Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:17 | 04/10/2019

Επιμέλεια: ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης, ΚΟΣΜΙΔΗΣ Θεμιστοκλής, ΒΑΡΒΑΤΟΣ Απόστολος, ΓΕΩΡΓΟΣ Κωνσταντίνος, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, ΚΑΛΛΑΝΤΖΗΣ Γεώργιος, ΚΑΤΣΙΝΟΣ Ιωάννης, ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΣ Γεώργιος, ΛΑΧΑΝΑΣ Ηλίας, ΠΛΑΛΑΣ Γεώργιος, ΣΟΥΛΟΥΝΤΣΗΣ Γεώργιος, ΧΙΟΝΙΔΗΣ Χρήστος, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας, ΨΑΛΛΙΔΑΣ Γεώργιος

 

- Επιτέλους οι προσπάθειες της Ένωσης μας άρχισαν να αποδίδουν και τα αυτονόητα αρχίζουν σιγά-σιγά να γίνονται πράξη.

- Η πολυπόθητη αλλαγή του Π.Δ. που επιτρέπει σε νεοεξερχόμενους συναδέλφους να υπηρετήσουν στις διμοιρίες της Υπηρεσίας μας είναι πλέον γεγονός.

- Αναμένουμε πως και η δέσμευση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας για την προμήθεια δημοσίων υλικών προς την Υπηρεσία μας θα πραγματοποιηθεί καθώς όλα καλά με την ενίσχυση της Υ.Α.Τ. με έμψυχο δυναμικό αλλά οι συνάδελφοι πρέπει να διαθέτουν και τα απαραίτητα υλικά ώστε να είναι σε θέση να επιχειρούν.

- Αν δε μπορούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συναδέλφους μας πως θα προστατέψουμε τους Έλληνες πολίτες και τις περιουσίες τους. Φέρτε μας επιτέλους τα απαιτούμενα υλικά και δημόσια είδη. Την δεδομένη στιγμή δεν έχουμε ούτε στολές.

- Η καταπόνηση των ανδρών της Υ.Α.Τ. έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να παραμένουμε, για περισσότερο από ένα μήνα τώρα, βιδωμένοι σε σταθερά σημεία και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων χωρίς καν να έχουμε τα υπηρεσιακά μας οχήματα σε κοντινή απόσταση παρά να βρισκόμαστε στο έλεος των καιρικών συνθηκών και μάλιστα για ολόκληρες εβδομάδες χωρίς την απαιτούμενη και κατοχυρωμένη ημερήσια ανάπαυση.

- Οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις έχουν πολλαπλασιαστεί και για πρώτη φορά υπήρξε εβδομάδα κατά την οποία ολόκληρη Υ.Α.Τ. δεν κατάφερε να χορηγήσει ούτε μια ημερήσια ανάπαυση εβδομάδος.

- Παρά τις επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες και ενστάσεις μας οι διμοιρίες της Υ.Α.Τ. παραμένουν σταθερές ως στόχοι και μάλιστα εύκολοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρέπει να θεωρείται το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό;

- Ζητάμε άμεση εφαρμογή του Π.Δ. 141/1991 που αφορά τις στατικές φυλάξεις καθώς και της Υπουργικής Απόφασης που ορίζει την αποστολή της Υ.Α.Τ..

Υ.Γ. 1:Προφανώς περνάμε σιγά – σιγά σε μία νέα εποχή για την Υ.Α.Τ.. Η ενίσχυση που έρχεται έχει αντίκτυπο πέραν των εργασιακών και στον ψυχολογικό τομέα. Ήρθε όμως η ώρα να ανοίξει η συζήτηση για την πλήρη αλλαγή της Υπηρεσίας, να ξαναγίνουμε επιτέλους ειδικές δυνάμεις και όχι αυτό το «πράγμα» που είμαστε εδώ και πάνω από 10 χρόνια.

Υ.Γ. 2: Το πώς φτάσαμε ως εδώ πρέπει επιτέλους να αποτυπωθεί με ονοματεπώνυμα και υποσχόμαστε να το κάνουμε το επόμενο χρονικό διάστημα.

             Ποιοι κατέστρεψαν τα ωράρια, ποιοι διέλυσαν τη δομή της Υπηρεσίας για να ανέλθουν, ποιοι αντιμετώπισαν την Υ.Α.Τ. σαν χωράφι τους, ποιοι στις «στραβές» σφύριζαν αδιάφορα ενώ ήταν παρόντες, πως άδειασαν οι διμοιρίες ενώ τα άλλα πόστα γέμιζαν. Θα ειπωθούν όλα με ονοματεπώνυμα, κάποιοι έφυγαν, κάποιοι ζουν ανάμεσά μας ακόμα. Αυτό που δεν κατάλαβε κανείς από αυτούς είναι ότι οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές σε όλη τη Δ.Α.Ε.Α. είναι πλέον από άλλη πάστα και όχι από αυτή που είχαν συνηθίσει.

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" που μόλις κυκλοφόρησε.

 

Δείτε ακόμα
Που είναι οι σαρωτές κλεμμένων οχημάτων της Άμεσης Δράσης;
Που είναι οι σαρωτές κλεμμένων οχημάτων της Άμεσης Δράσης;
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis