Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 14/07/2017

Τι πρέπει να προσέξετε (και να μην κάνετε) για να αποφύγετε να μπείτε στο στόχαστρο των ληστών. 

Το ακούμε συχνά και, κατά καιρούς, έχει επιβεβαιωθεί και από έρευνες: Οι διαρρήκτες, στην πλειονότητα τους, «μελετούν» ένα σπίτι πριν αποφασίσουν να το παραβιάσουν για περιουσιακά στοιχεία (αν και σε μια διάρρηξη η περιούσια είναι το λιγότερο που κινδυνεύει. Το θέμα είναι να μην απειληθεί η δική σας ασφάλεια και ζωή).
Ακόμα κι αν έχετε πάρει όλα τα μέτρα προστασίας (π.χ. πόρτες και μπαλκονόπορτες ασφαλείας), η τελική απόφαση ενός εγκληματία μπορεί να κριθεί στις λεπτομέρειες. Βλέπετε, οι διαρρήκτες παρακολουθούν. Κι αυτά είναι μερικά από τα ενδεικτικά στοιχεία στα οποία μπορεί ενδεχομένως να σταθούν και, τελικά, να αποφασίσουν να παραβιάσουν το χώρο σας. 

Συγκεντρώσαμε μια λίστα με αυτά που μετατρέπουν το σπίτι σας σε πόλο έλξης στους επίδοξου ληστές. 

1. Βγάζετε τα σκουπίδια στο μπαλκόνι και τα ξεχνάτε εκεί 

Τα σκουπίδια που μένουν μέρες στο μπαλκόνι είναι δείγμα απουσίας. Το ίδιο ισχύει και για τα άδεια κουτιά από τις καινούριες ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές σας συσκευές. Εκτός από το ότι μαρτυρούν ότι λείπετε, δίνουν την αίσθηση ότι αγοράζετε αντικείμενα. Άρα ξοδεύετε. Άρα έχετε χρήματα. Συμπέρασμα: Να πετάτε τα σκουπίδια σας.

2. Αφήνετε τις κουρτίνες ανοιχτές 

Όσο κι αν αγαπάτε το φως της ημέρας ή απλώς ξεχνάτε να τις κλείσετε, με αυτό τον τρόπο, είναι πιο εύκολο για κάποιον να δει τι υπάρχει μέσα σε ένα σπίτι. Το ίδιο ισχύει και για τα παντζούρια. Καλό είναι να τα κλείνετε τις ώρες που λείπετε. 

3. Κλείνετε όλα τα φώτα του σπιτιού το βράδυ

Αν και οι περισσότερες έρευνες συμφωνούν πως η πλεινότητα των διαρρήξεων γίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας (όταν οι ένοικοι βρίσκονται στις δουλειές τους), εσείς, καλού-κακού, το βράδυ επιλέξτε να αφήνετε έστω ένα φως ανοιχτό. Όταν όλα είναι σκοτεινά είναι σαν να δίνετε στους διαρρήκτες την άδεια να μπουν στο σπίτι σας. 

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα  BOVARY.GR

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis