Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:29 | 31/07/2017
Το Ford Police Interceptor Utility είναι από τα περιπολικά που δεν θα ήθελες να σε πάρουν στο κατόπι. Σύμφωνα με αρκετές καταγγελίες, επίσης, δεν θα ήθελες ούτε να τα οδηγείς.
 
Το Explorer βρέθηκε στο μικροσκόπιο των αρχών έπειτα από παράπονα, τα οποία οδήγησαν σε έρευνες που έδειξαν πως το δημοφιλές SUV θα μπορούσε να είναι υπαίτιο για πολλά ατυχήματα. Η τοποθέτηση του περιπολικού εξοπλισμού φέρεται πως αφήνει τρύπες στο πάτωμα του αυτοκινήτου, μέσω των οποίων συγκεντρώνονται καυσαέρια στην καμπίνα. Οι αναθυμιάσεις αυτές προκάλεσαν αυξημένη συγκέντρωση οξειδίου του αζώτου σε 20 αστυνομικούς, 3 εκ των οποίων ασθένησαν.
 
Συνολικά, η NHTSA (National Highway Traffic Safety Association) έχει δεχτεί πάνω από 2.700 παράπονα σχετικά με οσμές καυσαερίων και πιθανή έκθεση στο επιβλαβές ρυπογόνο αέριο. Η αστυνομία έχει καταγράψει 2 συγκρούσεις με πιθανό ένοχο το οξείδιο αζώτου κι άλλο ένα περιστατικό, που αφορά τραυματισμό λόγω έκθεσης στο αέριο. Η έρευνα της NHTSA περιλαμβάνει Explorer χρονολογίας 2011-2017, ήτοι πάνω από 1,33 εκατ. οχήματα.
 
Το «Μπλε Οβάλ» έχει εκδώσει μέχρι τώρα 4 διευκρινιστικές οδηγίες, σχετικά με την πιθανότητα προβλήματος στο σύστημα εξαγωγής του αυτοκινήτου, που μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή των καυσαερίων στην καμπίνα. Η NHTSA επιβεβαίωσε πως αρκετά Interceptor εμφάνισαν ραγίσματα στην εξάτμιση, προκαλώντας ναυτία, πονοκεφάλους, μέχρι και απώλεια αισθήσεων στα αστυνομικά πληρώματα που τα οδηγούσαν.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis