Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:04 | 22/07/2015

Πιθανή διασύνδεση με υποθέσεις διεθνούς τρομοκρατίας ερευνάται στην υπόθεση δέσμευσης φορτίου τεθωρακισμένων οχημάτων με προορισμό λιμάνι της Λιβύης. Πρόκειται για 16 τεθωρακισμένα οχήματα που εντοπίστηκαν στο υπό σημαία Παναμά οχηματαγωγό πλοίο TYCHY.

Η δέσμευση του φορτίου έγινε (επισήμως τουλάχιστον) από υπαλλήλους του ΣΤ΄ Τελωνείου Πειραιά, σε συνεργασία με την Αρχή καταπολέμησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η επιχείρηση δέσμευσης του φορτίου έγινε προ διμήνου (η σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε μόλις χθες), κατόπιν πληροφοριών του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

Στο πλοίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα Typhoon GSS-300, πέντε τεθωρακισμένα τζιπ Toyota Land Cruiser, δύο τεθωρακισμένες BMW και μία θωρακισμένη Mercedes. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, το TYCHY ξεκίνησε το δρομολόγιό του από το λιμάνι Λα Σπέτσια της Ιταλίας και επρόκειτο να καταλήξει στη Λιβύη μέσω Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δέσμευση του φορτίου από τους υπαλλήλους του ΣΤ΄ Τελωνείου έγινε στον νέο προβλήτα Γ1 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ), δυνάμει απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που απαγορεύει τη μεταφορά, προμήθεια ή πώληση στρατιωτικού υλικού στη Λιβύη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το οχηματαγωγό TYCHY βρισκόταν ανοικτά του λιμανιού Μισράτα της Λιβύης. Πρόκειται για λιμάνι που ελέγχεται από την ένοπλη στρατιωτική οργάνωση Misratan Union of Revolutionaries, η οποία φέρεται να αριθμεί πάνω από 40.000 μέλη και να διαθέτει 800 τανκς και 2.000 οχήματα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

http://www.kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis