Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:31 | 20/01/2015

 

Ιδιόχειρα σχεδιαγράμματα «υψηλής ανάλυσης», μέσα και έξω από τις φυλακές Τρικάλων, είχε δώσει ο Παναγιώτης Βλαστός, αμέσως μετά την αποτυχημένη εναέρια προσπάθεια απόδρασης, ειδοποιώντας μέλη της Greek Mafia, να επιχειρήσουν ξανά την ελευθέρωσή του. Με σημειώματα ή τηλεφωνικές συνδιαλέξεις καθοδηγούσε τους συνεργούς του να προβούν σε νέο σχεδιασμό απόδρασης, είτε με ελικόπτερο που θα αγόραζε, είτε με την αγορά ή ενοικίαση γης κοντά στις φυλακές, προκειμένου «φίλος» του με σκαπτικά μηχανήματα να ανοίξει κάτω από αυτές, τούνελ για την «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέϊγουρθ»!

Ελικόπτερο ή μεταγωγή

Τα σχεδιαγράμματα του τα είχε μεταφέρει προς τα έξω η 35χρονη «Πένυ», η πρώην ερωμένη του, ενώ λίγο αργότερα η «Λίτσα», με εντολή Βλαστού, έδωσε τμηματικά 16.000 ευρώ στην 37χρονη Μ.Μ., προκειμένου να λάβει εκπαίδευση για τον χειρισμό… ελικοπτέρου στο Τατόι Αττικής.

 

 

 

 

Η «εκπαίδευση» σταμάτησε γιατί ο σχεδιασμός είχε γίνει αντιληπτός από τις διωκτικές αρχές, οι οποίες με «απόρρητο έγγραφο» ενημέρωναν τις φυλακές της χώρας ότι ο Παναγιώτης Βλαστός σχεδιάζει να δραπετεύσει με ελικόπτερο με τη συμμετοχή καταζητούμενου «ληστή του Διστόμου» γνωστού ως «καρφάκια», ενός 35χρονου μπράβου-«εκτελεστή» και της 37χρονης Μ.Μ.. 


Τα… τούνελ Το τρίτο μέρος του σχεδιασμού περιλάμβανε, εναλλακτικά,  «ενέδρα» και επίθεση σε αστυνομική αυτοκινητοπομπή που θα τον μετέφερε από τις φυλακές των Τρικάλων σε αυτές του Κορυδαλλού για την εκδίκαση των εκκρεμών υποθέσεών του. Θα τοποθετούσαν παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα κατά τη διάρκεια της μεταφοράς προκειμένου να καθηλώσουν το πρώτο όχημα και στη συνέχεια με πολεμικού τύπου επιχείρηση, ενδεχομένως αιματηρή, να έπαιρναν τον βαρυποινίτη από την κλούβα μεταφοράς του.

Μετά την εναέρια αποτυχία απόδρασης, ο Παναγιώτης Βλαστός ανέθεσε στη «Λίτσα» τον εντοπισμό οικοπέδων ή χωραφιών κοντά στις φυλακές Τρικάλων ή Δομοκού, που θα ήταν προς πώληση ή ενοικίαση. Για τα Τρίκαλα, της είπε να ψάξει γη σε απόσταση 500 μέτρων από τις φυλακές και μάλιστα προς την πλευρά του κελιού του.

Η «Λίτσα» έψαξε την περιοχή των Τρικάλων μέσω μεσιτικών γραφείων και αγγελιών, ωστόσο ήταν πολύ μεγάλες εκτάσεις και συνάμα και… ακριβές, ωστόσο είχαν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο ενοικίασης. Η αντίστοιχη έρευνα στην περιοχή του Δομοκού δεν είχε αποδώσει καρπούς καθώς δεν υπήρχαν εκτάσεις προς πώληση ή ενοικίαση, που να έχει της προϋποθέσεις… διάνοιξης!

«Αρχηγείο» στον Δομοκό

Τα αρχηγικά μέλη της Ελληνικής Μαφίας, σε όποιους χώρους και αν κινήθηκαν επιχειρούσαν να εντοπίσουν τον «αδύναμο κρίκο», κρατικό υπάλληλο, εκείνον με επιρρεπή χαρακτήρα διαφθοράς. Στα Τρίκαλα, κάποιοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του παρείχαν όλες τις ανέσεις και πέρασμα κινητών με αντίτιμο 2.800 ευρώ το καθένα. Ο 45χρονος ανθυπαστυνόμος-φρουρός του στη ΓΑΔΑ δεν δέχθηκε τα 500.000 ευρώ ή δεν μπορούσε να βοηθήσει σε τέτοια απόδραση. Έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εμπλέκονται στις περίπου 3.500 σελίδες της δικογραφίας. Ένας 33χρονος στις φυλακές Κορυδαλλού, παραλάμβανε εσώκλειστες σημειώσεις του Βλαστού, με πληροφορίες από έγκλειστο για τα εξοπλιστικά προγράμματα και τα μετάφερε σε συνεργείο που διατηρούσε, προκειμένου να τα παραλάβει η «Λίτσα», προς εκμετάλλευση από τα μέλη της συμμορίας.


ΠΗΓΗ: thetoc.grΗ διαφθορά κρατικών υπαλλήλων δίνει περιθώρια στο οργανωμένο έγκλημα ενδεχομένως και στην τρομοκρατία να συνεχίζουν τη δράση τους ακόμη και έγκλειστοι» σημειώνουν χαρακτηριστικά υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, ενώ δημόσια διαμαρτύρονταν με έντονο τρόπο προς τα ΜΜΕ ότι, αδίκως θα μεταχθούν και θα εγκλειστούν στο νέο κατάστημα κράτησης υψίστης ασφαλείας Δομοκού, αλλά από την έρευνα προέκυψε ότι, «αναμένουν εναγωνίως την από κοινού κράτησή τους σε αυτό, για να έχουν άμεση και καθημερινή δια ζώσης επικοινωνία και να οργανώνουν απρόσκοπτα τις κακουργηματικές πράξεις του» όπως περιγράφεται στη δικογραφία. Με λίγα λόγια η διαφθορά θα μπορούσε να μετατρέψει το Δομοκό σε «αρχηγείο» οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατίας. 

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis