Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:20 | 20/02/2015

 

Ισχυρά αστυνομικά μέτρα για το ποδοσφαιρικό ντέρμπι αυτή τη φορά χωρίς… πυρηνικούς επιστήμονες του Δημόκριτου και χωρίς τρεις ζώνες ελέγχου, όπως είχαν «επιστρατευθεί» στον αγώνα της περσινής αγωνιστικής περιόδου στο «Απόστολος Νικολαίδης». Χθες εξελίχθηκε ευρεία αστυνομική σύσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής των επικεφαλής αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και υπευθύνων των δύο ΠΑΕ, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και οι δύο πλευρές φαίνεται να συμφώνησαν και να αποδέχθηκαν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας που υποδείχθηκαν από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., που έχουν αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίησή τους. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως η προσέλευση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, που έχουν στην κατοχή τους εισιτήρια θα γίνει μόνο από την άνοδο και κάθοδο της Λ. Αλεξάνδρας. Περιμετρικά του γηπέδου θα βρίσκονται 20 διμοιρίες των ΜΑΤ και επιπλέον 10 της ΥΜΕΤ. Ο έλεγχος των φιλάθλων για την κατοχή του εισιτηρίου τους, θα γίνεται σε τρία σημεία. Στις συμβολές της οδού Τσόχα, με τη Λ. Αλεξάνδρας και τις οδούς Παναθηναϊκού και Κυριακού, όπου θα προσέρχονται για να μπουν στις αντίστοιχες θύρες που βρίσκονται στα συγκεκριμένα σημεία. Οι κάθετες οδοί της Λ. Αλεξάνδρας από τον Άρειο Πάγο και την οδό Σούτσου, θα είναι «νεκρές» ζώνες με προσέγγιση μόνο από τη κεντρική λεωφόρο. Ειδικά μέτρα ασφαλείας, θα ληφθούν για την προσέλευση του προέδρου του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος πιθανότητα θα παρακολουθήσει το ντέρμπι από απομονωμένο χώρο της κερκίδας των επισήμων. Στο μεταξύ, στελέχη του τμήματος Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, θα βρίσκονται και εκείνοι περιμετρικά και εσωτερικά του γηπέδου, ενώ επισημαίνουν πως προς το παρόν δεν υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις-πληροφορίες για ενδεχόμενα «ραντεβού» συμπλοκών ανάμεσα σε οπαδούς. Παράλληλα θα υπάρχουν περιπολίες σε περιοχές όπου υπάρχουν σύνδεσμοι φιλάθλων των δύο ομάδων, με παρελθόν σε επιθέσεις και έκτροπα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα του 1ου γύρου της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014, στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας, είχαν επιστρατευτεί συνεργεία του ΥΠΕΚΑ και του Δημόκριτου, με αισθητήρες, ανιχνευτές και υπολογιστές προκειμένου να δώσουν την «έγκριση» διεξαγωγής, ελέγχοντας τα στοιχεία του… ατμοσφαιρικού αέρα των αποδυτηρίων και την ύπαρξη «νευροπαραλυτικών αερίων». Αφορμή για εκείνα τα πρωτόγνωρα μέτρα ήταν οι αναφορές υπευθύνων του Πανθρακικού, που μετά τον αγώνα που  είχαν με τον ΠΑΟ, στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας, τον οποίο σημειώνεται ότι κέρδισαν, ανέφεραν ότι στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων υπήρχε έντονη οσμή, από νέφτι όπως εκτιμούσαν, η οποία εκλυόταν από τους αεραγωγούς. Αυτή η οσμή τους είχε προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή, λιποθυμική τάση, πιθανή απώλεια αισθήσεων και δυσάρεστη παραμονή στον συγκεκριμένο χώρο.

Εκείνες οι αναφορές είχαν γίνει «σημαία» αντίδρασης υψηλόβαθμων στελεχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός, οι οποίοι τις επικαλέστηκαν σοβαρά και απαίτησαν την λήψη των απαραίτητων μέτρων από την… ΕΛ.ΑΣ.. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας ήταν αναγκασμένοι να υλοποιήσουν αυτή την «καινοτομία» ασφάλειας, από την οποία πιστοποιήθηκε ότι δεν υπήρξε επιχείρηση ψεκασμού…

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis