Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:39 | 13/11/2015

Είσαι ο τύπος που κάθε χρόνο ξεκινάει το γυμναστήριο γεμάτος όρεξη και με μεγάλες προσδοκίες αλλά στα μισά απογοητεύεσαι γιατί δε βλέπεις το επιθυμητό αποτέλεσμα στο κορμί σου; Αν ναι, το γεγονός πως πολλοί έχουν το ίδιο πρόβλημα με εσένα σίγουρα θα σε παρηγορήσει. Ποιος όμως φταίει; Μα φυσικά εσύ!

Ο trainer Βασίλης Καραγιώργης από το Shape Health Club της Νέας Σμύρνης αναλύει τα συχνότερα λάθη που κάνουμε στο γυμναστήριο και εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αποκτήσουμε το κορμί που ονειρευόμαστε χωρίς να χάνουμε το χρόνο μας με επισκέψεις και κούραση άνευ ουσίας.

Γιατί δε μπορούμε να «χτίσουμε» το επιθυμητό κορμί λοιπόν;

Δεν θέτουμε στόχους

Μια συζήτηση με το γυμναστή σου κρίνεται απαραίτητη ώστε να γίνει κατανοητό το τι ακριβώς ζητάς από την προπόνησή σου. Οι ρεαλιστικοί βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι θα σε βοηθήσουν να πεισμώσεις και να προσπαθείς όλο και περισσότερο να φτάσεις στα κιλά και τη γράμμωση που θέλεις.

«Κολλάμε» στο ίδιο πρόγραμμα

Πρόκειται ίσως για το συχνότερο λάθος που κάνουμε, καθώς βολευόμαστε στις ασκήσεις και την ένταση που προτιμάμε ξεχνώντας πως το κορμί μας με αυτόν τον τρόπο παύει να έχει προσαρμογές. Δυστυχώς –ή ευτυχώς θα λέγαμε- η αλλαγή του προγράμματος γυμναστικής μας είναι απαραίτητη για να δούμε αλλαγή στο σώμα μας.

Αραιώνουμε τις επισκέψεις μας στο γυμναστήριο

Είναι λογικό κάποιες ημέρες να βαριέσαι να κουνηθείς απ’ το κρεβάτι σου, όμως όταν αυτό εξελίσσεται σε… ρουτίνα και επιμένεις να παραμελείς τη γυμναστική σου, το σώμα χάνει τη φόρμα του. Επιβάλλεται λοιπόν η επισκεψιμότητά μας στο γυμναστήριο να μένει σε σταθερά και υψηλά επίπεδα.

Αποφεύγεις την προθέρμανση

Ένα από τα βασικά λάθη που κάνουμε στο γυμναστήριο είναι το γεγονός πως δεν προετοιμάζουμε τους μυς μας σωστά για την άσκηση. Η προθέρμανση είναι απαραίτητη για να σταλεί αίμα και οξυγόνο σ’ αυτούς ώστε το σώμα μας να «ετοιμαστεί» για την προπόνηση.

Διατάσεις και αποθεραπεία, αυτές οι άγνωστες

Τόσο οι διατάσεις όσο και η αποθεραπεία μετά το τέλος της προπόνησής μας δεν θα πρέπει να παραλείπονται. Οι διατάσεις βοηθούν στη διατήρηση της ευλυγισίας μας και την αποφυγή τραυματισμών.  Η αποθεραπεία από την άλλη βοηθά στη γρηγορότερη απομάκρυνση  του γαλακτικού οξέως από τους μυς, γι’ αυτό και δε θα πρέπει να βιαζόμαστε να φύγουμε από το γυμναστήριο χωρίς πρώτα να έχουμε «τελειώσει» ομαλά την άσκησή μας.

Λάθος ένταση της άσκησης και πολύ ή καθόλου διάλειμμα μεταξύ των σετ

Πρέπει να αφήνουμε τον γυμναστή μας να επιλέγει για εμάς την κατάλληλη ένταση άσκησης και τα διαλείμματα ώστε να κερδίσουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Λάθος διατροφή

Η διατροφή δεν είναι καθόλου άσχετη με τα αποτελέσματα της άσκησης. Μόνο μέσα από μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί ο οργανισμός να πραγματοποιήσει ορθά τις χημικές αντιδράσεις που θα τον βοηθήσουν να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Κακή ποιότητα ύπνου

Ο ύπνος είναι σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει το «χτίσιμο» των μυών μας, καθώς μόνο μέσα από τη διεργασία του γίνονται οι χημικές διεργασίες που διαμορφώνουν το κορμί μας.

 

Ευχαριστούμε πολύ τον Βασίλη Καραγιώργη, απόφοιτο Τ.Ε.Φ.Α.Α Θεσσαλονίκης και επαγγελματία γυμναστή.

Πηγή: www.koolnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis