Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:39 | 27/12/2019

Μία χρονιά στην οποία καταγράφηκαν πολλά εγκλήματα στην Κρήτη ήταν το 2019. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως από τις 4 Μαρτίου που σημειώθηκε η πρώτη δολοφονία μέχρι και το τέλος του χρόνου έγιναν δώδεκα (!) συνολικά εγκλήματα.

Πρόκειται για έναν ιστορικό ρεκόρ αν αναλογιστεί κανείς πως την περασμένη χρονιά σημειώθηκαν 7 ανθρωποκτονίες ενώ το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε το 2017 που είχαν σημειωθεί 10 εγκλήματα.

Κατά τη διάρκεια του 2019, μία από τις πιο στυγερές και – πιθανότατα – πιο περίεργες δολοφονίες που απασχόλησε τόσο τα ελληνικά όσο και τα διεθνή ΜΜΕ ήταν εκείνη την 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton.

Το cretapost συγκέντρωσε και τα δέκα εγκλήματα που συγκλόνισαν τόσο την Κρήτη όσο και ολόκληρο το πανελλήνιο καθώς και τις τέσσερις σοβαρές απόπειρες ανθρωποκτονιών και σας τα παρουσιάζει.

4 Μαρτίου: Έπνιξε τη σύζυγό του με τα ίδια του τα χέρια!

Το πρωί της 4ης Μαρτίου ένα στυγερό έγκλημα συγκλονίζει την Σητεία: Ο 36χρονος Γ.Ρ. έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια την 32χρονη εν διαστάσει σύζυγό του Κατερίνα.

Όλα συνέβησαν το πρωί όταν η άτυχη Κατερίνα ζήτησε άδεια από την δουλειά της για να πάει με το παιδί της στον γιατρό για εμβόλιο. Ωστόσο, όταν έφτασε σπίτι την τηλεφώνησε ο σύζυγός της κι άρχισε ο καυγάς. Όταν έκλεισε το τηλέφωνο ο 36χρονος πήγε από το σπίτι και συνέχισε η έντονη λογομαχία ενώ κάποια στιγμή τα πράγματα ξέφυγαν και ο δράστης τύλιξε τα χέρια του γύρω από το λαιμό της Κατερίνας και την σκότωσε.

Λίγες μέρες μετά ο 36χρονος προφυλακίζεται με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

12 Μαΐου: Με μία σφαίρα τον εκτέλεσε έξω από το μίνι μάρκετ!

Το πρωί της 12ης Μαΐου σημειώνεται το δεύτερο έγκλημα στην Κρήτη με θύμα τον 43χρονο Κώστα Κατσουλάκη.

Όλα συνέβησαν στη 1 το μεσημέρι όταν ένας 60χρονος άνδρας μετά από καυγά που είχε με τον Κώστα Κατσουλάκη πήρε το όπλο του και πήγε στο μίνι μάρκετ που διατηρούσε το θύμα στο Βαμβακόπουλο Χανίων. Εκεί τον εκτέλεσε με μία σφαίρα στο κεφάλι ενώ στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία ομολογώντας τι είχε κάνει.

Ο ίδιος λίγες μέρες αργότερα προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

21 Μαΐου: Σκότωσε τη σύντροφο του και αυτοκτόνησε!

Μία ακόμα τραγωδία γράφεται στα Χανιά και συγκεκριμένα στην περιοχή της Χαλέπας καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Μαΐου ένας 47χρονος σκότωσε την 49χρονη σύντροφό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Τα άψυχα σώματα και των δύο εντόπισε η κόρη της 49χρονης και ειδοποίησε τις αρχές. Όπως διαπιστώθηκε, μετά την ιατροδικαστική εξέταση, ο 47χρονος πυροβόλησε επτά φορές την σύντροφό του και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του και έκοψε το νήμα της ζωής του.

1 Ιουλίου: Πυροβόλησε και σκότωσε τον αδερφό του!

Νέο έγκλημα συγκλονίζει την Κρήτη την 1η Ιουλίου όταν  στην Ασή Γωνιά Ρεθύμνου ένας 49χρονος άνδρας πυροβολεί και σκοτώνει τον 72χρονο αδερφό του.

Οι δύο άνδρες φαίνεται πως είχαν ανέκαθεν μία περίεργη σχέση με τον ηλικιωμένο να προσπαθεί αρκετές φορές να συνετίσει τον αδερφό του. Ωστόσο, εκείνη την ημέρα και με αφορμή κάποιες κτηματικές διαφορές ο 49χρονος δεν δίστασε να βγάλει ένα όπλο και να πυροβολήσει τον αδερφό του τέσσερις φορές. Ο θάνατος του 72χρονου ήταν σχεδόν ακαριαίος.

Λίγες μέρες αργότερα ο 49χρονος προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

8 Ιουλίου: Νεκρή μέσα σε μία σπηλιά εντοπίζεται η Αμερικανίδα βιολόγος Suzanne Eaton

Ίσως μία από τις πιο περίεργες δολοφονίες που έχουν απασχολήσει τις ελληνικές αρχές έρχεται στο… φως της δημοσιότητας το βράδυ της 8ης Ιουλίου όταν σε μία σπηλιά στο Ξαμουδοχώρι του δήμου Πλατανιά στα Χανιά εντοπίζεται το άψυχο σώμα της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί στις 2 Ιουλίου.

Από την πρώτη στιγμή ήταν βέβαιο πως η σορός της μεταφέρθηκε σε αυτό το δύσβατο σημείο με τις αρχές να ερευνούν την υπόθεση, η οποία είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα τόσο από ελληνικά όσο και από διεθνή ΜΜΕ.

Λίγες μέρες μετά, οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον 27χρονο Γ.Π. ο οποίος ομολογεί πως αφού χτύπησε με το αυτοκίνητό του την 60χρονη, την μετέφερε στο σημείο όπου βρίσκεται η σπηλιά και την βίασε όταν εκείνη ήταν αναίσθητη. Μόλις ολοκλήρωσε την πράξη του έβαλε το άψυχο σώμα της στη σπηλιά.

Εξαιτίας της προχωρημένης σήψης του σώματος της 60χρονης το ιατροδικαστικό πόρισμα δεν ήταν σαφές για τον βιασμό αλλά και για το «δέσιμο» της υπόθεσης με την ομολογία.

Ο 27χρονος κατ’ ομολογία δράστης, ο οποίος προφυλακίστηκε, μεταφέρθηκε αρχικά στις φυλακές της Τρίπολης ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού προκειμένου να περάσει από ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Για αρκετούς μήνες ο 27χρονος επέμενε στην ομολογία του ωστόσο στις αρχές Οκτωβρίου βγαίνουν τα αποτελέσματα της εξέτασης dna της σορού της 60χρονης, τα οποία αναφέρουν πως δεν προκύπτει βιασμός.

Αρχές Δεκεμβρίου, ο δράστης, που βρίσκεται στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, φαίνεται να αλλάζει την ομολογία του ισχυριζόμενος πλέον πως δεν βίασε την 60χρονη. Η υπόθεση ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει και είναι βέβαιο πως θα απασχολήσει τόσο τις αρχές όσο και την κοινή γνώμη και το 2020.

20 Ιουλίου: Έγκλημα στις φυλακές: Νεκρός κρατούμενος

Στις 20 Ιουλίου σημειώθηκε μία άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε δύο ομάδες κρατουμένων στις φυλακές της Αγυιάς στα Χανιά.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε σοβαρά, με αυτοσχέδιο μαχαίρι, ένας φυλακισμένος ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ωστόσο δύο μέρες μετά δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του.

23 Ιουλίου: Σκότωσε τον σύντροφό της με ένα… ψαλιδάκι κατά τη διάρκεια των διακοπών τους

Ένα απίστευτο έγκλημα σημειώθηκε στις 23 Ιουλίου όταν μία 44χρονη Γαλλίδα σκότωσε με ένα… ψαλιδάκι τον 56χρονο, επίσης Γάλλο, σύντροφό της σε ξενοδοχείο στον Τσούτσουρο του δήμου Μινώα Πεδιάδος όπου έκαναν διακοπές.

Η ίδια αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας πως ο 56χρονος αυτοκτόνησε. Λίγες ώρες αργότερα η 44χρονη προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

13 Οκτωβρίου: Μαχαίρωσε τον σύζυγό της έξω από το Κέντρο Αστέγων

Στις 13 Οκτωβρίου μία 31χρονη γυναίκα μαχαίρωσε στην κοιλιά τον σύζυγό της έξω από το Κέντρο Αστέγων στη Νέα Αλικαρνασσό.

Ο 59χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε.

Η 31χρονη, η οποία προφυλακίστηκε, ανέφερε στις αρχές ότι του επιτέθηκε επειδή την κακοποιούσε.

16 Νοεμβρίου: Κτηνοτρόφος σκότωσε κυνηγό για… ασήμαντη αφορμή

Το πρωί της 16ης Νοεμβρίου στο Μπαλί του δήμου Ρεθύμνου ένας κτηνοτρόφος αντάλλαξε πυροβολισμούς με έναν κυνηγό για… ασήμαντη αφορμή με αποτέλεσμα ο κυνηγός να πέσει νεκρός.

Η αφορμή ήταν ότι τα κυνηγόσκυλα του θύματος μπήκαν στο ποιμνιοστάσιο του κτηνοτρόφου με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καυγάς ανάμεσα στους δύο άντρες. Στη συνέχεια βγήκαν τα όπλα και ακολούθησαν πυροβολισμοί από τους οποίους σκοτώθηκε ο κυνηγός και τραυματίστηκε σοβαρά ο κτηνοτρόφος.

Λίγες μέρες αργότερα ο κτηνοτρόφος κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στην φυλακή.

26 Νοεμβρίου: Άγρια συμπλοκή στο Τυμπάκι με θύμα έναν 37χρονο

Το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου σημειώθηκε μία άγρια συμπλοκή στο Τυμπάκι ανάμεσα σε 17 συνολικά άτομα – με καταγωγή από το Πακιστάν – όπου βρήκε τραγικό θάνατο ένας 37χρονος.

Οι αρχές συνέλαβαν και τους 16 άνδρες που συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή ενώ δύο κατηγορήθηκαν για τον θάνατο του 37χρονου.

Λίγες μέρες αργότερα απολογήθηκαν στον ανακριτή και κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

28 Νοεμβρίου: Μετά από καυγά σκότωσε την σύντροφό του

Το απόγευμα της 28ης Νοεμβρίου εντοπίζεται νεκρή μία 31χρονη γυναίκα μέσα στο σπίτι της στον Μασταμπά.

Αρχικά ο θάνατός της είχε αποδοθεί σε υπερβολική δόση ναρκωτικών ωστόσο η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε καθαρά ότι πρόκειται για δολοφονία. Κύριος ύποπτος ο 40χρονος σύντροφός της ο οποίος τελικά συνελήφθη και προφυλακίστηκε καθώς φαίνεται πως μετά από καυγά η κατάσταση ξέφυγε και της προκάλεσε θανατηφόρα τραύματα.

22 Δεκεμβρίου: Έγκλημα στην Αλικαρνασσό: Σκότωσε την σύζυγό του μετά από νυχτερινή διασκέδαση

Ένα ακόμα έγκλημα σημειώθηκε στην Κρήτη λίγο πριν την εκπνοή του 2019. Ο 54χρονος Κ.Λ. πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγετικό όπλο την 33χρονο σύζυγό του, Αδαμαντία, στη Νέα Αλικαρνασσό στο Ηράκλειο.

Το ζευγάρι είχε πάει να διασκεδάσει σε ένα ουζερί στην περιοχή και όταν επέστρεψαν ακολούθησε καυγάς με τον 54χρονο να σκοτώνει εν ψυχρώ την σύζυγό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής η 33χρονη Αδαμαντία ήταν θύμα χρόνιας ενδοοικογενειακής βίας. Το ζευγάρι είχε ένα 4χρονο παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο 54χρονος τρεις μέρες μετά προφυλακίζεται με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Τέσσερα τα σοβαρότερα παρ’ ολίγον εγκλήματα

Κατά τη διάρκεια του 2019 καταγράφηκαν και αρκετές απόπειρες ανθρωποκτονίας ωστόσο τέσσερα φαίνεται πως είναι τα σοβαρότερα παρ’ ολίγον εγκλήματα.

2 Ιουλίου: Τον μαχαίρωσε μέσα σε κεντρικό εμπορικό κατάστημα

Στις 2 Ιουλίου ένας 24χρονος άνδρας μπαίνει σε γνωστό εμπορικό κατάστημα της λεωφόρου 62 Μαρτύρων στο Ηράκλειο και μαχαιρώνει στο θώρακα έναν 28χρονο. Στη συνέχεια φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ το θύμα μεταφέρεται στο νοσοκομείο όπου και παρέμεινε για κάποιες μέρες. Οι αστυνομικοί έπειτα από λίγες μέρες τον βρίσκουν και τον συλλαμβάνουν. Στην κατάθεσή του ανέφερε πως οι δύο άνδρες είχαν έντονο καυγά νωρίτερα με αφορμή την οδηγική τους συμπεριφορά!

Αξίζει να σημειωθεί πως προφυλακίστηκε με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

29 Αυγούστου: Μεθυσμένος θαμώνας πυροβόλησε ιδιοκτήτη καφετέριας

Κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες της 29ης Αυγούστου του 2019 ένας 34χρονος άνδρας πάει στην καφετέρια ενός 52χρονου στο Ρέθυμνο.

Μετά από  αρκετή κατανάλωση αλκοόλ αρχίζει και δημιουργεί προβλήματα με τον ιδιοκτήτη να προσπαθεί αρχικά να τον ηρεμήσει και στη συνέχεια να τον βγάζει έξω από το κατάστημα.

Ο 34χρονος όμως σε κατάσταση εκτός ελέγχου βγάζει ένα όπλο και πυροβολεί τον 52χρονο τραυματίζοντάς τον στην κοιλιά.

Το θύμα μεταφέρεται στο νοσοκομείο όπου και παρέμεινε αρκετές ημέρες και τον 34χρονο να οδηγείται ενώπιον της δικαιοσύνης.

29 Αυγούστου: 33χρονος πυροβόλησε 12 φορές εναντίον επιχειρηματία

12 φορές πυροβόλησε εναντίον του 44χρονου επιχειρηματία (από το χώρο των καυσίμων) ένας 33χρονος έτερος επιχειρηματίας κατά το ραντεβού που είχαν δώσει στον επαρχιακό δρόμο Αχλάδας – Αγίας Πελαγίας το βράδυ της 29ης Αυγούστου.

Οι δύο άνδρες είχαν οικονομικές διαφορές μεταξύ τους και συναντήθηκαν για να τις λύσουν ωστόσο η συζήτηση μετατράπηκε σε καυγά και ο 33χρονος έβγαλε το όπλο. Ευτυχώς οι σφαίρες βρήκαν τον 44χρονο στα πόδια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Την ίδια ώρα ο 33χρονος διέφυγε της σύλληψης ωστόσο ενάμιση μήνα μετά βρέθηκε νεκρός μέσα στην αποθήκη της επιχείρησής του με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αυτοκτονία.

23 Οκτωβρίου: Πυροβόλησε τον αδερφό του για περιουσιακές διαφορές

Το μεσημέρι της 23ης Οκτωβρίου στον Άγιο Νικόλαο δύο αδέρφια – ένας 58χρονος κι ένας 52χρονος – συναντιούνται προκειμένου να συζητήσουν για διάφορα περιουσιακά ζήτημα. Ωστόσο η συζήτηση μετατράπηκε σε καυγά με τον 58χρονο να βγάζει την καραμπίνα και να πυροβολεί τον αδερφό του.

Ο 52χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου νοσηλεύτηκε για κάποιες μέρες ενώ ο 58χρονος προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Πηγή: cretapost.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: "Ασφυκτιούν" οι ελληνικές φυλακές - Τι γίνεται στον Άγιο Στέφανο Πατρών και στα κρατητήρια της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis