Τα όμορφα και… ανύπαντρα κορίτσια της τροχαίας στη Βόρεια Κορέα [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

ΠΑΙΡΝΟΥΝ "ΣΥΝΤΑΞΗ" ΣΤΑ 26
Τα όμορφα και… ανύπαντρα κορίτσια της τροχαίας στη Βόρεια Κορέα [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Μία από τις πλέον εμβληματικές εικόνες της καθημερινής ζωής στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιόνγιανγκ, είναι τα περίπου 300 κορίτσια της τροχαίας, που επιλέγονται για αυτόν τον σημαντικό ρόλο στους δρόμους βάσει της εξωτερικής τους εμφάνισης και της... συζυγικής τους κατάστασης. Εν ολίγοις για να τις δεχτούν στο επίλεκτο σώμα πρέπει να είναι όμορφες και ανύπαντρες.

Σε ένα κράτος όπως η Βόρεια Κορέα όπου η παράδοση παίζει έναν πολύ καθοριστικό ρόλο σε όλους τους τομείς της δημόσιας σφαίρας, τα κορίτσια που επιτελούν το ρόλο του τροχονόμου πρέπει να είναι απόλυτα αφοσιωμένες και σοβαρές όσον αφορά αυτό που κάνουν. Μάλιστα, οι υπηρεσίες τις παρουσιάζουν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο που μπορούν καθώς αποτελούν και μία ατραξιόν για τον τουρισμό της χώρας.

krnttrox4

Οι κοπέλες με το μελαγχολικό βλέμμα συνήθως παίρνουν «σύνταξη» από την υπηρεσία στα 26 τους χρόνια κατά μέσο όρο, ενώ όταν βρουν τον σύντροφο με τον οποίο θέλουν να παντρευτούν πρέπει να παραιτηθούν από τη θέση τους. Οι «Κυρίες της κίνησης» εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην Πιονγιάνγκ τη δεκαετία του 1980 όταν το να έχει κάποιος στην κατοχή του αυτοκίνητο στη χώρα ήταν πράγμα εξαιρετικά σπάνιο.

krnttrox7 krnttrox5 krnttrox3 krnttrox2 krnttrox6 krnttrox1 krnttrox8

Πηγή:  www.newsbeast.gr