Τελείωσε η κατάθεση Αποστολόπουλου στον εισαγγελέα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΑΪΚΑΛΗ
Τελείωσε η κατάθεση Αποστολόπουλου στον εισαγγελέα

 

Επί τρεις ώρες έδινε εξηγήσεις στον εισαγγελέα εφετών Π. Παναγιωτόπουλο ο Γιώργος Αποστολόπουλος φερόμενος ως μεσάζων στην υπόθεση προσπάθειας χρηματισμού που κατήγγειλε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης σε σχέση με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. 
 
Αύριο κλήθηκαν να καταθέσουν συμπληρωματικά στον εισαγγελέα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης.
 
Βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα ο κ. Αποστολόπουλος δεν έκανε δηλώσεις ωστόσο ο συνηγόρός του Παύλος Σαράκης υποστήριξε πως ο πελάτης του «αποσαφήνισε την πραγματικότητα» και πως δεν τα γεγονότα δεν έχουν τη διάσταση που δόθηκε.
 
Ο  Παύλος Σαράκης εξαπέλυσε επίθεση στον Παύλο Χαϊκάλη αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πελάτης του ήταν έτοιμος να καταγγείλει στις αρχές τον βουλευτή.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Αποστολόπουλος φέρεται να υποστήριξε στον εισαγγελέα ότι οι πρώτες νύξεις για χρήματα είχαν γίνει από τον Παύλο Χαϊκάλη κι εκείνος πήρε πρωτοβουλία θέλοντας να καταδείξει, όπως φέρεται να ισχυρίστηκε, ότι ο βουλευτής ήταν ηθικά ευάλωτος και ανέντιμος και να τον καταγγείλει.
 
Μάλιστα φέρεται να είπε στον εισαγγελέα ότι υπάρχουν στοιχεία από την επίμαχη συνάντηση που μπορούν να αποδείξουν την αλήθεια των ισχυρισμών του.
 
Υποστήριξε ότι ήταν σύμβουλος του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου ως την άνοιξη του 2013 και σε αυτόν φέρεται να ήθελε να αποδείξει ότι ο βουλευτής του ήταν ανέντιμος. Είχε φιλικές σχέσεις με τον Παύλο Χαϊκάλη. Συνομιλούσαν κι συναντιόντουσαν πολύ τακτικά.
 
Υποστήριξε οτι κανείς δεν κρύβεται από πίσω του, οτι δεν έχει προϊστάμενο καθώς αυτός είναι ελεύθερος επαγγελματίας και όλα έγιναν με αποκλειστικά δική του πρωτοβουλία.
 
Όσον αφορά το επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό που έχει καταθέσει ο Παύλος Χαϊκάλης, η υπεράσπιση Αποστολόπουλου ζήτησε από τον εισαγγελέα να μην γίνει καμία απολύτως χρήση καθώς πρόκειται για παράνομο υλικό προϊόν τέλεσης κακουργήματος.
 
Ολόκληρη η δήλωση του Π. Σαράκη 
 
«Μετά από κλήση της Εισαγγελίας Εφετών, ο κ. Αποστολόπουλος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην έρευνα μετά τι καταγγελίες Χαικάλη. Αμέσως ανταποκριθήκαμε, δώσαμε εξηγήσεις, δεν ζητήσαμε προθεσμία και αποσαφηνίσαμε την πραγματικότητα.
 
Δεν προκύπτει κανένα ποινικό αδίκημα, κανένα πολιτικό θέμα δεν υπάρχει όπως το παρουσιάζει ο κ. Χαϊκάλης. Η πραγματικότητα είναι όπως την κατέθεσε ο κ. Αποστολόπουλος χωρίς μοντάζ. Πολιτικά ατοπήματα έχει διαπράξει ο κ. Χαϊκάλης
 
Τα βίντεο είναι μονταρισμένο. Αποκάλυψε συνομιλίες για να αποκαλυφθεί η ηθική υπόσταση Χαϊκάλη 
Τα γεγονότα δεν έχουν τη διάσταση που παρουσιάζονται.
 
Το ποινικό και το πολιτικό θέμα αφορά την άλλη πλευρά»

thetoc.gr