Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 03/10/2021

Τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων των νέων Αστυφυλάκων πραγματοποιήθηκαν στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Ρεθύμνου και Διδυμοτείχου

Απονεμήθηκαν πτυχία σε συνολικά (305) νέους Αστυφύλακες

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, επέδωσε τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής

Τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2021, σε 305 νέους Αστυφύλακες της 23ης εκπαιδευτικής σειράς 2019-2021, στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Ρεθύμνου και Διδυμοτείχου.

Πιο αναλυτικά, στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων, όπου ονομάστηκαν 149 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Τα πτυχία επέδωσε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο οποίος απηύθηνε χαιρετισμό στον οποίο συνεχάρη προσωπικά τους νέους Αστυφύλακες για την ευδόκιμη ολοκλήρωση της φοίτησής τους στη Σχολή Αστυφυλάκων και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία, επισημαίνοντας:

«Η διετής εκπαίδευσή σας ολοκληρώθηκε επιτυχώς και πλέον εισέρχεστε στην οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας ως ενεργό ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο καλείται να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, προτάσσοντας αξίες και αρχές, στοιχεία της ισχυρής προσωπικότητάς σας, τα οποία ενισχύονται με τη βοήθεια των επιστημονικών, ακαδημαϊκών και γνωστικών εφοδίων με τα οποία γαλουχηθήκατε μέσα στη Σχολή τόσο κατά την θεωρητική όσο και κατά την πρακτική σας εκπαίδευση…

…Το ευρύ πεδίο αρμοδιοτήτων και η επιτυχής και άμεση ανταπόκριση σε αυτά συνιστούν καθήκον μας και επαγγελματικός αυτοσκοπός, ενώ δημιουργούν αναγκαστικά διαύλους επικοινωνίας με το κοινωνικό σύνολο, τους πολιτειακούς και κρατικούς θεσμούς και τους πολίτες...

…Η ανθρωποκεντρική και πολιτοκεντρική προσέγγιση κάθε ζητήματος απαιτείται να τίθεται προτεραιότητα για την εκδήλωση οποιωνδήποτε ενεργειών σας. Η πιστή τήρηση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων μας είναι αυτή που θα προσδίδει διαρκώς εγκυρότητα και νομιμότητα στο επιτελούμενο έργο σας. Εντός των κόλπων του Σώματος η διαφάνεια είναι κορωνίδα και θεμέλιος λίθος του οικοδομήματος του αστυνομικού θεσμού. Κι εσείς καλείστε να είστε άξιοι συνεχιστές αυτού…

…Η πραγματοποίηση του οράματος μιας σύγχρονης αστυνομίας για ασφαλείς πολίτες στηρίζεται στο Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας 2021-2025 που έχουμε θεσπίσει, και έχει αρχίσει ήδη και υλοποιείται δυναμικά, με την εφαρμογή τόσο του πληροφοριο-κεντρικού λειτουργικού μοντέλου, το οποίο βασίζεται στην εφαρμογή ψηφιακών διαδικασιών και μοντέλων αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, όσο και του μοντέλου χωροχρονικής και διαλειτουργικής αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών και εξορθολογισμού του ανθρώπινου δυναμικού.

Προς την κατεύθυνση αυτή και για τη βέλτιστη αποτελεσματικότητά μας απαιτείται η δημιουργία μιας σύγχρονης αστυνομίας, που ως επίκεντρο έχει δύο παραμέτρους:

-Τη δημιουργία μιας ψηφιακής αστυνομίας, ευέλικτης, δυναμικής, αποτελεσματικής, και σύμφωνης με πρότυπα και μοντέλα αστυνόμευσης, κοινά στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών αστυνομιών, η οποία θα εξυπηρετεί τον πολίτη ψηφιακά και θα αναπτύσσει και η ίδια εσωτερικές ψηφιακές διαδικασίες με σκοπό την εξοικονόμηση προσωπικού και χρόνου εργασίας.

-Τον εκσυγχρονισμό της και την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της, γεγονός που θα την αναβαθμίσει επιχειρησιακά και θα της δώσει ώθηση εξαιρετική στην πάταξη της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας…

…Τιμώντας τον όρκο σας, είναι αναγκαίο να φυλάττετε στις καρδιές σας τις αξίες της πίστης, της υπακοής, της αφοσίωσης, της προθυμίας, της φιλοτιμίας και της ευσυνειδησίας, αλλά και δημοκρατικές αξίες που θα σας καταστήσουν αυτάρκεις επαγγελματικά, ολοκληρωμένες επαγγελματικές προσωπικότητες και ευσυνείδητους αστυνομικούς...

…Τέλος, επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια και να σας ευχηθώ να έχετε καλή σταδιοδρομία και να φανείτε αντάξιοι του όρκου σας και των καθηκόντων σας. Επίσης, να έχετε προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία.»

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Ν. Ροδόπης Δημήτριος Χαρίτου, οι εκπρόσωποι του Δημάρχου Κομοτηνής Αντιδήμαρχος Παρθένιος Τζενετίδης και Αντιδήμαρχος Ιωάννης Μουρτίδης, ο τοποτηρητής Μουφτείας Ροδόπης Σοφολογιότατος κ. Χαλήλ Τζιχάτ, ο Υποδιοικητής της ΧΧΙ (ΤΘΤ) Συνταγματάρχης Ιωάννης Ζυγκιρίδης, ο Διοικητής 29ης (ΤΘΤ) Ταξίαρχος Δημήτριος Καμπουρίδης, ο Διοικητής της 2ης ΜΣΕΠ Ηλίας Γκρινιάς και ο Διοικητής 4ης ΕΜΑΚ, Επιπυραγός Μιχαήλ Αλτιπαρμάκης.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Πασχάλης ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Βλάχος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Ταξίαρχος Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Σουλιώτης, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος ΖΙΩΓΑΣ καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, κατά την οποία ονομάστηκαν 78 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο Επίτροπος Γενικός Πρωτοπρεσβύτερος κ. Νικόλαος Νικηφόρος.

Τα πτυχία στους νέους αστυφύλακες επέδωσαν ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος Αντώνιος Ρουτζάκης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιόνη, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ρεθύμνου Γεώργιος Σκορδύλης, ο Αντιδήμαρχος Αγίου Βασιλείου Ιωάννης – Νεκτάριος Χαραλαμπάκης, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ρεθύμνου Αντισυνταγνατάρχης (ΠΖ) Γεώργιος Τσάντουλας, ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου Αντιπλοίαρχος (Λ.Σ.) Κωνσταντίνος Καστρινάκης, ο Αναπληρωτής Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ρεθύμνου Αντιπύραρχος Θεοδόσιος Χασάπης.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος Αντώνιος Ρουτζάκης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου Ευάγγελος Αλεβυζάκης, καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων και αποστράτων.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, κατά την οποία ονομάστηκαν 78 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Τα πτυχία επέδωσε στους νέους Αστυφύλακες ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Δασκαλάκης.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο βουλευτής Ν. Έβρου και επίτιμος Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο βουλευτής Ν. Έβρου Σταύρος Κελέτσης και εκπρόσωπος του Βουλευτή Ν. Έβρου Χρήστου Δερμεντζόπουλου, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου καθώς και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης.

Επιπλέον παρέστησαν, ο Υποδιοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Γεώργιος Μπογδάνος, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας, Αξιωματικοί Στρατού, Αεροπορίας, Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.

Από τους Διοικητές των Τμημάτων αναγνώσθηκαν οι Ημερήσιες Διαταγές, με τις οποίες δόθηκαν συμβουλές και παραινέσεις προς τους νέους Αστυφύλακες τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η ένταξή τους στις μάχιμες Υπηρεσίες του Σώματος γίνεται σε μία περίοδο που οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες των πολιτών από την Αστυνομία συνεχώς αυξάνονται και την υποχρέωσή τους να διατηρήσουν το ήθος, την αποφασιστικότητα, το θάρρος και την εντιμότητά τους.

Στις τελετές επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι, τοπικών, πολιτικών, δικαστικών και στρατιωτικών Αρχών, των τοπικών Μ.Μ.Ε., διδακτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων και οικείοι των νέων Αστυφυλάκων.

Επισημαίνεται ότι η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων, πραγματοποιείται με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα αυτής.

Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο να καταστούν ικανοί αστυνομικοί και να προσφέρουν τα μέγιστα στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.

Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής

 

 

 

Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου

 

 

Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis