Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:17 | 23/02/2019

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού απονεμήθηκαν σήμερα (22/02/2019), στον αίθριο χώρο του Υπουργείου, πτυχία επιτυχούς αποφοίτησης Σχολείου Δίωξης Ναρκωτικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Σ.ΔΙ.Ν./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) σε είκοσι οκτώ (28) στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ..

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσιος Τεμπονέρας, ο Αρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, οι Υπαρχηγοί Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχοι Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και Αθανάσιος Ντούνης, ο Ειδικός Εφέτης Ανακριτής κ. Νικόπουλος Ευτύχιος, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Σώματος.

http://hcg.gr/sites/default/files/article/attach/podin_c.jpg

Η εκπαίδευση των ανωτέρω στελεχών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., που αποτελούν την 6η εκπαιδευτική σειρά του εν λόγω Σχολείου, πραγματοποιήθηκε από 04/02/2019 έως 22/02/2019 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Λιμενοφυλάκων στον Πειραιά, υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και τη συμμετοχή ομιλητών από Αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και του Εφέτη Ανακριτή αρμόδιου για την Τρομοκρατία.

[custom:google-ads]

Τα αποφοιτήσαντα στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. πρόκειται να στελεχώσουν τις Περιφερειακές Ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν) των Κεντρικών Λιμεναρχείων Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Βόλου, Μυτιλήνης και Κέρκυρας καθώς και τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ..

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός κατά τον χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στα στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. που αποφοίτησαν από το 6oΣχολείο Δίωξης Ναρκωτικών υπογράμμισε:

«Η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης των ναρκωτικών και του λαθρεμπορίου αποτελεί διαχρονικά για το Λιμενικό Σώμα αντικείμενο ύψιστης προτεραιότητας τόσο σε επιτελικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα εξαιρετικό αλεξίσφαιρο γιλέκο για το προσωπικό της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων

Το Λιμενικό Σώμα έχει αποδείξει έμπρακτα ότι μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στον αγώνα της χώρας μας ενάντια στα ναρκωτικά. Είναι ένας αγώνας που δίνουμε καθημερινά ως συγκροτημένη πολιτεία για να διατηρήσουμε τον κοινωνικό ιστό της χώρας, για να προστατέψουμε τα παιδιά μας. Το Λιμενικό Σώμα, ιδίως τα τελευταία χρόνια, σε αυτή την προσπάθεια, έχει συμβάλει τα μέγιστα. Οι επιτυχίες που έχουν ανακοινωθεί στον Τύπο αλλά και όλες εκείνες οι επιχειρήσεις που δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστές, είναι επιτυχίες που χαίρουν της εκτίμησης όλης της κοινωνίας της, πολιτείας αλλά φυσικά και της Κυβέρνησης. Μην ξεχνάμε ότι πριν από ένα χρόνο κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στις σημαντικές επιτυχίες του Λιμενικού Σώματος ενάντια στην δίωξη του εγκλήματος.

Σήμερα είκοσι oκτώ νέα Στελέχη θα ενισχύσουν, τόσο αριθμητικά όσο και με την εξειδικευμένη κατάρτισή τους, έξι Λιμενικές Αρχές.

Είμαι απολύτως σίγουρος ότι η εκπαίδευσή σας ήταν τέτοια, που σας έχει εφοδιάσει με όλα τα απαραίτητα προσόντα ώστε να φέρετε εις πέρας το δύσκολο έργο απέναντι στο έγκλημα, συνεργαζόμενοι αποτελεσματικά τόσο με τις Αστυνομικές όσο και τις Εισαγγελικές Αρχές.

Θέλω να σας ευχηθώ καλή σταδιοδρομία στο δύσκολο έργο σας. Ως Υπουργείο και ως Πολιτεία θα είμαστε δίπλα σας ζητώντας από εσάς να κάνετε το καθήκον σας όπως καλύτερα γνωρίζετε και να συνεχίσετε τις μεγάλες επιτυχίες του Λιμενικού Σώματος».

 

Ο κ. Αρχηγός στο χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στα στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. υπογράμμισε:

«Αν αναλογιστούμε την σπουδαιότητα των καθηκόντων που καλούνται να εκπληρώσουν τα στελέχη που ολοκλήρωσαν σήμερα την εκπαίδευσή τους, μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε τις υψηλές απαιτήσεις του Σχολείου.

Τις επιτυχίες του Λιμενικού Σώματος στον τομέα της πρόληψης και καταστολής εγκλημάτων εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και των οικονομικής φύσεως εγκλημάτων που συνδέονται άμεσα με τέτοιου είδους δραστηριότητες, τις γνωρίζουμε όλοι.

Μέσα από την δράση των Περιφερειακών Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, έρχονται συχνά στο φως της δημοσιότητας περιπτώσεις κατασχέσεων μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και εξάρθρωσης διεθνών εγκληματικών οργανώσεων που τα διακινούν τόσο στην Ελληνική Επικράτεια, όσο και Διεθνώς.

Αυτές τις στρατηγικής σημασίας για το Λιμενικό Σώμα Υπηρεσίες, καλούνται να ενισχύσουν τα στελέχη του Σώματος, που ολοκλήρωσαν σήμερα την εκπαίδευσή τους.

Το έργο τους, εμπλουτισμένο πλέον, με τις εξειδικευμένες γνώσεις που το Σχολείο αυτό τους εφοδίασε, αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην αξιέπαινη μέχρι σήμερα προσπάθεια που καταβάλουν οι Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

Τα στελέχη που αποφοίτησαν, ανέπτυξαν ανάμεσα στις άλλες δεξιότητες και έναν πολύτιμο κοινό επιχειρησιακό «κώδικα», που θα τους χρησιμεύσει στο πεδίο διεξαγωγής οργανωμένων επιχειρήσεων, καθώς και στην ανάπτυξη του απαιτούμενου επιπέδου συνεργασίας με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και τις Εισαγγελικές Αρχές.

[custom:google-ads]

Η αποφοίτησή τους και η επιστροφή τους στις Υπηρεσίες όπου ανήκουν, σηματοδοτεί την αναβάθμιση σημαντικών Περιφερειακών Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος σε Πειραιά, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα και Βόλο.

Αυτό μάλιστα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της ενίσχυσης των Περιφερειακών Ομάδων και των Γραφείων Δίωξης Ναρκωτικών των Λιμενικών Αρχών με νέους συνοδούς-χειριστές αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, μας δίνει την δυνατότητα να ισχυριστούμε πως κάνουμε βήματα καθοριστικής σημασίας, με στόχο νέες επιτυχίες, ακόμα μεγαλύτερες, στον τομέα της πρόληψης και καταστολής εγκλημάτων διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Στην ίδια κατεύθυνση προσανατολιζόμενοι, δρομολογούμε νέες Περιφερειακές Ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών σε Λιμενικές Αρχές το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, καθώς και την ενίσχυσή τους με νέους συνοδούς-χειριστές, αστυνομικούς σκύλους και κατάλληλα οχήματα.

Ο αγώνας για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, όπως είναι η εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και οι λοιπές εγκληματικές δραστηριότητες που απορρέουν από αυτές, είναι επίπονος, διαρκής και σκληρός. Απαιτεί αφοσίωση, θυσίες, αλλά και περίσσεια θάρρους.

Είναι γεγονός ότι, αν μέχρι σήμερα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος έχουν ανταποκριθεί με επιτυχία όποτε χρειάστηκε να δράσουν, αυτό οφείλεται στην εκπαίδευσή τους και στο ομαδικό τους πνεύμα. Και είμαι απόλυτα βέβαιος πως αυτό πρόκειται να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Θέλω, λοιπόν, να συγχαρώ τους αποφοιτήσαντες του 6ου Σχολείου Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, να τους ευχηθώ υγεία, καλοτυχία και δύναμη ώστε να ανταποκριθούν στα απαιτητικά τους καθήκοντα, προσφέροντας στην κοινωνία με το έργο και τις επιτυχίες τους.

 

Κύριε Ανακριτά,

Θα ήθελα να σας εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες, διότι χάρη στη συμβολή σας, τα στελέχη του 6ου Σχολείου Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος απέκτησαν εξειδικευμένες γνώσεις, απολύτως απαραίτητες, για την αποτελεσματική εκτέλεση της αποστολής που καλούνται να επιτελέσουν.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης το αδελφό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία και τους εκπροσώπους της, που συνέδραμαν καθοριστικά στην άρτια και ολοκληρωμένη εκπαίδευση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, ενδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ήδη εξαιρετική συνεργασία μας».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis