Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 14/02/2018

Τέσσερις «πυρηνάρχες» του Ρουβίκωνα και… νέο αίμα της αναρχικής συλλογικότητας αποτέλεσαν το ιδιαίτερο… ακροατήριο της ομιλίας του Ευκλείδη Τσακαλώτου με κοινό τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα περίπου 20 άτομα του Ρουβίκωνα είχαν μπει σταδιακά στην αίθουσα δήθεν ως κοινό και όταν στο βήμα ανέβηκε ο αρμόδιος υπουργός προέβησαν στην… ακτιβιστική τους ενέργεια, ερχόμενοι σε έντονη λεκτική και σωματική αντιπαράθεση με μέλη της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος. Δύο τουλάχιστον μέλη του έφθασαν σε απόσταση αναπνοής από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ωστόσο αστυνομικοί της φρουράς του τους εμπόδισαν και εκείνοι οπισθοχώρησαν.

[custom:google-ads]

Η νέα «φρουρά» της αναρχικής συλλογικότητας χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να υπάρξει… άνετη είσοδό τους στον χώρο της ομιλίας, για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναγνώρισής τους από αστυνομικούς αρμοδίων υπηρεσιών, και να περάσουν στο εσωτερικό χωρίς να προκαλέσουν υποψίες.

Τα πρωταγωνιστικά μέλη του Ρουβίκωνα συνηθίζουν σε ενέργειες μικρού κινδύνου, να παίρνουν στο πλάι τους νέες στρατολογήσεις, προκειμένου να πάρουν το… βάπτισμα του πυρός κάτω από τις πιο ασφαλείς συνθήκες. Από τα 20 άτομα που προσήχθησαν στα γραφεία, και στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθερα, στα δύο είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για παλαιότερες ενέργειες της αναρχικής συλλογικότητας.

Το ένα άτομο έχει πάρει μέρος σε 16 «ακτιβιστικές» ενέργειες του Ρουβίκωνα, ξεκινώντας από την είσοδο στο περιστύλιο της Βουλής, αλλά και σε αυτές στο Μέγαρο Μαξίμου την 1η Απριλίου 2017 και στην πρεσβεία της Ισπανίας στις 11 Οκτωβρίου 2017.

Ο δεύτερος «ρουβίκωνας» συμμετείχε στις παρεμβάσεις της αναρχικής συλλογικότητας στο Χίλτον στις 16 Μαρτίου 2016, όπου συνεδρίαζε η τρόικα αλλά και στο υπουργείο Εργασίας στις 30 Ιανουαρίου 2017, ενώ είχε παρουσία στη Βουλή αλλά και στα γραφεία του Τειρεσία στις 16 Δεκεμβρίου 2015, όπου είχαν καταγραφεί σημαντικές φθορές στο εσωτερικό των γραφείων.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis