Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:46 | 10/05/2016

Τις παραμέτρους της δικαστικής υπόθεσης προμήθειας μηχανημάτων αιμοκάθαρσης το 2007, εξετάζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, αναζητώντας τα κίνητρα του αιματηρού συμβολαίου... παραδειγματισμού με θύμα τον 65χρονο νεφρολόγο Χρήστο Ιατρού.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά παρατυπίες στη διαδικασία προμήθειας μηχανημάτων αιμοκάθαρσης αξίας 250.000 ευρώ. Ο 65χρονος είναι μάρτυρας κατηγορίας, καθώς φέρεται να συνέβαλε στο να ξεσκεπαστούν οι παρανομίες. Αστυνομικές πηγές αποκαλύπτουν ότι η νέα δίκη έχει οριστεί για τις 23 Μαΐου 2016,δηλαδή μόλις δυόμισι εβδομάδες μετά την επίθεση της περασμένης Πέμπτης. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν, ωστόσο, ότι συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις προηγούνται απειλές προς το θύμα, κάτι που δεν συνέβη -σύμφωνα με τις αναφορές του γιατρού- στην περίπτωσή του. Ο 65χρονος δεν θυμάται να τον είχαν προσεγγίσει απειλητικά προκειμένου να αλλάξει τις καταθέσεις και τη στάση του στις αίθουσες του δικαστηρίου.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι ζητήθηκε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τους εμπλεκόμενους σε παράξενες προμήθειες ιατρικών μηχανημάτων για την περίπτωση που τυχόν εντοπιστούν ύποπτες επικοινωνίες οι οποίες μπορεί να σχετίζονται με την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης σε βάρος του γιατρού.

Ο διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας και πρόεδρος επιτροπής του ΕΟΠΥΥ για την αξιολόγηση προμηθειών στο πρόσφατο παρελθόν είχε φέρει στο φως υπερτιμολόγηση ιατρικών μηχανημάτων, τα οποία είχαν κοστολογηθεί στα 60.000 ευρώ και είχαν αγοραστεί από το Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας ενώ η αξία τους ήταν 15.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους οπτικοακουστικό υλικό από κάμερα επιχείρησης, λίγο μετά την επίθεση, πουαπεικονίζει πιθανότατα την κίνηση των δύο δραστών με τη μοτοσικλέτα κατά τη διαφυγή τους. Η εικόνα δείχνει δύο εύσωμους-υπέρβαρους άνδρες να επιβαίνουν σε μηχανή Honda Varadero. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η κατάθεση άνδρα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ανέφερε ότι 10 λεπτά λίγο πριν την επίθεση είχε παρατηρήσει ύποπτη μηχανή μεγάλου κυβισμού με «τσαλακωμένη» πινακίδα κυκλοφορίας.

Το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας δεν έχει αποκλειστεί ακόμα, αν και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι για να καταλήξουν σε κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρξει προκήρυξη. Στην περίπτωση αυτή θα πρόκειται για χτύπημα συμβολικού χαρακτήρα, το οποίο ενδεχομένως να σχεδιάστηκε από τρομοκράτες και εκτελέστηκε από ποινικούς, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει παρατηρηθεί έντονα τα τελευταία χρόνια.

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis