Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:28 | 15/05/2019

Τα νέα Glock 43x και 48 έσκασαν απροσδόκητα στην αγορά στα τέλη του 2018. Και τα δύο όπλα είναι μονής στοίβας 9 χιλιοστών και βασίζονται στο Glock 43. Τα G43x και G48 έχουν ελαφρώς φαρδύτερες και μακρύτερες λαβές από το G43 που τους επιτρέπει μεγαλύτερη χωρητικότητα 10 + 1 φυσιγγίων. Ας δούμε, λοιπόν, πως συμπεριφέρονται επί του σκοπευτηρίου.


[custom:google-ads]

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς  είναι το πόσο μακριά πετάνε αυτά τα όπλα τους κάλυκες. Μπορεί να είναι μια απλοϊκή επισήμανση αλλά πάντα είναι καλό σημάδι όταν ένα όπλου λειτουργεί με «αποφασιστικότητα». Τα Glock είναι γνωστά για την αξιοσημείωτη αξιοπιστία τους, οπότε 300 βολές χωρίς επιπλοκές εκπλήσσουν κανέναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα εξαιρετικό αλεξίσφαιρο γιλέκο για το προσωπικό της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων


Εάν δεν ήσασταν φαν της λαβής του G43, τότε αυτά τα νέα Glocks θα σας φανούν σίγουρα πολύ πιο βολικά με τις μακρύτερες λαβές τους, που καθιστούν την ανάκρουση του όπλου αρκετά πιο διαχειρίσιμη. Αν και η εργονομία δεν φτάνει στα επίπεδα ενός Glock πλήρους μεγέθους ή ακόμα και ενός compact, σίγουρα αποτελεί μια βελτίωση σε σχέση με το αρχικό G43.


Τα αξεσουάρ για τα Glock 43x και 48 αναμένεται να είναι άφθονα λόγω της συμβατότητας με τον προκάτοχό τους Glock 43. Υπάρχει μια μεγάλη εξαίρεση αναφορικά με τις γεμιστήρες οι οποίες δεν ταιριάζουν στα G43x / G48.

Για κάποιο περίεργο λόγο κάθε Glock 43x και 48 που έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα είναι δίχρωμο. Οι ολισθητήρες είναι ασημένιοι και τα πλαίσια είναι το παραδοσιακό μαύρο πολυμερές. Αυτή την στιγμή δεν είναι σίγουρο αν αυτό θα είναι ο κανόνας για όλες τις μελλοντικές εκδόσεις ή ένα αρχικό σχέδιο. Φυσικά, αν το ασήμι δεν είναι το χρώμα σας υπάρχει πάντα η επιλογή της aftermarket επίστρωσης.

Τα δύο νέα πιστόλια έχουν σχεδιαστεί προφανώς για να καλύψουν ανάγκες κεκαλυμμένης οπλοφορίας και επιλύουν μερικά θέματα που είχαν τα G19, G26 ή G43. Τα μοντέλα G43x και 48 αν και είναι λεπτότερα και δεν θέτουν την χωρητικότητα σε δεύτερη μοίρα. Έτσι αποτελούν μια επιλογή που προσφέρει χωρητικότητα 10+1 φυσιγγίων διατηρώντας σε μεγάλο βαθμό την ευκολία απόκρυψης του G43.

Αν έπρεπε να διαλέξω το αγαπημένο μου μεταξύ των δύο, θα έλεγα ότι το G43x παίρνει την ψήφο μου. Αυτό γιατί αν, και τα δυο ρίχνουν εξίσου καλά, δεν μπορώ να πω ότι η μακρύτερη απόσταση σκοπευτικών και κάννης του G48 βελτιώνει σημαντικά την στόχευση.

[custom:google-ads]

Η ανάκρουση είναι αισθητή στον ίδιο βαθμό και στα δυο όπλα. Οπότε γιατί να μην διαλέξει κανείς το πιο μικρό και βολικό πακέτο; Στην τελική εάν χρειάζεται κανείς περισσότερη εργονομία ή ακτίνα σκοπευτικών, πιθανότατα θα βολευτεί καλύτερα με ένα Glock διπλής στοίβα.

Σε κάθε περίπτωση και τα δύο πιστόλια αναμένεται να αποτελέσουν εμπορικές επιτυχίες.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Eκδόθηκε εβδομαδιαία υπηρεσία και είδαμε τα... AΠΙΘΑΝΑ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis