Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:36 | 01/12/2014

 

Τα F 16 και γενικά τα μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ δεν είναι… “για χόρταση”! Είναι πάρα πολύ ωραίες οι πτήσεις τους πάνω από τις πόλεις, ενθουσιάζουν τους πολίτες και “εξυψώνουν το ηθικό” ,αλλά όπως σ΄ όλα πρέπει να υπάρχει μέτρο! Που στην Ελλάδα ως γνωστόν πάντα μας λείπει.

Η ιστορία με τις πτήσεις των μαχητικών σε κάθε είδους εκδήλωση δεν είναι ανούσια. Αν όλα πήγαιναν καλά δεν θα χρειαζόταν να την κάνουμε. Αλλά τίποτα δεν πάει καλά και ειδικά…το ταμείο. Συνεπώς το να κάνουμε υπερβολές όπως αυτές στο Ναύπλιο δεν βοηθάμε κανέναν. Ούτε τους πολίτες που βρέθηκαν χθες εκεί κι έβλεπαν το F 16 της ΠΑ να πετά επί 20 λεπτά -κάποιοι λένε παραπάνω- πάνω από τα κεφάλια τους. Κι επειδή οι πολίτες έχουν πολύ περισσότερη λογική απ΄ όσους έχουν αυτές τις “φαεινές ιδέες” σχολιάσαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία το άσκοπο και μεγάλο έξοδο σε μια εποχή που “δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε”.

Η πτήση του F 16 της ομάδας ΖΕΥΣ συνδυάστηκε με την τελετή ανακήρυξης του πρωθυπουργού σε επίτιμο δημότη Ναυπλίου. Πιθανόν ούτε ο κ.Σαμαράς δεν γνώριζε ότι θα πετάξει και F 16. Ήταν ιδέα της δημοτικής αρχής λένε οι πληροφορίες η οποία θα καλύψει και τα έξοδα της κηροζίνης που έκαψε η ΠΑ! 

Βέβαια δεν είναι μόνο η κηροζίνη που ξοδεύεται. Είναι πολύτιμος χρόνος που σπαταλά το προσωπικό της ΠΑ στο έδαφος και στον αέρα. Είναι οι “τσάμπα” ώρες που φορτώνονται τα αεροσκάφη σε μια εποχή που μετράμε ακόμη και τα λεπτά της εκπαίδευσης των ιπταμένων μας. Είναι πάρα πολλά που φαίνεται ότι διαφεύγουν απ΄ όσους είναι “ακριβοί στα πίτουρα κα φθηνοί στ΄ αλεύρι”.

Κι επειδή αυτοί δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν την ζημιά ας τους το εξηγήσουν από την ηγεσία της ΠΑ. Κατανοητές οι αγωνίες και οι ανησυχίες για τις κρίσεις αλλά να λένε και όχι εκεί που είναι απαραίτητο. 

Δεν κοστίζει τίποτα σε αντίθεση με τις αχρείαστες πτήσεις επίδειξης σε κάθε “γιορτή και σχόλη”… που μας κοστίζουν πάρα πολλά.

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis