Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:19 | 30/10/2021

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη η τελετή Ορκωμοσίας των νέων Αξιωματικών. Ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στην τελετή παρέστη ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού/NRDC-GR, Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός, ο οποίος παρέδωσε τα ξίφη στους ορκισθέντες Αξιωματικούς.

Αποφοίτησαν συνολικά 67 νέοι Αξιωματικοί Ιατρικού, Οδοντιατρικού, Ψυχολογικού, Φαρμακευτικού, Οικονομικού και Νομικού Σώματος, εκ των οποίων 1 από την Κυπριακή Δημοκρατία, 5 από την Ιορδανία και 1 από την Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Οι νέοι Αξιωματικοί κατανέμονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως εξής:

– Είκοσι εννέα (29) στο Στρατό Ξηράς.

– Δεκαπέντε (15) στην Πολεμική Αεροπορία.

– Έξι (6) στο Πολεμικό Ναυτικό.

– Δέκα (10) στο Κοινό Νομικό Σώμα.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης από τις πολιτικές αρχές η Βουλευτής κα. Άννα Ευθυμίου ως εκπρόσωπος της Προέδρου της Βουλής, ο Βουλευτής κ. Γιάννης Αμανατίδης ως εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάρης Μπιλλής ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Αηδονόπουλος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι.Μ. Θεσσαλονίκης πατήρ Φώτιος Ζαρζαβατσάκης ως Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Από τις Προξενικές Αρχές παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου κ. Σπύρος Μιλτιάδης και η Επίτιμη Πρόξενος Ιορδανίας κα. Δέσποινα Μαντά ως Εκπρόσωπος Προξενείου Ιορδανίας, και από τις Πρυτανικές Αρχές ο Κοσμήτορας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από τις Στρατιωτικές Αρχές και τα Σώματα Ασφαλείας παραβρέθηκαν ο Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης ως Εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Διοικητής της ΑΔΙΣΠΟ Υποναύαρχος Μιχαήλ Ναούμ, ο Διευθυντής του Νομικού Σώματος Υποστράτηγος Σπυρίδων Γιαννακάκης και ο Διοικητής ΙΙ Μ/Κ ΜΠ Υποστράτηγος Γεώργιος Χατζηγεωργίου.

Στην τελετή τηρήθηκαν τα ισχύοντα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis