Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:50 | 04/12/2014

 

ΥΨΗΛΗ αίσθηση του καθήκοντος και της προσφοράς στον συνάνθρωπο επέδειξαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που βοήθησαν εκατοντάδες μετανάστες από τη Συρία να φτάσουν με ασφάλεια στην Κρήτη

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ του αέρα να φτάνει τα 8 μποφόρ και τα κύματα τα έξι μέτρα, τα πληρώματα του ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και... της φρεγάτας «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού μετέφεραν με ασφάλεια όλους τους μετανάστες που επέβαιναν στο πλοίο «Μπαρίς», το οποίο έπλεε ακυβέρνητο ανοιχτά της Ιεράπετρας.

ΧΘΕΣ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συνάντησε τον κυβερνήτη και τον διασώστη του ελικοπτέρου και τον κυβερνήτη της φρεγάτας «Ύδρα». Τα τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εξιστόρησαν στον υπουργό την επιχείρηση και κυρίως το περιστατικό με την αεροδιακομιδή μιας εγκύου σε νοσοκομείο του Ηρακλείου. «Έπρεπε να πάρουμε μια κοπέλα έγκυο τριών μηνών που απ’ ό,τι μας είχαν πει ήταν λιπόθυμη, αφυδατωμένη, με αιμορραγία. Ήταν εξαιρετικά δύσκολη και αυτή η περίπτωση γιατί συνέχισαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι. Έπρεπε να προσεγγίσουμε δίπλα στο πλοίο, το κατάρτι απείχε λίγα μέτρα μόνο από το ελικόπτερο. Ήταν λιπόθυμη και αφυδατωμένη. Γι’ αυτό χρειάστηκε να την πάρουμε με το φορείο. Αργότερα μας ενημέρωσαν ότι η κατάστασή της είχε βελτιωθεί και ότι είχε ενυδατωθεί πλήρως και το μωρό επίσης ήταν σε καλή κατάσταση», είπε ο κυβερνήτης του Super Puma, σμηναγός Θεοδόσης Σφυναρολάκης.

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ της φρεγάτας «Ύδρα», αντιπλοίαρχος Βασίλειος Γρυπάρης, περιέγραψε τα έντονα συναισθήματα που βίωσε μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης. «Όσον αφορά τώρα το πλήρωμά μου, ήμασταν όλοι πάρα πολύ συγκινημένοι, διότι και μόνο βλέποντας τα 100 παιδάκια τα οποία περίπου επέβαιναν στο πλοίο και όντας και εμείς οι ίδιοι οικογενειάρχες αντιλαμβάνεσθε ότι έχουμε πολύ έντονα συναισθήματα. Και φυσικά η ευχαρίστηση μετά είναι δεδομένη. Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και μέσα από την εργασία μας είναι και αυτό στην αποστολή μας, να προασπιζόμαστε την ανθρώπινη ζωή».

Γλίτωσαν οι άνθρωποι, αυτό είναι που μετράει

Ο ΕΠΙΚΕΛΕΥΣΤΗΣ του Λιμενικού Σταύρος Χανός κατέβηκε στο «Μπαρίς» για να βοηθήσει τους μετανάστες. «Ήταν πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, διότι είχε κακοκαιρία και ήταν ακυβέρνητο το βαπόρι. Είχε πάρα πολύ κύμα, το καράβι πήγαινε ανεξέλεγκτα και αυτό ήταν και πολύ δύσκολο για τον πιλότο να κρατήσει και το ελικόπτερο ακριβώς από πάνω για να κατέβω. Είχαμε πολύ άγχος, κυρίως ο κυβερνήτης, για να μην αφήσουμε κάποιον πάνω στο πλοίο, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά. Σωθήκανε οι άνθρωποι, αυτό είναι που μετράει», είπε στον κ. Δένδια.

Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγένθυση ή για αναπαραγωγή του σχετικού βίντεο:

 

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

(ΕΘΝΟΣ 03/12/2014 - ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ - mod.mil.gr)
 

staratalogia.blogspot.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis