Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:44 | 31/01/2017

Η “συνταγή επιτυχίας” του Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή για την επιτυχία του Ελληνικού Στρατού αποτελείται από τέσσερα “συστατικά”: πειθαρχία,αισιοδοξία,χαμόγελο και γενναιοψυχία. Αυτά ανέφερε σε ομιλία του στη Σχολή Διοικήσεως και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ) στο Στρατόπεδο «ΝΤΑΛΙΠΗ» στη Θεσσαλονίκη.

Για την πειθαρχία δεν υπάρχει θέμα συζήτησης. Και δεν υπάρχει έλλειμμα, παρά τα τραγελαφικά που είδαμε με τους νεοσύλλεκτους στο Μεσολόγγι. Τα στελέχη του ΣΞ είναι απολύτως αφοσιωμένα στην αποστολή τους, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους εντός κι εκτός της υπηρεσίας.

Αυτά τα τελευταία, τα προβλήματα κάνουν δύσκολη την αισιοδοξία και το χαμόγελο που θεωρεί απαραίτητα ο Α/ΓΕΣ για την επιτυχία της αποστολής. Και σ΄ αυτά θα πρέπει να επικεντρωθεί. Χρήματα δεν υπάρχουν ως γνωστόν. Ο προκάτοχός του Στρατηγός Βασίλης Τελλίδης είχε αναφερθεί διεξοδικά και ειλικρινά για τις επιπτώσεις των περικοπών στο ΣΞ και παραλίγο…να αποστρατευθεί πρόωρα. Η εικόνα δεν έχει αλλάξει καθόλου και ο νέος Α/ΓΕΣ πρέπει να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα.

Το αντιστάθμισμα των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΣΞ αλλά και όλων των ΕΔ δεν μπορεί παρά να είναι η αξιοκρατία σε μεταθέσεις και τοποθετήσεις. Απόλυτη αξιοκρατία χωρίς “εκπτώσεις”. Θα πρέπει επιτέλους να γίνει ρουτίνα κι όχι εξαίρεση η έγκαιρη ενημέρωση του κάθε στελέχους για την επόμενη μετάθεσή του. Απόλυτη προτεραιότητα στην κατασκευή όσο το δυνατόν περισσότερων οικιών για τα στελέχη.

Είναι δύσκολα όλα αυτά; Όχι αν τεθούν ως απόλυτες προτεραιότητες και στόχοι που επίτευξή τους θα επιδιωχθεί με εμμονή.

Για την γενναιοψυχία στην οποία αναφέρθηκε ο Α/ΓΕΣ, επίσης νομίζουμε ότι δεν πρέπει να αναφερθούμε. Θεωρείτε δεδομένη.

Ο νέος Α/ΓΕΣ έχει καλές συστάσεις. Ελπίζουμε ότι θα τις επαληθεύσει.

 

militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis