Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:28 | 09/12/2016

Κατόπιν αιτήματος της κ. Διευθύντριας της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών “Πόρτα Ανοικτή”, που εδρεύει στην Αργυρούπολη Αττικής, ζητήθηκε διαμέσου του Τμήματος Ασφαλείας Αργυρούπολης εξερεύνηση του χώρου, για λόγους προστασίας και ασφάλειας των παιδιών με ειδικές ικανότητες που φιλοξενούνται σε αυτό και του προσωπικού που απασχολείται, αφενός μεν λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας του ιδρύματος από επίσημα πρόσωπα και μη, αφετέρου δε ενόψει των προγραμματισμένων εορταστικών εκδηλώσεων.

Το ανωτέρω σωματείο ειδικώς αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό, πληροί σε επίπεδο λειτουργίας, κτιριακών υποδομών και προσωπικού, όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και αποτελεί πρότυπο σχολείο για τη πατρίδα μας.

Κατόπιν τούτου η προϊστάμενη Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών με έδρα το Μαρκόπουλο Αττικής, φρόντισε να υπάρξει άμεση ανταπόκριση στο ως άνω αίτημα.
 
Την 05-12-2016 ειδικό κλιμάκιο του Τ.Ε.Ε.Μ. με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΒΛΑΧΑΚΗ Αθανάσιο και με ανάλογη αστυνομική δύναμη, απαρτιζόμενη από πυροτεχνουργούς, αστυνομικούς-συνοδούς και τέσσερα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ανίχνευσης εκρηκτικών μηχανισμών, οργάνωσε και συντόνισε έρευνα σε όλους τους χώρους, συνολικής έκτασης 6.000 τ.μ.

Παράλληλα με τον έλεγχο του χώρου από το ειδικό κλιμάκιο, δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν τα φιλοξενούμενα παιδιά την ειδική αυτή δράση της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί που επιχείρησαν, με μεγάλη τους χαρά δέχθηκαν και κάλυψαν ερωτήσεις του προσωπικού. Μάλιστα όλα τα φιλοξενούμενα άτομα και παιδιά της εταιρείας ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένα καθώς βρέθηκαν τόσο κοντά με τους εκπαιδευμένους σκύλους της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα πρόσωπα τους γέμισαν με χαρά και χαμόγελα για τη ξεχωριστή αυτή εμπειρία τους που συμπίπτει με την έναρξη των εκδηλώσεων της Εταιρείας ενόψει των Χριστουγέννων. Το προσωπικό της εταιρείας ευχαρίστησε ένθερμα τη κίνηση αυτή των αστυνομικών, τους οποίους θεωρεί βοηθούς στο έργο που προσφέρουν.

Για μια ακόμη φορά η ΕΛ.ΑΣ ανταποκρίθηκε άμεσα, δείχνοντας παράλληλα το κοινωνικό της πρόσωπο.

Η Αντιπρόσωπος Π.Ο.Α.Σ.Υ

  ΜΑΛΑΒΑΖΟΥ Αθανασία

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis