Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:43 | 06/05/2020

Πραγματοποιήθηκε χθές 5 Μαΐου 2020 στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συνάντηση του Προέδρου της Ένωσης μας Τσίτσικα Χαράλαμπου με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Τσουβάλα Κωνσταντίνο, στον οποίο εκτέθηκαν μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους Συναδέλφους που υπηρετούν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας.

Θέματα όπως επίσπευση του σχεδιασμού και της κατασκευής του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου, για το οποίο ζητήθηκε η παρέμβαση και του ιδίου σε πολιτικό επίπεδο, καθώς από την πλευρά Δήμου δεν υπάρχει η επιθυμητή συνεργασία ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. 

Στο θέμα της ανανέωσης εξοπλισμού και οχημάτων του τέθηκε το θέμα τονίζοντας ότι στην περιοχή της Αχαΐας παρατηρείται το φαινόμενο του απαρχαιωμένου εξοπλισμού πάσης φύσεως, (συστήματα επικοινωνιών,αλεξίσφαιρα, εξειδικευμένος εξοπλισμός ένδυσης κλπ) αλλά και ο πεπαλαιωμένος στόλος οχημάτων,που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, μετρά δεκαετίες χρήσης και εκατοντάδες χιλιόμετρα, χρήζοντας άμεσης ανανέωσης. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών.

Ο Γενικός Γραμματέας πράγματι κατανόησε το πρόβλημα και άμεσα μας διαβεβαίωσε ότι μέχρι το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους θα παραδοθούν συνολικά τριάντα οκτώ (38) νέα υπηρεσιακά οχήματα και δίκυκλα στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, κάτι το οποίο μαζί και με κάποια οχήματα του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας που πιθανολογείται να δοθούν μέσω της Ολύμπιας Οδού λόγω αντικατάστασης θα δώσει τεράστια ανάσα. Στο σημείο αυτό πρέπει ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκη Νεκτάριο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπονάνο Χαράλαμπο γιατί μόλις τους θέσαμε το θέμα, άμεσα ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την επίλυση του.

Σημαντικό επίσης ζήτημα που τέθηκε είναι ο διορισμός Υπηρεσιακού Ιατρού με έδρα την Πάτρα, για το οποίο μας δήλωσε ότι Υπουργείο βλέπει θετικά την τοποθέτηση ιατρού σε κάθε Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, άρα και στην Πάτρα. Τέλος τέθηκαν και μια σειρά ζητημάτων όπως οι ακούσιες νοσηλείες και οι μεταγωγές κρατουμένων σε νοσηλευτικά ιδρύματα για τα οποία η Ένωση μας δίνει μεγάλο και συνεχή αγώνα, καθώς αποτελούν τροχοπέδη στην καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής, μιας και απασχολούν τεράστιο αριθμό Αστυνομικών.

Η Ένωση μας θα συνεχίσει την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να επιλυθούν χρόνια ζητήματα που απασχολούν το ένστολο προσωπικό της περιοχής μας, καθώς η επίλυση τους είναι σημαντική, όχι μόνο για τους Συναδέλφους, αλλά και για όλους τους πολίτες της Αχαΐας αφού θα υπάρχουν ακόμα καλύτερες υπηρεσίες ασφάλειας με περισσότερους Αστυνομικούς στην κύρια αποστολή τους

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΜΠΑΛΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis