Τα προβλήματα των αστυνομικών των Χανίων στα χέρια του Πρωθυπουργού

Τα προβλήματα των αστυνομικών των Χανίων στα χέρια του Πρωθυπουργού

Ο Πρόεδρος κ. Ξανθουδάκης Νικόλαος μετά από συνεννόηση με το γραφείο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χανίων ανέμενε τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, στο χώρο της Αντιπεριφέρειας Χανίων, προκειμένου παραδώσει μαζί με τον Αντιπρόεδρο κ. Τσιλιμιγκάκη Ρούσσο, επιστολή με τα αιτήματα της ΕΑΣΥ Χανίων.

Τα μέλη της Ενωσης δεν έγιναν δεκτά από τον Πρωθυπουργό και παραπέμφθηκαν σε ειδική συνεργάτιδα αυτού, η οποία παρέλαβε την επιστολή μας.

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Σας καλωσορίζουμε στο Νομό μας, γεγονός το οποίο καταδεικνύει την σημασία που έχει για εσάς η πόλη των Χανίων.

Στις 23-24/04/2018 συγκροτήθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων μετά από σχετικές αρχαιρεσίες. Ως εκ τούτου θεωρούμε χρέος μας να σας απαριθμήσουμε αναλυτικά ζητήματα τα οποία μας απασχολούν τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, σε πανελλήνιο επίπεδο, αντιπροσωπεία συναδέλφων μας μαζί με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα μεταβούμε στη Θεσσαλονίκη, όπου στα πλαίσια της Δ.Ε.Θ., θα διαμαρτυρηθούμε και θα απαιτήσουμε τα ακόλουθα:

α) Πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης με όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά των αποδοχών μας στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 και τη χορήγηση των αντίστοιχων αναδρομικών.
Κύριε Πρωθυπουργέ της Χώρας, ως πότε θα περιμένουμε για την αυτονόητη οικονομική και ηθική μας αποκατάσταση; Στα πλαίσια της Δ.Ε.Θ περιμένουμε επιτέλους το αυτονόητο από την πλευρά σας. Μιλάμε για τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις οι οποίες πρέπει να εκτελεστούν και όχι για παροχολογία…δεν θέλουμε τους συμπολίτες μας πάλι απέναντί μας νομίζοντας ότι η Κυβέρνηση μας κάνει δώρακια…Κουραστήκαμε να απολογούμαστε για συμπεριφορές άλλων…Απαιτούμε την αξιοπρέπειά μας!

β) Ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας με νέες προσλήψεις, με τον εκσυγχρονισμό υποδομών και μέσων, αλλά και με την καθολική και έμπρακτη αναγνώριση του έργου μας από τους Κυβερνώντες.
Κύριε Πρωθυπουργέ της Χώρας, επιτέλους κάποιος ας ασχοληθεί με την «καυτή πατάτα» που λέγεται Ελληνική Αστυνομία. Πρέπει και επιβάλλεται η τόνωση του αισθήματος της επιβεβαίωσης προς τους Έλληνες Αστυνομικούς…Το φιλότιμό μας εξαντλείται…Ξέρετε πολύ καλά ότι η λέξη αυτή δεν μεταφράζεται στα λεξικά ξένων γλωσσών…Όταν αισθανόμαστε την επιβράβευση της Πολιτείας τότε ο πολίτης θα αισθάνεται πιο ασφαλής…Σε όλες τις προηγμένες χώρες συμβαίνει αυτό…εδώ μέχρι πότε θα αντιμετωπιζόμαστε ως «μπάτσοι»…δεν το ανεχόμαστε πια…

γ) Την αναγνώριση του επαγγέλματος που επιτελούμε ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού και την καθιέρωση ιατρού εργασίας, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία.
Κύριε Πρωθυπουργέ της Χώρας πόσα άλλα θύματα πια στον βωμό της ασφάλειας για να αναγνωριστεί το επάγγελμά μας ως επικίνδυνο; Μόλις πριν από 3 ημέρες έγινε το μνημόσυνο του δικού μας Στάθη Λαζαρίδη ο οποίος σκοτώθηκε από τις σφαίρες των ναρκοεμπόρων…Τι άλλο να πούμε…

δ) Τη διασφάλιση της καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων σε ανεκτά επίπεδα διαβίωσης και όχι υπό τη μορφή φιλοδωρήματος.Κύριε Πρωθυπουργέ της Χώρας συνάδελφοι με χρόνια υπηρεσίας στο πεζοδρόμιο πλέον ζουν με ψίχουλα και με χαμηλό ηθικό…Για μας παραμένουν συνάδελφοι και όχι «κουτσά άλογα»…

ε) Την αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους και των παρεχόμενων αγαθών και υπηρεσιών στον τομέα της Πρόνοιας, της Υγείας και της Παιδείας.
Κύριε Πρωθυπουργέ της Χώρας Πρόνοια, Υγεία, Παιδεία και Ασφάλεια…χωρίς αυτά ένα κράτος δεν υφίσταται…

Σε τοπικό επίπεδο έχουμε τα ακόλουθα ζητήματα:

α) Κατά τις τακτικές μεταθέσεις του έτους 2018 ήρθαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων 11 αστυνομικοί ενώ παράλληλα αποχώρησαν 7 συνάδελφοι μας προς άλλες Διευθύνσεις Χώρας και ότι άλλα κενά προκύψουν μέχρι τέλος του 2018 από συνταξιοδοτήσεις. Το πρόβλημα της άμεσης ενίσχυσης με προσωπικό έγινε εντονότερο καθώς κατά την αναδιάρθρωση, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, δημιουργήθηκαν 2 νέες Υπηρεσίες, το Τμήμα Άμεσης Δράσης και το Τμήμα Μεταγωγών-Δικαστηρίων. Αμφότερα, δεν στελεχώθηκαν από συναδέλφους άλλων Διευθύνσεων ως είθισται, αλλά οι ανάγκες καλύφθηκαν εκ των έσω αιμορραγώντας εκ νέου τις υπόλοιπες Υπηρεσίες της Διεύθυνσής μας. Παράλληλα επισημαίνουμε τον τεράστιο όγκο επισκεπτών στο νησί μας, ο οποίος ακούμπησε τον αριθμό 4,500,000 κατά το προηγούμενο έτος, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάγκη αστυνόμευσης, παράλληλα με τις όποιες «ιδιαιτερότητες» υπάρχουν στην αστυνόμευση του Νομού μας. Ως εκ τούτου ζητάμε να ενισχυθεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων με 15 αστυνομικούς και 5 ειδικούς φρουρούς κατά τις έκτακτες μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν στο μέτρο του δυνατού, οι δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται έως και σήμερα. Ο Νομός Χανίων δεν είναι μία απλή επαρχιακή πόλη αλλά ο πρώτος τη τάξει σε επισκεψιμότητα Νομός της Ελλάδος.

β) Σας ενημερώνουμε για τις τελευταίες εξελίξεις από την επικοινωνία μας με την ανάδοχο του έργου της ανακατασκευής του νέου Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά. Κατά την επικοινωνία μας με την ανάδοχο του έργου, μας ανέφερε ότι από τη στιγμή που θα λάβει την έγκριση από το Αρχηγείο μας εντός 60 ημερών θα έχει αποπερατώσει το έργο. Ως εκ τούτου ζητάμε να ενημερωθείτε και να πιέσετε την αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου μας προς άμεση έκδοση της έγκρισης. Η συγκεκριμένη ανάδοχος αποτελεί την 2η ανάδοχο του έργου καθώς ο 1ος κρίθηκε έκπτωτος με αποτέλεσμα αυτό να κωλυσιεργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σας επισημαίνουμε την αναγκαιότητα του έργου αυτού για την εξυπηρέτηση των συναδέλφων μας, καθώς οι χώροι του παρόντος οικήματος (πρώην Α.Τ. Βουκολιών) στο οποίο στεγάζεται το Α.Τ. Πλατανιά, είναι απαράδεκτοι, αφού υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού συναδέλφων αλλά και επισκεπτών από πτώση σοβάδων. Παράλληλα βρίσκεται στο 2ο όροφο και δεν υπάρχει πρόσβαση Α.Μ.Ε.Α., δημιουργώντας έτσι αλγεινή εικόνα στους πολυάριθμους επισκέπτες αφού η ευρύτερη περιοχή του Πλατανιά αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε τουριστική περίοδο. Ζούμε στην εποχή της ταχύτατης μετάδοσης της εικόνας… τι πιο άσχημο λοιπόν από την φωτογραφία του υπάρχοντος Α.Τ. Πλατανιά στο εξωτερικό…

γ) Σας ενημερώνουμε για την επικείμενη μετακόμιση του Α.Τ. Καντάνου στην Παλαιόχωρα, σε χώρο που σήμερα στεγάζεται το Λιμεναρχείο Παλαιόχωρας. Κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καντάνου – Σελίνου η παραχώρηση του εν λόγω οικήματος πέρασε με βραχεία κεφαλή με αποτέλεσμα να κολλήσει στη συνέχεια στην Περιφέρεια Κρήτης. Με δικές μας πιέσεις το θέμα επανήλθε προς συζήτησε στο Δ.Σ. με θετικό προς εμάς αποτέλεσμα. Ζητάμε τη συνδρομή σας για τη συνέχεια του ζητήματος και σε τυχόν άλλα θέματα που θα προκύψουν.

δ) Ζητάμε την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων με οχήματα είτε με απευθείας διαγωνισμό είτε από τα προγράμματα χρηματοδότησης της Ε.Ε.. Ομοίως εκκρεμεί η δωρεά Λεμπιδάκη με οχήματα και θα ήταν φρόνιμο να μοιραστούν ισάριθμα και στις 4 Διευθύνσεις του νησιού μας. Μέρος του στόλου μας Κύριε Πρωθυπουργέ είναι ο …καλύτερος πελάτης των ιδιωτικών συνεργείων…οι τσέπες μας δεν αντέχουν άλλο…

ε) Σας γνωστοποιούμε την πρόθεση της Ένωσής μας για δημιουργία παιδικού σταθμού στο κτίριο το οποίο στεγάζεται σήμερα το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων. Η κάλυψη των εξόδων για τυχόν αλλαγές κατά την αλλαγή χρήσης θα καλυφθούν με έξοδα του Δήμου Χανίων, όπως μας διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Χανίων κ. Βάμβουκας Αναστάσιος. Η κίνηση αυτή θα λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα των συναδέλφων υπηρετούντων στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, ειδικότερα στη δύσκολη οικονομική εποχή που ζούμε. Θα θέλαμε την αμέριστη συμπαράστασή σας στο εγχείρημά μας αυτό έτσι ώστε να κόψουμε μαζί την κορδέλα κατά τα εγκαίνια του παιδικού μας σταθμού.

στ) Κύριε Πρωθυπουργέ της Χώρας η Κυβέρνησή σας νομοθέτησε έτσι ώστε οι Έλληνες Αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές, να μην λαμβάνουν το σχετικό επίδομα παραμεθορίου, αντίθετα με τους στρατιωτικούς. Δεν είμαστε της άποψης «να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα»…αλλά Κύριε Πρωθυπουργέ και τα δικά μας παιδιά θέλουν γάλα…Το ζήτημα εκτός από οικονομικό είναι και ηθικό…Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων έχουμε συναδέλφους που υπηρετούν στη νήσο Γαύδο, το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης. Συνάδελφοι οι οποίοι αρκετές φορές αποκλείονται λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στο νησί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ζητάμε να επανεξετάσετε τη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου στους συναδέλφους μας οι οποίοι υπηρετούν στις συγκεκριμένες περιοχές.
Κύριε Πρωθυπουργέ της Χώρας δεν θέλουμε άλλες υποσχέσεις αλλά πράξεις για την μεγάλη οικογένεια των 50.000 Ελλήνων Αστυνομικών!

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο που διαθέσατε από το πιεσμένο σας πρόγραμμα και ευελπιστούμε σε ενδεχόμενη συνάντησή μας να έχουμε θετικές εξελίξεις στα ζητήματά μας.

Πηγή:  parakritika.gr