Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 11/06/2018

Του Μπογδανίδη Αχιλλέα

Αντιπροσώπου της Ε.ΑΣ.Υ.Α. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Αναπλ. μέλος συμβουλίου μεταθέσεων Δ/νσης Ασφάλειας Αττικής

Με αφορμή την πρόσκληση ,πριν μερικές ημέρες, του ΓΑΔΑρχη Υποστρατήγου κ. ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΗ Χρήστου προς τους Διοικητές όλων των Υπηρεσιών αρμοδιότητάς του, στο Αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ και τις εξαγγελίες του Αρχηγού μας ότι αν δεν αλλάξει σύντομα η νοοτροπία στα Τμήματα Ασφαλείας θα προτείνει, άνωθεν, τον Σεπτέμβριο, την κατάργησή τους, τίθενται εύλογα πολλά ερωτήματα.

Ανακοινώθηκε προσφάτως ότι αποδεσμεύθηκαν 800 αστυνομικοί από συνοδείες και φυλάξεις φυσικών προσώπων και ευπαθών στόχων ώστε να ενισχυθούν οι Υπηρεσίες όπου αυτοί ανήκουν οργανικά. Τους αναμένουμε καρτερικά λοιπόν Αρχηγέ μου αλλά φως στον ορίζοντα δεν βλέπουμε.

Πεζές και εποχούμενες περιπολίες δεσμεύτηκε η Φυσική Ηγεσία σε Πολιτικούς και Δημοτικούς φορείς, για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, μειώνοντας συνακόλουθα την ανασφάλεια του πολίτη, που θα βρεθούν όμως οι συνάδελφοι να τις στελεχώσουν, λύση ρεαλιστική δεν έδωσαν. Και αυτοί οι ελάχιστοι συνάδελφοι που επέστρεψαν θα φύγουν πάλι αφού η τελευταία διαταγή για προσωρινή μετακίνηση συναδέλφων σε Τουριστικές περιοχές και νησιά παραλύει κυριολεκτικά τις Υπηρεσίες του λεκανοπεδίου Αττικής και ειδικότερα των Τμημάτων Ασφαλείας.

Άρα πως απαιτείτε να λειτουργούν εκ νέου τα Τ.Α. τις νυκτερινές ώρες ώστε να μην λειτουργούμε ως Κ.Ε.Π.; Και ποιος Διοικητής Υπηρεσίας Ασφαλείας δεν θα ήθελε το Τμήμα του να λειτουργεί υποδειγματικά; Ποιος Διοικητής Υπηρεσίας Ασφαλείας δεν θα ήθελε να διαθέτει περιπολίες σε 24ωρη βάση ενεργώντας προληπτικά στην περιοχή δικαιοδοσίας του; Ποιος Διοικητής Υπηρεσίας Ασφαλείας δεν θα ήθελε να έχει στην κατοχή του έστω ένα μικρό αριθμό συναδέλφων για την σύσταση ειδικής ομάδας ασφαλείας, η οποία να εργάζεται σταθερά και μεθοδικά για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων και συμμοριών που λυμαίνονται την περιοχή του;

Αρχηγέ μου, με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση στο έργο που αναμφισβήτητα έχετε προσφέρει στην πολύχρονη αξιέπαινη καριέρα σας, θα ξέρετε ότι η πλειονότητα των Διοικητών των Υπηρεσιών και οι συνεργάτες τους αγαπούν το λειτούργημα που τους έθεσε η Πολιτεία να ασκήσουν και ότι κάνουν το πράττουν από το μεράκι τους και το φιλότιμο που τους έχει απομείνει. Το να υποβαθμιστούμε σε Γραφείο Ασφαλείας δεν είναι η λύση στο πρόβλημά μας, αλλά η εξάλειψη της δημόσιας ασφάλειας στις γειτονιές της Αθήνας και τίποτα άλλο.

"Απόσπασμα από το νέο τεύχος της Εφημερίδας της 'Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" μηνών Απριλίου - Μαϊου που μόλις κυκλοφόρησε".

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis