Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:10 | 28/08/2015

Αυτη η φωτογραφία μας υπενθυμίζει ότι οι ανθρωπινες ζωές είναι μία αξία που βρίσκεται πάνω από όλους και όλα.

Όποια πεποίθηση και αν σας διακρίνει αγαπητοί αναγνώστες του policenet.gr (την όποία εμείς είμαστε οι τελευταίοι που θα κρίνουμε) μην πάψετε να αγαπάτε τον συνανθρωπο σας.

Το γεγονός ότι η πατρίδα μας περνάει δύσκολες ώρες, δεν έχει καμία σχέση με αυτή την ταλαιπωρημένη παιδική ψυχούλα που βρίσκεται στην αγκαλιά του νεαρού ένστολου αστυνομικού

Η οργή των Ελλήνων για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας, είναι βάσιμη και αναμφίβολλα πρέπει όλοι να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να την αλλάξουμε.

Σε αυτό θα μας βρείτε σύμφωνους.

Πιστέψτε μας όμως ...

Το πρόβλημα δεν είναι οι βασανισμένοι άνθρωποι που γεννήθηκαν και έζησαν υπό απάνθρωπες συνθηκες.

Το αληθινό πρόβλημα είναι οι μεγάλοι διαχειριστές των καταστάσεων που διαμορφώνουν το παζλ της εικόνας του σήμερα ...

Μετά από αυτές τις λίγες σκέψεις, παρακάτω ακολουθεί ένα κείμενο που εντοπίσθηκε μαζί με την ανωτέρω φωτογραφία στο προφίλ στο facebook του Φωτεινού Παγιαύλα (αντιπροσώπου στην ΠΟΑΣΥ)

 

"Ο μικρός φίλος μου Νούρι από τη Συρία.

- Κρατώ στα χέρια μου το Νούρι. Δεν είναι αυτό το πραγματικό του όνομα, αλλά ας τον λέμε έτσι. Νούρι στα αραβικά είναι ο Φωτεινός.
- Ο Νούρι είναι από τη Συρία.
- Ο Νούρι κανονικά δεν θα 'πρεπε να θεωρείται παράτυπος μετανάστης, γιατί δεν εγκατέλειψε τη Συρία λόγω πείνας ή ανεργίας (ο όρος λαθρομετανάστης είναι προσβλητικός και μειωτικός για ανθρώπινο ον και αντ' αυτού πρέπει να χρησιμοποιείται ο όρος παράτυπος μετανάστης).
- Ο Νούρι κανονικά είναι πρόσφυγας, γιατί έφυγε από τη Συρία διωγμένος από το πόλεμο.
- Οι γονείς του Νούρι δώσανε ένα σεβαστό ποσό σε διακινητές για να μεταφερθούν σε χώρα της ΕΕ.
- Διατέλεσα υπηρεσία φύλαξης του Νούρι στο Κλειστό Γυμναστήριο Νάξου στα τέλη Ιουλίου.
- Στη χώρα του Νούρι ζούσαν 23 εκατομμύρια άνθρωποι πριν την έναρξη του εμφυλίου.
- Στη χώρα του Νούρι μετά την έναρξη του εμφυλίου οι νεκροί υπολογίζονται σε 100000, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, με πάνω από τους μισούς να είναι άμαχοι.
- 8 εκατομμύρια οδηγήθηκαν σε εσωτερική μετανάστευση.
- 4 εκατομμύρια οδηγήθηκαν πρόσφυγες σε Τουρκία, Λίβανο και Ιορδανία.
- Μόνο κάτι λιγότερο από μισό εκατομμύριο πέρασαν σε χώρες της ΕΕ, ανάμεσα σε αυτές και στην Ελλάδα.
- Οι πλούσιες χώρες του αραβικού κόσμου, Κατάρ, Σ. Αραβία, ΗΑΕ, Κουβέιτ, δε δέχθηκαν το Νούρι, αλλά και κανέναν Σύρο πρόσφυγα.
- Ο Νούρι γνωρίζει ότι στην Ελλάδα έχουμε οικονομική κρίση και δεν θέλει να μείνει εδώ.
- Ο Νούρι θέλει να εγκατασταθεί στον ευρωπαϊκό βορρά και δη στη Γερμανία.
- Ο Νούρι είναι από τους πιο πλούσιους Σύριους και γι' αυτό κατάφερε να φτάσει ως εδώ. Άφησε πίσω μια ζωή που προ εμφυλίου ίσως να ήταν πιο ευημερούσα από τη δικιά μου.
- Δώσανε στο Νούρι μαρκαδόρους και αυτό που ζωγράφισε ήταν τανκς να βομβαρδίζουν σπίτια. Ήδη ο ψυχισμός του έχει υποστεί ανήκεστο βλάβη.
- Ο Νούρι έχει αρχαιοελληνικό σχηματισμό δακτύλων ποδιού, ενώ εγώ αιγυπτιακό. Αυτό αποδεικνύει ότι στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές προσμίξεις πληθυσμών και καθιστούν τις θεωρίες περί καθαρότητας φυλής αβάσιμες.
- Οι πρόγονοι του Νούρι περιποιήθηκαν 17000 εξαθλιωμένους προγόνους μου που κατέφθασαν από τη Μ.Ασία στις μεγάλες συριακές πόλεις κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923, μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης.
- Ο Νούρι, σύμφωνα με τη Χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, καθώς και από άλλες συμβάσεις, έχει το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία..."

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis