Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:01 | 03/01/2017

Διάχυτος είναι ο προβληματισμός στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. για τις καταδρομικές ενέργειες στην οδό Πατησίων αλλά και για το «άβατο» που επιχειρείται από ομάδες κουκουλοφόρων να στηθεί στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο.

Πρόσφατα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε σειρά συσκέψεων με θέμα τους «μπαχαλάκηδες», με την πολιτική και τη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να αποφασίζει ότι δεν αρκούν οι συλλήψεις και η εξάρθρωση των σημερινών ομάδων –από άτομα που δεν έχουν απαραίτητα σχέση με τα Εξάρχεια–, αλλά πρέπει να αναπτυχθούν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες με την παρουσία τους να αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για «επιχειρήσεις» όπως η πυρπόληση των τριών τρόλεϊ που είδαμε πρόσφατα.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν συνθέσει τα προφίλ ατόμων που συμμετέχουν συστηματικά σε επεισόδια, σε μια προσπάθεια να γίνουν προπαρασκευαστικές ενέργειες για την αποδόμηση της δράσης τους. Από το πληροφοριακό δίκτυο έχουν εικόνα για το «επιχειρησιακό σχέδιο» το οποίο χρησιμοποιούν και, μάλιστα, φέρονται να περίμεναν νέα επίθεση σε τρόλεϊ, σε διαφορετική, ωστόσο, ημέρα από αυτήν που πραγματοποιήθηκε.

Σε κάθε περίπτωση, ειλημμένη είναι η απόφαση για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή με τη συνδρομή διμοιριών των ΜΑΤ, ανδρών της ΟΠΚΕ και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ ήδη στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα τοποθετήθηκε κατά τις βραδινές ώρες διμοιρία, που λειτουργεί περισσότερο αποτρεπτικά σε τυχόν προθέσεις για νέους εμπρησμούς οχημάτων του ΟΑΣΑ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως, αν και αρχικά η πρόθεση της κυβέρνησης ήταν η απομάκρυνση των ΜΑΤ από τα Εξάρχεια, κάτι τέτοιο φαίνεται αδύνατο στην πράξη, καθώς διμοιρίες βρίσκονται σε τρία διαφορετικά σημεία (στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Καλλιδρομίου στο τοπικό ΑΤ και στην οδό Πατησίων).

Το γεγονός, μάλιστα, ότι οι ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν γεμίσει από αναρτήσεις για την «πολιτοφυλακή» της πλατείας δείχνει ότι το ιδιότυπο καθεστώς της περιοχής δεν μπορεί να αλλάξει εύκολα και η Αστυνομία να επιχειρήσει όπως σε άλλες γειτονιές των Αθηνών.

Παπ.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε εκτάκτως την Παρασκευή 30/12

Πηγή:  www.paraskhnio.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis