θα προσπαθήσει να βρει κι άλλες.
5) Ο προσανατολισμός του Αρχηγείου είναι προς την αλλαγή της μέχρι σήμερα διαδικασίας, με την ανάθεση του καθαρισμού στην εκάστοτε Διεύθυνση.
6) Για την κατασπατάληση δυνάμεων για επιδόσεις δικογράφων, πρόκρινε ότι μια καλή λύση θα αποτελούσε η αποστολή τους μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Μια διαδικασία που όπως ανέφερε, εφαρμόζεται και στα Διοικητικά Δικαστήρια.
           
Η Ένωση μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη βελτίωση των συνθηκών των συναδέλφων οι οποίοι καθημερινά φροντίζουν για τη διατήρηση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Έχουμε υποχρέωση να είμαστε δίπλα τους και με επιχειρήματα και προτάσεις, να μεταφέρουμε τα προβλήματα στην Ηγεσία η οποία δείχνει άμεσα αντανακλαστικά και πρόθυμη να δώσει λύσεις σε χρόνια ζητήματα. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣΖΗΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis