Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:11 | 12/10/2019

Την Τετάρτη  9 Οκτωβρίου 2019, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών συναντήθηκε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. ΨΩΜΑ Γεώργιο.

Αφού ευχηθήκαμε στον κύριο Γενικό καλή δύναμη και καλή σταδιοδρομία στα νέα του καθήκοντα, παραδώσαμε Υπόμνημα με τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι και  οι Υπηρεσίες που ανήκουν στα γεωγραφικά όρια της Ένωσής μας. Τα κυριότερα θέματα που θέσαμε ήταν:

Πάνω από 4.000 κενές οργανικές θέσεις στη Γ.Α.Δ.Α.

Διαχρονική ανάγκη ανακατανομής προσωπικού μεταξύ υπερτροφικών και ατροφικών Υπηρεσιών.  Μεγάλος αριθμός αστυνομικών με οργανική θέση σε Διευθύνσεις της Γ.Α.Δ.Α., συνεχίζει σε παραμένει αποσπασμένος – προσωρινά μετακινούμενος στην επαρχία εδώ και  πολλά έτη, κατά παράβαση κάθε προβλεπόμενης διάταξης.

Ωράριο εργασίας

Μη τήρηση έκδοσης εβδομαδιαίας Υπηρεσίας, υπερεργασία αστυνομικού προσωπικού.

Σταθερές φυλάξεις

 Οι Διευθύνσεις της Γ.Α.Δ.Α. διαθέτουν έναν πολύ μεγάλο αριθμό των υπηρετούντων σε αυτές, σε σταθερούς – ακίνητους στόχους κάθε είδους, κατά παράβαση των προβλεπόμενων διατάξεων (Π.Δ. 141/1991, Υπουργική Απόφαση 7001/1994 που διέπει την λειτουργία της Δ.Α.Ε.Α.).  Πέραν του σαφούς εργασιακού ζητήματος που προκύπτει από τη φύλαξη σταθερών στόχων, τίθεται και το ζήτημα της απόκλισης της κύριας αποστολής Υπηρεσιών πρώτης γραμμής (Ο.Π.Κ.Ε., περιπολικά Άμεσης Δράσης, Ομάδα Ζ, Ασφάλεια, διμοιρίες Υ.ΜΕ.Τ. –Υ.Α.Τ. ).

Μέτρα Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας

Άμεση ανάγκη εξορθολογισμού των μέτρων και έγκαιρη ανακοίνωσή τους από τις προϊστάμενες Υπηρεσίες, ούτως ώστε να μην κατασπαταλάται Αστυνομικό προσωπικό σε πάρεργα, να μην δυσχεραίνεται η καθημερινή λειτουργία και οι τρέχουσες ανάγκες των Υπηρεσιών και να μην διαταράσσεται ο οικογενειακός προγραμματισμός των εργαζόμενων αστυνομικών.

Τραυματισμοί Αστυνομικών σε συναθροίσεις-συγκεντρώσεις.

Οι εντολές από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γ.Α.Δ.Α. προς τις αστυνομικές δυνάμεις να είναι σαφείς, ώστε να μην κινδυνεύει η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας.

Οχήματα, ασύρματοι, καθαριότητα, αναλώσιμα υλικά

  • Έλλειψη αναλωσίμων υλικών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού στις Διαχειρίσεις

των Διευθύνσεων της ΓΑΔΑ.

  • Έλλειψη υπηρεσιακών οχημάτων και απαρχαιωμένος στόλος που τον καθιστά

επικίνδυνο για τους επιβαίνοντες αστυνομικούς.

  • Προβληματικό αναλογικό σύστημα επικοινωνιών εν έτη 2019 που δεν τιμά μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Σε πολλές Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αθήνας δεν ανέλαβαν ποτέ καθήκοντα οι συμβασιούχοι υπάλληλοι καθαριότητας με αποτέλεσμα από αρχές του έτους να μην υπάρχει καθόλου καθαριότητα ή αυτή να πραγματοποιείται με ιδία έξοδα των υπηρετούντων συναδέλφων μας. Επίσης σε καμία Αστυνομική Υπηρεσία δεν προβλέφθηκε να πραγματοποιείται τακτική απολύμανση των χώρων από αρχές του τρέχοντος έτους, με κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών σε αστυνομικούς, κρατούμενους και πολίτες.

Ενίσχυση των Επισήμων

Ενισχυτική δύναμη από τις μάχιμες Υπηρεσίες στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων για χειρισμό συσκευών X-RAY, ενώ οι αστυνομικοί που διατίθενται δεν είναι πιστοποιημένοι.

Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών

Τι μέλλει γενέσθαι με την εν λόγω Υπηρεσία στην ίδρυση της οποίας ήμασταν αντίθετοι και από την οποία καθημερινά μετακινείται προσωπικό προς άλλες Υπηρεσίες; Θα συνεχίσει η λειτουργία της;  

Όλα τα θέματα συζητήθηκαν διεξοδικά, για αρκετή ώρα και σε πολύ καλό κλίμα. Ο κύριος Γενικός αναγνώρισε ότι πολλά από αυτά που θέσαμε όντως ισχύουν, αναφέροντάς μας ότι στα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου αυτά επιλυθούν. Εμείς από την πλευρά μας θα βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, θα επανερχόμαστε συνεχώς για όσα ζητήματα παραμένουν άλυτα και θα θέσουμε στις ιεραρχικά προϊστάμενες Υπηρεσίες  τις Γ.Α.Δ.Α. όσα ζητήματα από το υπόμνημά μας προέρχονται από αυτές.

Ως το μεγαλύτερο Πρωτοβάθμιο Σωματείο της Χώρας, δηλώνουμε ότι θα είμαστε αρωγός σε κάθε προσπάθεια λαμβάνει χώρα με σκοπό την καλυτέρευση της καθημερινότητάς μας  και τη θωράκιση της εργασίας μας.

Η Ένωση Αθηνών διαβεβαιώνει τα μέλη της, ότι θα συνεχίσει απερίσπαστη τον αγώνα της, μεταφέροντας  δια ζώσης, στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. όλα τα ζητήματα που τους απασχαλούν, απαιτώντας λύσεις.
 
                                                                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣΧΥΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis