Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 18/12/2018

Παρουσία του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών κύριου Χρήστου Σπίρτζη και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Ματθαιόπουλου, πραγματοποιήθηκε χθες 17 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του παλαιού Μηχανουργείου Λαυρίου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής ενός οικίσκου, για τη στέγαση του πληρώματος του περιπολικού οχήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαυρίου, από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, σε χώρο που παραχωρήθηκε από το δήμο Σαρωνικού.

Η δωρεά έγινε προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου και αφορά έναν οικίσκο, στον οποίο θα στεγάζεται το πλήρωμα του περιπολικού, που εκτελεί 24ωρη υπηρεσία, βελτιώνοντας έτσι τις συνθήκες διαβίωσης των πυροσβεστικών υπαλλήλων, καθιστώντας ποιοτικότερη και ασφαλέστερη τη διαμονή τους, κατά τις ώρες εκτέλεσης της υπηρεσίας τους.

[custom:google-ads]

Με την έναρξη της εκδήλωσης, ο Αρχηγός στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «[…] Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά που μας τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας στην τελετή για την παράδοση – παραλαβή του οικίσκου για το περιπολικό όχημα της Π.Υ. Λαυρίου. Επιπλέον, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς, τόσο τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κύριο Χρήστο Σπίρτζη, όσο και το Δήμαρχο Σαρωνικού, κύριο Γιώργο Σωφρόνη, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα, ώστε να δοθεί ταχύτατη λύση για το πρόβλημα της στέγασης των πυροσβεστών μας. Να είστε βέβαιοι ότι είμαστε συνεχώς δίπλα στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, για να εγγυηθούμε οργανωμένα την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας τους. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι το Πυροσβεστικό Σώμα θα επιτελέσει το καθήκον του, συνεχίζοντας την υψηλή πυροσβεστική παράδοση της γενναιότητας. Δείξτε τους λοιπόν την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας. Είναι ό,τι πιο πολύτιμο μπορείτε να τους προσφέρετε, ως ενθάρρυνση στο δύσκολο κι επικίνδυνο έργο που επιτελούν. Σήμερα 17 Δεκεμβρίου, γιορτάζει και το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω και με την ευκαιρία εύχομαι σε όλον τον κόσμο, αλλά και στους συναδέλφους χρόνια πολλά και χρόνια πολλά σε όλους για τις μέρες των Χριστουγέννων […]».

Στη συνέχεια, ο Υπουργός τόνισε από την πλευρά του: «[…] θεωρώ καθήκον μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να συνδράμουμε τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και το ίδιο το Πυροσβεστικό Σώμα. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο πως σε κάθε κρίσιμη στιγμή για τους πολίτες, είτε έχει να κάνει με φυσικές καταστροφές, είτε έχει να κάνει με γεγονότα που διακυβεύεται η ανθρώπινη ζωή, οι πυροσβέστες μας είναι στο πλευρό της κοινωνίας, στο πλευρό κάθε πολίτη, άρα θα μου επιτρέψετε να επιστρέψω στα στελέχη της Πυροσβεστικής το «ευχαριστώ» που είπατε προς το Υπουργείο Υποδομών και να πω ότι το Υπουργείο Υποδομών είχε, έχει και θα έχει μια πολύ στενή συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα. […] Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, όχι μόνο ως Υπουργός, αλλά και ως πολίτης, για τις κρίσιμες υπηρεσίες που προσφέρετε στην κοινωνία, για την αυταπάρνηση που έχετε επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια, για το καθήκον σας και μακάρι να μπορέσουμε να αναπληρώσουμε όλον τον εξοπλισμό που χρειάζεται η Πυροσβεστική και κάποιοι σκόπιμα απαξίωναν για πάρα πολλά χρόνια, για να νιώθουμε κι εμείς σαν πολίτες ασφαλείς, αλλά και το Πυροσβεστικό Σώμα ικανό να ανταπεξέλθει στις κρίσιμες καταστάσεις που έχει να αντιμετωπίσει, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής […]».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γεώργιος Σωφρόνης και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτριος Λουκάς. Αμφότεροι επεσήμαναν την αγαστή συνεργασία των δύο Δήμων με το Πυροσβεστικό Σώμα και την ανάγκη συνέχισης αυτής της από κοινού προσπάθειας.

Στο περιθώριο της τελετής, ο Αρχηγός του Π.Σ. και ο Διοικητής της Π.Υ. Λαυρίου, επέδωσαν τιμητικές πλακέτες στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, ενώ ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Λαυρίου απένειμε τιμητική πλακέτα στο Δήμαρχο Σαρωνικού.

Στην εκδήλωση απέδωσαν τιμές η μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος και άγημα δέκα Πυροσβεστών με επικεφαλής Αξιωματικό του Π.Σ.

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων, Αντιστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Γιόβας, ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής, Υποστράτηγος ΠΣ Αχιλλέας Τζουβάρας, ο Επιχειρησιακός Συντονιστής με έδρα τον Πειραιά, Υποστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής, Αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Χιώνης, ο Διοικητής της Π.Υ. Κορωπίου, Πύραρχος Βασίλειος Κοκμοτός, ο Διοικητής της Π.Υ. Λαυρίου Αντιπύραρχος Σπυρίδων Παπαστάθης, καθώς και Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και πυροσβέστες. Επίσης, παρέστησαν ο Αρχιμανδρίτης Πάτηρ Κωνσταντίνος Συρίγος, Αντιδήμαρχοι των δύο Δήμων, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εθελοντές και πλήθος κόσμου.

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis