Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:15 | 02/04/2018

Τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές ανάδειξης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, πληθαίνουν τα σχόλια που αφορούν τη δραστηριότητα της Ένωσης, αλλά και ειδικότερα την παράταξη του Ενωτικού Κινήματος Θεσσαλονίκης (Ε.Κ.Α.).

Σχόλια που, δυστυχώς, καταλήγουν να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς προέρχονται από παράταξη που ενδύεται το μανδύα της «ανεξαρτησίας» και κατηγορούν την ΕΚΑ ως κομματικοποιημένη παράταξη, αποπροσανατολίζοντας από τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητάς μας και από τις ρεαλιστικές λύσεις που μπορούμε, ως Ένωση, να δώσουμε σε αυτά.

Ας είμαστε σαφείς, λοιπόν, το ΕΚΑ είναι μια παράταξη που είναι δίπλα στο συνάδελφο και αγωνίζεται για το καθολικό συμφέρον των αστυνομικών.

Στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων που δυσχεραίνουν περισσότερο το ήδη δύσκολο λειτούργημά μας, θα συνομιλήσουμε και θα συνεργαστούμε με οποιονδήποτε δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον και διάθεση για εφαρμόσιμες λύσεις σε αυτά.

Το να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας και να μην λέμε πως οι κυβερνητικές εντολές της πολιτικής ηγεσίας έχουν αντίκτυπο στην δουλειά μας είναι ουτοπικό.

Στην πραγματικότητα, βρισκόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με σωρεία προβλημάτων που άπτονται της αρμοδιότητας της πολιτικής ηγεσίας.

– Η στάση της Πολιτείας σχετικά με τις τοποθετήσεις διμοιριών για την φύλαξη των πλειστηριασμών.

– Η κατακόρυφη αύξηση επιθέσεων, ακόμη και με μολότοφ εναντίον διμοιριών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών συναδέλφων μας.

– Η μη χορήγηση του υπολειπόμενου 50% των περικοπών παρά τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ υπέρ μας.

– Η ολοφάνερη έλλειψη εξοπλισμού και υλικοτεχνικής υποδομής, με προβλήματα θέρμανσης, η υποστελέχωση, σοβαρές ελλείψεις στις Υπηρεσίες (ακόμη και χαρτικής ύλης).

Κοινώς, σχεδόν όλα τα προβλήματα που ταλαιπωρούν καθημερινά το συνάδελφο, έχουν ως αρχή την πολιτική ηγεσία και την αμέλειά της ως προς την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για τους λόγους αυτούς, απαντούμε πως καθόλου δε μας απασχολεί το πώς θα μας χαρακτηρίσουν άλλες παρατάξεις, θα συναναστραφούμε με οποιαδήποτε πολιτική παράταξη θέλει και μπορεί να δώσει λύσεις σε όλα αυτά.

Το μόνο που μας απασχολεί είναι τα πραγματικά προβλήματα και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, ως Ένωση και ως παράταξη για αυτά.

Μπαντές Γεώργιος

μέλος του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης

ekathess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis