Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:18 | 19/11/2016

Η σκιώδης κυβέρνηση, κατά τα βρετανικά πρότυπα, που ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά που δίνουν και το στίγμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η ΝΔ στο επόμενο κρίσιμο διάστημα. Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση και να εξασφαλίσει μια δέσμευση για το ζήτημα το χρέους ώστε να παρουσιάσει ένα νέο αφήγημα μετά την αποτυχία και της «μάχης κατά της διαπλοκής», είναι σαφές πως ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να ανεβάσει κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς τόνους απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το γεγονός αυτό είναι ξεκάθαρο τόσο από τα δίδυμα – φωτιά που αναδεικνύονται μέσα από το νέο αντιπολιτευτικό σχήμα, όσο και από το νέο τρόπο οργάνωσης του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο τομέας του υπουργείου Άμυνας, όπου ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε απέναντι στον Πάνο Καμμένο, με τον οποίο αναμένεται να έχουν μια …δύσκολη αντιπολιτευτική συμβίωση. Την ίδια αίσθηση προκάλεσε και το δίδυμο Μάκη Βορίδη- Πάνου Σκουρλέτη που προκύπτει στο πρώτο τη τάξει υπουργείο, αυτό των Εσωτερικών.

Δύσκολη αναμένεται να γίνει η πολιτική ζωή και του Δημήτρη Παπαδημητρίου, με την τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη στο υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης, ενώ στο Οικονομικών, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα …περνά από το ταμείο του Χρήστου Σταϊκούρα. Ο Νίκος Παππάς θα έχει απέναντί του στο Ψηφιακής Πολιτικής την Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ ο Χρήστος Σπίρτζηςτον Κώστα Αχ. Καραμανλή στο Υποδομών και Μεταφορών.

Ενισχυμένη βγαίνει και η τριάδα των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, όπου ο Νίκος Δένδιας παραμένει σταθερή αξία στη μάχη της Ολομέλειας, ενώ η Νίκη Κεραμέως που μετακινήθηκε στον κρίσιμο τομέα του Παιδείας και ο Γιάννης Βρούτσης στο γνώριμό του υπουργείο Εργασίας, αντικαταστάθηκαν από τον έμπειρο κοινοβουλευτικά Κώστα Τζαβάρα και τον νεότερο αλλά σοβαρό Γιάννη Κεφαλογιάννη που ανέλαβε προερχόμενος από τον ευαίσθητο τομέα Εξωτερικών.  

Απέναντι στο Νίκο Κοτζιά, μία από τις πιο ισχυρές κυβερνητικές θέσεις, μετακινήθηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, το πόστο του οποίου στην ενημέρωση ανέλαβε ο Βασίλης Κικίλιας. Ο 42χρονος αθλητής και γιατρός θεωρείται δυνατό χαρτί, που μπορεί παίξει με άνεση man to man τον επίσης νεαρό κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και να απευθύνεται στις νεότερες γενιές, όπου η ΝΔ θέλει να αποκτήσει μεγαλύτερη πρόσβαση.

Ο συντονισμός της γαλάζιας επικοινωνίας αναμένεται να είναι καλύτερος έπειτα και από τη θεσμοθέτηση σχετικής θέσης, την οποία ανέλαβε ο σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας του κ. Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Στόχος είναι η ΝΔ να ασκεί πιο «δημιουργική και αποτελεσματική αντιπολίτευση», όπως σημείωνε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος και η οποία θα μεταφέρεται δημόσια από όλα τα κορυφαία στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου, όπως ο Μακάριος Λαζαρίδης.

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis