Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:40 | 22/09/2018

Μήπως προσπαθείτε απεγνωσμένα να κάνετε γραμμωμένους κοιλιακούς, αλλά δεν τα καταφέρνετε. Όσο καλή κι αν είναι μια άσκηση κοιλιακών, δεν παύει να έχει κάποιους κανόνες που προαπαιτούνται για να γίνει σωστά και κυρίως για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς.


[custom:google-ads]

Ποια είναι τα λάθη που κάνεις λοιπόν στην προσπάθειά σου να γίνεις «φέτες»;. Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Γκέλυ Τζιβινίκου, μάς δίνει τις λεπτομέρειες. 

  • 1 Σηκώνεις το σώμα σου πολύ ψηλά. Οι κοιλιακοί δεν είναι μάχη για το πόσο ψηλά θα σηκωθείς, αλλά μια άσκηση υπομονής και τεχνικής. Δώσε σημασία στο να σφίξεις καλά τους κοιλιακούς σου προσπαθώντας να σηκωθείς και έλεγξε την αναπνοή σου. Η αναπνοή είναι ίσως η σημαντικότερη στην εκτέλεση της άσκησης.
  • 2 Βιάζεσαι. Δεν είναι αγώνας δρόμου, θέλει χρόνο, επαναλήψεις και φυσικά διαλείμματα. Ξεκίνα να εκτελείς την άσκηση με σταθερό ρυθμό, ήρεμα και ελεγχόμενα.
  • 3 Δίνεις έμφαση στο αυχένα και τα χέρια, κι όχι στο επίκεντρο της άσκησης. Ο στόχος των κοιλιακών είναι να ξεκινάει όλη η κίνηση της άσκησης από το σημείο. Δεν υπάρχει λόγος να ξεκινάτε τους κοιλιακούς, αν υποβοηθάτε το σώμα σας με τα χέρια ή ρίχνοντας βάρος στο αυχένα.
  • 4 Χαλαρώνεις το σώμα σου στο κατέβασμα. Επιστρέφοντας στην αρχική θέση της άσκησης, δεν πρέπει να αφήσεις το σώμα σου ελεύθερο να πέσει. Αντιθέτως, στόχος είναι να εξακολουθείς να κρατάς το σημείο σφικτό καθ’ όλη τη διάρκεια που κάνεις κοιλιακούς.
  • 5 Κρατάς την ανάσα σου. Αν κρατάς όλο τον αέρα μέσα σου καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης, πιέζεσαι και δεν γίνεται σωστά η άσκηση. Συγκεντρώσου στην αναπνοή σου και φρόντισε να εισπνέεις όπως ανεβαίνεις προς τα πάνω και να εκπνέεις όταν επιστρέφεις στην αρχική θέση της άσκησης.

 

 reader.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis