"Τα μαχητικά αεροσκάφη δεν είναι για γιορτές και πανηγύρια"!

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΠΤΕΡΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ"
"Τα μαχητικά αεροσκάφη δεν είναι για γιορτές και πανηγύρια"!

Η “μόδα” της πτήσης ενός F 16 σε κάθε ευκαιρία τώρα τελευταία, έχει ενοχλήσει πολλούς απόστρατους Πτέραρχους . Ένας απ΄ αυτούς ακούγοντας τα σχετικά αρνητικά σχόλια στην ραδιοφωνική εκπομπή του Δ.Βερύκιου για την χθεσινή πτήση στο Ναύπλιο έγραψε κι έστειλε ένα μικρό κείμενο που λέει πολλά. Και όλα αληθινά.

Το κείμενο όπως μας το προώθησε ο Δ.Βερύκος:


Με αφορμή σημερινο Ραδιοτηλεοπτικό σχόλιο μου για την παρουσία μαχητικών αεροσκαφών στις προχτεσινες εκδηλώσεις του Ναυπλίου , έλαβα ενα e-mail απο έναν πασίγνωστο πτεραρχο εα ο οποιος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Και επειδη το θεωρω άκρως ενδιαφερον το προωθώ και στο Onalert!

Για την αεροπορικη επίδειξη στο Ηράκλειο της Κρήτης καθώς και για το αεροπορικό σόου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονικη εγραψα δυο λογια που ποτε όμως δεν δημοσίευσα ...

Ωστόσο αποφασίζω να το ανασυρω μετα την σημερινή αναφορά και τα σχολια που κάνατε στην ραδιοτηλεοπτική εκπομπη σας στον Alpha και με τα οποία συμφωνώ :

Είναι ντροπή να χρησιμοποιούνται τα στρατιωτικά μέσα για βλακείες. Δεν καταλαβαίνουν ότι είναι ντροπή ένας σμηναγός να λέει σ΄ ένα Πρόεδρο Δημοκρατίας έστω και υπέργηρο, να σηκώνει ψηλά το κεφάλι…

Δεν νομίζω ότι, διαφωνεί κανένας για τη συγκεκριμένη αεροπορική επίδειξη στον Καράβολα, στο Ηράκλειο. Εγώ όμως, όπως και πολλοί άλλοι, διαφωνώ, για τη χρησιμοποίηση των αεροσκαφών της  Π Α σαν διμοιρίες ή σμήνη πεζών τμημάτων, για τις γιορτές και τα πανηγύρια, τελευταία. Νομίζω δεν θα πείσω πολλούς συμπατριώτες, που χειροκρότησαν την επίδειξη στο Ηράκλειο. Όμως τονίζω και σ` αυτούς ότι, η δουλειά της ΠΑ των λίγων αεροπλάνων και ιπταμένων - τεχνικών της,  είναι   άλλη και για αυτή πρέπει να νοιάζονται. Γιατί αν δεν κάνει καλά τη δουλειά της εκεί που είναι ταγμένη όταν χρειαστεί, αυτοί που χειροκροτούν σήμερα θα μουντζώνουν αύριο. Και θα ρωτήσουν πολλοί, επιδείξεις να μη γίνονται; Βεβαίως να γίνονται αλλά λίγες, εκεί που πρέπει, εκεί που ωφελούν και όταν έχουν να δείξουν κάτι καινούργιο. Και καινούργιο δεν είναι οι προτροπές για τη στάση του κεφαλιού και οι μεγάλες εκπλήξεις που περιορίσθηκαν σε μαντινάδα, που όριζε συνιδιοκτήτες το Δία με τον Αη Μηνά(!!!)
Αντιπτέραρχος ε.α

ΠΗΓΗ: onalert.gr