Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:44 | 16/11/2017

Από την πρώτη ημέρα που άρχισαν να λειτουργούν τα hot spot αρκετοί στρατιωτικοί αρνήθηκαν την τοποθέτησή τους σε κάποιο απ΄ αυτά. Και το πέτυχαν. Πως; Επικαλούμενοι τον νόμο,τις διαταγές των Γενικών Επιτελείων και όλα όσα δεν είχαν γίνει με βάση αυτές. Για παράδειγμα υπήρξαν στρατιωτικοί που επικαλέστηκαν ορθότατα, πως δεν μπορούν να πάνε σ΄ ένα hot spot χωρίς να ΄χουν κάνει τα αναγκαία εμβόλια.

Η συντριπτική πλειοψηφία βεβαίως δεν ακολούθησε αυτό το δρόμο, αλλά όσοι το έπραξαν κινήθηκαν όπως πρέπει να κινείται ένας στρατιωτικός και καλά έκαναν.

Τις τελευταίες ημέρες από κάποιους κύκλους εκθειάζεται Αρχιλοχίας, ο οποίος αρνήθηκε την τοποθέτησή του σε hot spot. Στην αναφορά του επισημαίνει ότι δεν προβλέπεται πουθενά στα καθήκοντά του και είναι ίσως το μόνο επιχείρημα που θα μπορούσε να συζητηθεί από την υπηρεσία του.

[custom:google-ads]

Τι άλλο λέει;

“ Αντιτίθεμαι στους προδοτικούς και αδέξιους χειρισμούς της δωσιλογικής αυτής κυβέρνησης, η οποία χρησιμοποιεί τις δομές φιλοξενίας ως κέντρα κράτησης και προάγει το δουλεμπόριο, στο οποίο πρωτοστατεί η Τουρκία. Η Τουρκία χρησιμοποιεί μεταναστευτικές ροές ως γεωστρατηγικό όπλο εναντίον των Ελλήνων. Δεν γίνεται καμμία διαπίστευση, αν οι άνθρωποι αυτοί είναι των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας ή τζιχαντιστές. Εάν είναι και δημιουργήσουν τρομοκρατικά επεισόδια, το ότι περιθάλπονται από τον Ελληνικό Στρατό επισύρει ποινικές ευθύνες. Η όλη αυτή κατάσταση αποδυναμώνει τις Μονάδες του Ελληνικού Στρατού».

Αυτό προφανώς δεν είναι αναφορά στρατιωτικού αλλά…μανιφέστο. Ο καθένας βεβαίως έχει τις απόψεις του και τις εκφράζει όπως νομίζει. Το ανησυχητικό είναι πως αυτή την αναφορά την…εκθειάζουν πολλοί και διάφοροι στο διαδίκτυο.Την επιβραβεύουν κυρίως όσοι χρόνια τώρα εμφανίζονται ως “προστάτες” της πειθαρχίας στο στράτευμα. Όσοι έτρεμαν το ενδεχόμενο “να διαλυθεί το στράτευμα” επειδή κάποιοι στρατιωτικοί εξέφραζαν απόψεις για τα εργασιακά τους ζητήματα! Είναι οι ίδιοι που σε κάθε ευκαιρία υπενθυμίζουν ότι οι στρατιωτικοί πρέπει να ΄χουν το στόμα τους μονίμως κλειστό. Η υποκρισία περισσεύει…

Ακόμη χειρότερο ότι ενέργειες όπως αυτή του Αρχιλοχία έχουν αν όχι την υποστήριξη,πάντως την ανοχή πολιτικών παρατάξεων…

Φαίνεται ότι κάποιοι ακόμη ζουν με το σύνδρομο του Λοχία…

Για να προλάβουμε τους “καλοθελητές” θα υπενθυμίσουμε την πάγια θέση του Militaire.gr  που έχει αποτυπωθεί σε …άπειρα άρθρα μας. Οι ΕΔ πρέπει να απεμπλακούν ολοκληρωτικά από το προσφυγικό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο καθένας θα βγάζει “ιδεολογικά μανιφέστα” για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis