Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:43 | 08/06/2017

Επιμέλεια: ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης, ΚΟΣΜΙΔΗΣ Θεμιστοκλής, ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ Αναστάσιος, ΓΡΕΝΤΖΕΛΟΣ Γεώργιος, ΚΑΛΛΑΝΤΖΗΣ Γεώργιος, ΣΦΥΡΛΑΣ Απόστολος, ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΣ Γεώργιος, ΑΝΤΩΝΙΟΥ Ηλίας, ΧΙΟΝΙΔΗΣ Χρήστος, ΓAΡΔΙΚΗΣ Δημήτριος

  • Όπως έχουμε ξαναγράψει η στήλη αυτή είναι μία ανασκόπηση του προηγούμενου διμήνου για τα δρώμενα στην Υ.Α.Τ.
     
  • Θα ξεκινήσουμε από το θέμα των νησιών. Μετά από πάρα πολλές προσπάθειες της Ένωσης Αθηνών αλλά και για να είμαστε δίκαιοι και του Διευθυντή της Υπηρεσίας, το σχέδιο επιτέλους άλλαξε.
  • Πλέον οι διμοιρίες είναι 3 και οι υπόλοιπες ανάγκες θα αντιμετωπιστούν από δυνάμεις όλης της Ελλάδας που έχουν εκπαιδευτεί στο αντικείμενο της Υ.Α.Τ.. Για την ιστορία και η Διοίκησή μας είχε κάνει την πρόταση και αντιπροσωπεία του Σωματείου βρέθηκε στο Αρχηγείο ώστε να την στηρίξει.
     
  • Πλέον θα μετακινούμαστε σαν άνθρωποι, όχι όπως πριν κάθε 40 μέρες. Το οξύμωρο στο όλο θέμα είναι ότι πριν φωνάζαμε για τις συνεχείς μετακινήσεις και τώρα κάποιοι ξαναφωνάζουν ότι κακώς σταμάτησαν τα νησιά. Η βλακεία είναι ανίκητη. Οι συνεχείς μετακινήσεις επηρέαζαν και όλους όσους έμεναν πίσω στην Αθήνα. Τα εβδομαδιαία ρεπό εξοφλούνταν με το ζόρι και σε κάθε εκδήλωση ζητούσαν 30 διμοιρίες για να ισοφαριστούν οι απώλειες.
  • Στις 16 Μαΐου έγινε συνάντηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας και αντιπροσώπων με το Διοικητή της Υ.Α.Τ., Υποδιοικητές και τους τέσσερις Τμηματάρχες. Συζητήθηκαν τα παραπάνω αλλά και αρκετά άλλα που μας απασχολούν.
     
  • Να πούμε ότι το κλίμα ήταν πολύ καλό, αφού έχουμε και μία γενικά ήρεμη περίοδο αλλά και μια γενικά ήρεμη ηγεσία τον τελευταίο καιρό. Τα θέματα που κατά κύριο λόγο συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

-Εβδομαδιαία υπηρεσία. Τηρείται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αν τα τμήματα το επικοινωνήσουν σωστά, γνωρίζουμε τι δουλεύουμε για 9 ημέρες χωρίς πολλές αλλαγές και το κυριότερο σπανίως αλλάζουν τα ρεπό. Πρέπει όμως να το γνωρίζουν και οι αστυφύλακες των διμοιριών, όχι μόνο οι βαθμοφόροι, αλλιώς δε θα έχει ουσία όλο αυτό. Ο προγραμματισμός αφορά τους πάντες και είναι θέμα όλων μας να ενημερώνονται σωστά οι συνάδελφοι.

-Υλικοτεχνική υποδομή. Έχουν γίνει έγγραφα από την Υ.Α.Τ. προς το Αρχηγείο για ασπίδες, κράνη, ασυρμάτους, οχήματα αλλά και για όλα τα είδη που καθημερινά έχουμε ανάγκη. Εμείς θα συνδράμουμε σε όλα τα επίπεδα την προσπάθεια αυτή

-Θέμα μείωσης προσωπικού. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην ισχύσει το ανοσιούργημα που μας αποκλείει από νεοεξερχόμενους όλων των βαθμών. Σε λίγο καιρό θα έχουμε νέα. Πρέπει και το Αρχηγείο να καταλάβει ότι στη Δ.Α.Ε. η ενίσχυση με νέους συναδέλφους είναι απαραίτητη, αλλιώς κλείσαμε!

  1. Για τον Τελικό στο Βόλο ότι και να πούμε πάει χαμένο. Κάθε φορά τα ίδια. Ας αναλάβει ο κάθε επικεφαλής της Αστυνομίας τις ευθύνες του ώστε να μην κάνουν κουμάντο οι στρατοί των Π.Α.Ε.. Το μόνο θετικό ήταν ότι οι διμοιρίες διανυκτέρευσαν και δεν πήγαμε αυθημερόν όπως παλιά.
     

Εις το επανιδείν και ελπίζουμε ότι στο επόμενο φύλλο θα έχουμε κάτι θετικό γι τους νεοεξερχόμενους.

** Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο τεύχος μηνών Απριλίου - Μαΐου 2017 της εφημερίδας "Σύγχρονη Αστυνομία"

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis