Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:37 | 14/08/2015

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο VICE US.

Στις δύο και μισή το μεσημέρι της 29ης Ιούλη, ένα drone στάθηκε πάνω από το φυλακές Mansfield του Ohio. Λίγο αργότερα, το τηλεκατευθυνόμενο έριξε ένα πακέτο, το περιεχόμενο του οποίου προκάλεσε χάος όταν προσγειώθηκε στο προαύλιο της φυλακής, μιας και περιείχε 65 γραμμάρια χόρτου και 5,6 γραμμάρια ηρωίνης. Όπωςσημείωσε και η Columbus Dispatch, αν η ηρωίνη ήταν έστω και στο μισό της καθαρής ποιότητας, μια τέτοια ποσότητα θα έβγαζε 140 δόσεις.

Υπολογίζοντας την συνολική αξία που θα είχαν αυτές οι ποσότητες μέσα στην φυλακή, είναι προφανές ότι ο χειριστής του drone δεν έκανε κάποια φάρσα. Η εκπρόσωπος τους Department of Rehabilitation and Correction JoEllen Smith μάλιστα, δήλωσε στη Dispatch πως κάτι τέτοιο έχει συμβεί και στο παρελθόν σε διάφορες φυλακές και πως η επιφυλακή για την έλευση drones πάνω από τις φυλακές έχει γίνει πλέον μείζον ζήτημα για τις υπεύθυνους ασφαλείας των σωφρονιστικών ιδρυμάτων.

 

Αν χρειάζεται κανείς περισσότερες αποδείξεις ότι τα drones αποτελούν το επόμενο κεφάλαιο της βίβλου του λαθρεμπορίου, τότε αρκεί να μάθει πως τον Γενάρη που μας πέρασε, ένα τέτοιο τηλεκατευθυνόμενο συνετρίβη σε έναν χώρο στάθμευσης στην California, καθώς προσπαθούσε να μεταφέρει μεθαμφεταμίνη από το Μέξικο. Η Sylvia Longmire, που εργάζεται ως αναλύτρια πάνω στο θέμα του πολέμου κατά των ναρκωτικών, δήλωσε στο CNN πως στο παρελθόν τα καρτέλ ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν τα drones μόνο για επιτήρηση και ασφάλεια, αλλά πως πλέον έχουν αντιληφθεί και νέες χρήσεις για αυτά.

Όπως γίνεται αντιληπτό, όταν το πακέτο ναρκωτικών έπεσε μέσα σε ένα προαύλιο γεμάτο από βαριεστημένους εγκληματίες, το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί το απόλυτο χάος.

Διακόσιοι περίπου φυλακισμένοι ενεπλάκησαν σε μάχες σώμα με σώμα για να φτάσουν στο πακέτο, το οποίο σε κάποια στιγμή του συμβάντος εκσφενδονίστηκε πάνω από τον φράχτη της βόρειας αυλής της φυλακής και προσγειώθηκε στο νότιο προαύλιο, σύμφωνα πάντα με την Dispatch.

Οι φύλακες του σωφρονιστικού ιδρύματος εν τέλει κατάφεραν να επανακτήσουν τον έλεγχο, κάνοντας χρήση pepper spray, ενώ εννέα άτομα στάλθηκαν στην απομόνωση.

http://www.vice.com/

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis