Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:22 | 26/06/2015

Το ενδεχόμενο η ληστεία, το πρωί της Πέμπτης με λεία 125.000 ευρώ, σε υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται στο νοσοκομείο Σωτηρία, στον Χολαργό, από γυναίκα που φορούσε ξανθιά περούκα και γυαλιά να έχει «άρωμα τρομοκρατίας» εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα ερευνάται αν η δράστιδα είναι η ίδια , με αυτήν που _με παρόμοια αμφίεση_ είχε ληστέψει στις 13 Μάιου 2015, τραπεζικό κατάστημα στην Πεντέλη με λεία 5.000 ευρώ . Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ιδιαίτερα πιθανό κάτι τέτοιο παρότι από την αρχική ανάλυση των βίντεο παρατηρούνται ορισμένες διαφορές στον σωματότυπο των δύο γυναικών.

 

Η άγνωστη γυναίκα που λήστεψε το υποκατάστημα της τράπεζας στο νοσοκομείο, έδειξε εντυπωσιακές επιχειρησιακές δυνατότητες . Εμεινε μέσα στην τράπεζα περίπου 15 λεπτά και περίμενε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Παράλληλα με χαρακτηριστική ψυχραιμία καθησύχαζε τους πελάτες της τράπεζας. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με αυτοκίνητο το οποίο βρέθηκε καμένο στην οδό Αναπαύσεως, στου Παπάγου. Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ΙΧ που είχε κλαπεί πριν από λίγες ώρες από την περιοχή του Γκύζη.

 

Η ληστεία στην τράπεζα της Πεντέλης σημειώθηκε πριν από 40 ημέρες, στις δύο το μεσημέρι. Και τότε μια γυναίκα με περούκα και γυαλιά, μπήκε στο υποκατάστημα της τράπεζας και όταν έφτασε η σειρά της για να πάει στο ταμείο πρόταξε όπλο στη μεριά του ταμία και του ζήτησε όλα τα χρήματα που είχε το ταμείο. Αρπαξε 5.000 ευρώ και εξαφανίσθηκε, πιθανόν με μοτοσικλέτα που επέβαινε συνεργός της. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ότι «δύο ληστείες τραπεζών από γυναίκα δράστιδα, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ,προφανώς _παρά τις διαφορές στον τρόπο δράσης_ δεν είναι τυχαία».

 

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν ότι «στο νοσοκομείο όπου έγινε η ληστεία συχνά νοσηλεύονται κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού με διάφορα προβλήματα υγείας και ίσως ορισμένοι συνεργοί τους είχαν στοχεύσει το υποκατάστημα».

 

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν το ενδεχόμενο η δράστιδα της ληστείας να προέρχεται από τον χώρο του «αντάρτικου πόλης». Ωστόσο ερευνάται αν έχει οποιαδήποτε σχέση με γυναίκα που συμμετείχε, το καλοκαίρι του 2012, σε ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας από τουλάχιστον πέντε δράστες στην Ντάπια, στις Σπέτσες. Υπενθυμίζεται ότι και στην πρόσφατη έρευνα για την δράση των «ληστών του Διστόμου είχε προσδιορισθεί γυναικεία παρουσία». Ακόμη εξετάζεται αν έχει οποιαδήποτε σχέση με γυναίκα ποινικό που είχε κατηγορηθεί προ πενταετίας ότι προχωρούσε με Ελληνες και αλλοδαπούς συνεργούς της σε ληστρικές επιθέσεις.

 
ΠΗΓΗ: tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis