Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:27 | 27/11/2018

(Σύμφωνα με το InternetMovieFirearmsDatabase)

Στο νούμερο 5 είναι το πυροβόλο-σύμβολο MP40. Η pop κουλτούρα έχει απεικονίσει το MP40 ως το συνηθέστερο όπλο στα χέρια των Γερμανών στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Η αλήθεια είναι όμως άλλη, καθώς το Karabiner 98k ήταν πιο συνηθισμένο, αλλά σε κινηματογραφικές ταινίες, τηλεόραση και ειδικά σε βιντεοπαιχνίδια, το MP40 συναντάται με την ίδια συχνότητα το Kar 98k. Το MP40 έχει 375 εμφανίσεις στην μεγάλη οθόνη.

The 5 Most Popular Movie Guns of All Time

 

[custom:google-ads]

Στο νούμερο 4 με 406 εμφανίσεις είναι το κλασσικό Luger P08, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πιστόλια όλων των εποχών. Η μοναδική γωνία της λαβής και ο ιδιαίτερος μηχανισμός τροφοδοσίας(toggle-action) το κατέστησαν ένα από τα πιο περιζήτητα "όπλα βιτρίνας" που έφεραν πίσω στην πατρίδα οι Αμερικανοί στρατιώτες όταν επέστρεψαν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

The 5 Most Popular Movie Guns of All Time

 

Στον νούμερο 3 με 523 εμφανίσεις στην μεγάλη οθόνη είναι το σεβάσμιο M1911A1. Ο στρατός των Η.Π.Α. εξοπλίστηκε με μια νέα έκδοση του πιστολιού 1911, το 1924, που ονομάστηκε M1911A1. Οι αλλαγές στο πιστόλι περιλάμβαναν μια μεγαλύτερη θύρα εκτόξευσης του φυσιγγίου, μια πιο κοντή σκανδάλη, μακρύτερο εξόγκωμα στην παλάμη και μια ελαφρώς κοντύτερη σφύρα ώστε να αποφευχθεί το «δάγκωμα» του χεριού από την σφύρα, οδοντωτό μπροστινό σκοπευτικό, κυρτή οπίσθια επιφάνεια στην λαβή, νέες ανάγλυφες επιφάνειες στην λαβή και βελτιωμένο σχέδιο υποφυλακτήρα σκανδάλης για πιο σταθερό κράτημα.

The 5 Most Popular Movie Guns of All Time

Ακόμα και αν αθροίζαμε τις εμφανίσεις του M1911 με αυτές του M1911A1, πάλι δεν θα ξεπερνούσε τον αριθμό 2 στη λίστα μας, το υπερτιτάνιο GLOCK 17. Το G17 μετρά 713 εμφανίσεις. Αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη ότι μετρά μόλις τρεις δεκαετίες ζωής δηλαδή λιγότερο από τα μισά χρόνια των όπλων που καταλαμβάνουν τις προηγούμενες θέσεις.

The 5 Most Popular Movie Guns of All Time

Και τέλος το πρώτο όπλο στη λίστα μας είναι το πανταχού παρόν μοντέλο Beretta 92FS με 847 εμφανίσεις. Το πιστόλι αυτό είναι επίσης γνωστό ως M9 στον αμερικανικό στρατό (αν και υπάρχουν ελάχιστα πραγματικά M9 που συναντώνται σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς σχεδόν πάντα χρησιμοποιούν το 92FS, ακόμη και όταν τα πιστόλια βρίσκονται στα χέρια ηθοποιών που παριστάνουν αμερικανικά στρατεύματα).

Τέσσερα από τα πέντε όπλα του αμερικανικού στρατού χρησιμοποιούν σήμερα το Beretta M9, καθώς το 2006, η αμερικανική ακτοφυλακή «αλλαξοπίστησε» υιοθετώντας το SIG-Sauer P229. Η Beretta μετά τα 30 χρόνια υπηρεσίας πλησιάζει στο τέλος με την αναγγελία της νέας επιλογής του Στρατού: το SIG SAUER P320.



The 5 Most Popular Movie Guns of All Time

 

Πολύ θα εκπλαγούν με την έλλειψη θρυλικών όπλων από την λίστα όπως  Uzi, Colt SAA, Thompson ή ακόμα και το AK-47, το MAC-10 ή το AR-15 / M16, αλλά οι αριθμοί δεν ψεύδονται.

Πηγή:thetruthaboutguns.com

Επιμέλεια μετάφρασης Policenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis