Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:45 | 02/01/2020

Με το 2019 να βρίσκεται μόλις λίγες ώρες πίσω, κάνουμε την αποτίμηση στα στρατιωτικά νέα που σημάδεψαν τη χρονιά προερχόμενα από τις ΗΠΑ.

Η NASA θα αποκτήσει ημιαυτόματα τουφέκια, το διάστημα είναι πλέον «στρατιωτική ζώνη», το πρώτο φουτουριστικό ελικόπτερο και νέα μαχητικά, σημάδεψαν το 2019 ως μία «γεμάτη» από ειδήσεις χρονιά.

Κοιτάζουμε πίσω σε μερικές από τις μεγαλύτερες ειδήσεις της χρονιάς:

Η NASA στην αγορά για ημιαυτόματα τυφέκια

Η NASA θα αποκτήσει ελαφριά, ημιαυτόματα τυφέκια, σύμφωνα με ανάρτηση δημοσιεύθηκε μέσω της ιστοσελίδας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προμηθειών των ΗΠΑ στις 25 Ιουνίου.

Το Κέντρο Υπηρεσιών της NASA δημοσίευσε μια προκήρυξη για την προμήθεια ενός 5,56×45 χιλιοστών που προορίζεται για ένα μεγάλος εύρος αποστολών.

Αυτό το όπλο, σύμφωνα με την ειδοποίηση, πρέπει να είναι ευέλικτο και αξιόπιστο και να είναι σχεδιασμένο για μια ευρεία ποικιλία αποστολών, συμπεριλαμβανομένης της «στρατιωτικής επιβολής του νόμου».

«Πόλεμος» στο Διάστημα

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι θεωρεί το διάστημα ως έναν επίσημο «πολεμικό τομέα» («warfighting domain»), με το αναλυτικό πρόγραμμα εξοπλισμών να παρουσιάζεται αρχές του προηγούμενου μήνα.

Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συμφώνησαν και ανακήρυξαν το διάστημα ως νέο επιχειρησιακό πεδίο για τη συμμαχία, παρά τις έντονες εντάσεις μεταξύ των συμμάχων για την πολιτική ενότητα του ΝΑΤΟ και την πιθανή επίδραση των αμερικανικών διαδικασιών επιβολής κατά των σχέσεων ΝΑΤΟ-Ουκρανίας.

ΝΑΤΟ

Σε μία κρίσιμη στιγμή για τη συμμαχία, όπου η κόντρα των μελών για το θέμα της Ουκρανίας, αλλά και τα επικριτικά σχόλια του Γάλλου προέδρου, επισκιάζουν τον διαλειτουργικό χαρακτήρα των χωρών, κοινό έδαφος συνεργασίας αποτέλεσε το διάστημα!

Αποκαλύφθηκε το πιο προηγμένο μοντέλο του ανίκητου μαχητικού της USAF

Μετά την είδηση για την τρομερή αναβάθμιση του μαχητικού αεροσκάφους F-15 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ με ένα λογισμικό υπολογιστή προηγμένης γενιάς, η κατασκευαστική εταιρεία Boeing δημοσίευσε για πρώτη φορά αποκλειστικά πλάνα του πιο προηγμένου μοντέλου του αεροσκάφους.

Το F-15EX αποτελεί την πιο εξελιγμένη μορφή του μαχητικού που έχει γράψει ιστορία στην υπηρεσία της USAF, ενώ δικαιολογημένα έχει χαρακτηριστεί ως “ανίκητο” στις μάχες για την κυριαρχία των αιθέρων.

F-15EX

 

Με τις νέες εικόνες, η Boeing αποκαλύπτει πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο στόλο των μαχητικών αεροσκαφών που κατασκευάστηκε για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Το F-15EX διαθέτει τεχνολογίες αιχμής για να είναι σε θέσει να προσφέρει στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πλεονεκτήματα και ικανότητες που θα αλλάξουν τα δεδομένα στις αερομαχίες με αποτέλεσμα να είναι το αξιόπιστο και αξιόμαχο απέναντι στις τρέχουσες και αναδυόμενες απειλές.

Αυτό είναι το νέο υβριδικό «αεροσκάφος»

Το σύγχρονο πεδίο μάχης παρουσιάζει νέες ευκαιρίες, όπως επίσης απειλές και κινδύνους για τις στρατιωτικές δυνάμεις, και έτσι ο αμερικανικός Στρατός Ξηράς προσπαθεί να εξοπλιστεί με νέα προηγμένα εναέρια συστήματα, με το πρωτότυπο αεροσκάφος Bell 360 Invictus να φαντάζει ως μια «λύση».

Invictus

 

Το νέο αλλά και «μυστηριώδες» αεροσκάφος της Bell, έχει τραβήξει τα «βλέμματα» των στρατιωτικών αναλυτών, όχι μόνο της πρωτότυπης και επιβλητικής παρουσίας του, αλλά και λόγω των ιδιαίτερων κατασκευαστικών και τεχνικών χαρακτηριστικών του.

Η κατασκευαστική εταιρεία Bell Textron ανακοίνωσε το 2019 ότι προχωρά με γοργούς ρυθμούς το πρόγραμμα ανάπτυξης του πρωτότυπου αεροσκάφους τύπου FARA (Future Attack Reconnaissance Aircraft), με την εταιρεία να ισχυρίζεται ότι θα παραδώσει στους στρατιώτες μια προσιτή, ευέλικτη αλλά παράλληλα «θανατηφόρα» λύση για το σύγχρονο πεδίο μάχης.

Στα «σκουπίδια» η συνθήκη INF – Δοκιμή πυραύλου από τις ΗΠΑ

Η Αμερική αντιλαμβάνεται πως το παγκόσμιο σκηνικό περιστρέφεται γύρω από τα πυραυλικά συστήματα και «ακονίζει» τους πυραύλους της.

Ο πύραυλος cruise «Tomahawk» αποτελεί ένα από τα πιο κύρια οπλικά συστήματα στο οπλοστάσιο των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, λόγω τόσο της αποτελεσματικότητάς του όσο και της αξιοπιστίας που έχει επιδείξει σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων.

ΗΠΑ

 

Ωστόσο, οι Αμερικανοί βλέποντας πως ο τρόπος διεξαγωγής πολέμου αλλάζει, καταλαβαίνουν πως ακόμα και αυτό το κλασσικό και αξιόπιστο όπλο χρειάζεται μια αναβάθμιση, με το νέο πύραυλο ακριβείας να έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αποστολή.

Το νέο υπερόπλο του αμερικανικού στρατού

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία ανέπτυξαν τεράστια πυροβόλα όπλα με μεγάλη εμβέλεια κρούσης που ξεπερνούσαν τα τρέχοντα συστήματα των ΗΠΑ, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Με την ακύρωση του προγράμματος US XM2001 Crusader το 2002, ο αμερικανικός στρατός κατέληξε χωρίς προηγμένο σύστημα πυροβολικού, ρίχνοντας όλο το βάρος στα M109, το όπλο που τέθηκε σε λειτουργία το 1963.

Αυτό δεν αρκούσε, οι ΗΠΑ έβλεπαν τους «εχθρούς» τους να εξοπλίζονται και εκείνες να μένουν πίσω. Τότε, σε συνεργασία με την εταιρεία αμυντικών εξοπλισμών BAE Systems γεννήθηκε το πρότζεκτ XM1299.

Πυροβόλο

Πηγή:  onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis