Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:59 | 16/10/2017

Παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού και χοροστατούντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Νήφωνα Καπογιάννη, ως εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, πραγματοποιήθηκε σήμερα, η τελετή ορκωμοσίας σαράντα οκτώ (48) νέων Λιμενοφυλάκων (όλοι άνδρες) της ΜΗ’ εκπαιδευτικής σειράς.
Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Λιμενοφυλάκων, παρευρέθησαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσιος – Χαράλαμπος Καλαματιανός, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, ο Α’ Υπαρχηγός του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Β’ Υπαρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Παναγιώτης Παρασκευάς, καθώς και λοιποί Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Σώματος.

[custom:google-ads]

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κύριος Υφυπουργός δήλωσε:
 
«Αγαπητοί Πατέρες της εκκλησίας, κύριε Γενικέ του Υπουργείου, κύριε Αρχηγέ του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής – Ακτοφυλακής, αγαπητοί συγγενείς και γονείς των νέων Λιμενοφυλάκων, νέοι Λιμενοφύλακες.
Σήμερα στον υπέρτατο νόμο της πατρίδας μας, στο Σύνταγμα, ορκιστήκατε πίστη στην πατρίδα, στην Δημοκρατία, στη Δικαιοσύνη. Υπέρτατοι σκοποί και αγαθοί και εύχομαι με βάση αυτούς να πορεύεστε σε όλη σας την σταδιοδρομία.
Σήμερα σας υποδεχόμαστε στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος.
Ένα Λιμενικό Σώμα το οποίο από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του έχει σημαντική παρουσία στην φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας, στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.
Η προστασία της ναυσιπλοΐας, θα είναι μία από τις πιο σημαντικές αποστολές σας. Η χώρα μας είναι μια ναυτική χώρα, με εκτενή θαλάσσια σύνορα και η εξασφάλιση της ναυσιπλοΐας έχει καταστήσει την Ελλάδα ως μια παγκόσμια δύναμη στην Ναυτιλία.
Ταυτόχρονα η προστασία των θαλάσσιων συνόρων ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με την προσφυγική κρίση, έχει αναγάγει σε πρωτεύοντα ρόλο την προστασία της ανθρώπινης ζωής από το Λιμενικό Σώμα.
Χιλιάδες συνάδελφοι σας, έχουν δώσει την μάχη για να προστατευτούν ανθρώπινες ζωές αυτά τα χρόνια της προσφυγικής κρίσης και ταυτόχρονα να προστατεύσουν τα σύνορα μας από κάθε επιβουλή.
Ένας ακόμα σημαντικός ρόλος που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε είναι η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, που μαστίζει την χώρα μας και ταυτόχρονα αφαιρεί σημαντικά έσοδα από αυτήν. Γι αυτό τον λόγο θεωρώ ότι η συμβολή σας στο Λιμενικό Σώμα θα είναι πολύ σημαντική.
Η Ελληνική Πολιτεία σας καλωσορίζει και εύχεται να φανείτε αντάξιοι των Λιμενικών που υπηρετούν τώρα αλλά και των Λιμενικών που υπηρέτησαν με αυταπάρνηση κατά το παρελθόν το Λιμενικό Σώμα.
Εγώ προσωπικά σας υπόσχομαι ότι και η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου θα βρίσκεται δίπλα σας, προκειμένου να κάνετέ όσο το δυνατόν καλύτερα την δουλειά σας.
Σας καλωσορίζω λοιπόν στο Λιμενικό Σώμα και σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειες σας.
Και σε ένδειξη χαράς στην αρχή του έργου σας στο Λιμενικό Σώμα έχετε πέντε ημέρες τιμητική άδεια».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: hcg.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis