Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:38 | 26/11/2014

 

«Βόμβα» για τη ρύθμιση των 100 δόσεων αποτελεί η έκρηξη που παρατηρήθηκε στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο κατά τον μήνα Οκτώβριο που ανήλθαν στο 1,2 δις ευρώ.  

Τα στοιχεία που ανήρτησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στην ιστοσελίδα του Taxisnet δείχνουν ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν σχηματιστεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2014, ανήλθαν στο 10μηνοστα 10,906 δισεκατομμύρια ευρώ από 9,683 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν τον Σεπτέμβριο.


Από τη στιγμή που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οκτωβρίου δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, όλο αυτό το ποσό θα πρέπει να πληρωθεί εφάπαξ ή να ρυθμιστεί σε 12 δόσεις.Δηλαδή, μέσα σε μόλις έναν μήνα, προστέθηκαν οφειλές 1,223 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, όποιος θέλει να υπαχθεί στη ρύθμιση –η ηλεκτρονική εφαρμογή τέθηκε στη διάθεση του κοινού από χθες το βράδυ- θα πρέπει πρώτα να τακτοποιήσει το ληξιπρόθεσμο χρέος του Οκτωβρίου και μετά να κάνει την αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση, φροντίζοντας ταυτόχρονα ώστε να μην προκύψουν νέες οφειλές μέσα στον Νοέμβριο (σ.σ η προθεσμία για ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ του τρέχοντος μήνα λήγει την Παρασκευή).

Η έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Οκτώβριο, δεν μπορεί να αποδοθεί στην αλλαγή του νόμου της ρύθμισης καθώς εξ’ αρχής ήταν σαφές ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οκτωβρίου δεν θα μπορούσαν να ενταχθούν στις 100 δόσεις.

Για έναν ακόμη μήνα, αποδεικνύεται ότι οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να καλύψουν τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις. Έτσι, είναι ένα ερώτημα κατά πόσο από εδώ και στο εξής, θα μπορέσουν μαζικά και να πληρώνουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις και να εξοφλούν τις δόσεις της ρύθμισης.

Εκτός από τα 10,906 δισεκατομμύρια ευρώ των οφειλών που είχαν μαζευτεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, οι φορολογούμενοι χρωστούν και τα 60,45 δισεκατομμύρια ευρώ που είχαν συσσωρευτεί μέχρι το τέλος του 2013. 

 

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis