Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:49 | 04/08/2019

Για την αλλαγή στα φαινόμενα διαρρήξεων και κλοπών τους καλοκαιρινούς μήνες, μίλησε στην εκπομπή One Line Weekend o αστυνομικός συντάκτης, Θάνος Σωτήρης.

Τα πράγματα φαίνονται να έχουν αλλάξει για τους επίδοξους διαρρήκτες, καθώς επίσης και οι συνθήκες γύρω από τις οποίες διαπράττεται μία διάρρηξη ή κλοπή τα τελευταία χρόνια.

Η τεχνολογία έχει συνδράμει στην αλλαγή αυτή. «Αλλάζει άρδην η γεωγραφία στα εγκλήματα κατά της περιουσίας, αυξάνονται οι διαρρήξεις στα αστικά κέντρα και αυξάνονται οι κλοπές στα τουριστικά θέρετρα», υποστήριξε ο δημοσιογράφος.

Οι συμβουλές της αστυνομίας έχουν να κάνουν με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα με το facebook. Αποφυγή γνωστοποίησης της τοποθεσίας είναι η νούμερο ένα συμβουλή της Αστυνομίας, καθώς επίσης η διεύθυνση του σπιτιού και η πινακίδα του αυτοκινήτου.

«Όπως η αστυνομία σκανάρει το facebook για να αναζητήσει στοιχεία για κακοποιούς, με ακριβώς τον ίδιο τρόπο απατεώνες σκανάρουν το facebook για να βρουν υποψήφια θύματα», τόνισε ο δημοσιογράφος. «Ο συνδυασμός των εφαρμογών facebook, twitter και google maps αποφέρει απίστευτες πληροφορίες», σύμφωνα με πειραματική έρευνα του δημοσιογράφου.

[custom:google-ads]

Πηγή: onetv.gr 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis