Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:04 | 19/02/2016

Πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Αρχηγίας του Πυροσβεστικού Σώματος, στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου του Π.Σ.

Στην τελετή παρέστησαν, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. κ. Χρήστος Κατσώτης, ο Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο Αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α. Ναύαρχος ΠΝ Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός Γ.Ε.Α. Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Αρχηγός Λ.Σ.- Ε.Α. Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτιος Ράπτης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος η Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κ. Ιωάννα Τσούπρα, η φυσική ηγεσία του Π.Σ., εκπρόσωποι των Αρχηγών Γ.Ε.Σ. και Γ.Ε.Ν., ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, εκπρόσωποι των ΕΔ/ΣΑ, καθώς και μεγάλος αριθμός εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων.

Ο κ. Κουρουμπλής κατά την ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων:

«[…] Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω εκ μέρους του Πρωθυπουργού τον απερχόμενο Αρχηγό τον οποίο και εγώ και ο κ. Τόσκας, περιβάλλαμε με απόλυτη εμπιστοσύνη. Θέλω να του ευχηθώ προσωπική και οικογενειακή υγεία, άλλωστε η ζωή δεν σταματάει από τη στιγμή της αφυπηρέτησης ενός ανθρώπου από ένα χώρο.

Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο Αρχηγό και στα νέα στελέχη που κατέλαβαν καινούριες θέσεις στο Π.Σ. Γνωρίζουμε τα προβλήματα και στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, λόγω της οικονομικής κρίσης και στο χώρο των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Εμείς θέλουμε να σας κοιτάμε στο πρόσωπο με ειλικρίνεια, με σεβασμό και εμπιστοσύνη, γιατί η εμπιστοσύνη είναι η πιο σκληρή και η πιο ουσιαστική σχέση που δένει τις σχέσεις των ανθρώπων.[…]

[…] Με αυτές τις σκέψεις και πάλι θέλω να ευχηθώ σε όλους προσωπική, οικογενειακή υγεία και να πορευθούμε σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο καταθέτοντας ο καθένας και όλοι μαζί, τον καλό μας εαυτό. Αυτό σημαίνει πατριωτισμός σε όλο του το μεγαλείο.»

Στη συνέχεια ο κ. Τόσκας κατά την ομιλία του, ανέφερε μεταξύ άλλων:

[…]Απευθυνόμενος στον απερχόμενο Αρχηγό, θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την προσφορά του, για το ήθος του και τη συνεργασία την οποία είχαμε.[…]

[…]Εύχομαι στο νέο Αρχηγό καλή συνέχεια της πορείας του Πυροσβεστικού Σώματος και καλό ξεκίνημα σε μία επιταχυνόμενη πορεία βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του Σώματος αυτού, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη η κοινωνία μας.»

Κατά την ανάγνωση της Ημερησίας Διαταγής, ο νέος Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Καρατζιάς, ανέφερε:

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος, που αναλαμβάνω σήμερα την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, έχοντας πλήρη συναίσθηση των υποχρεώσεων και επίγνωση των ευθυνών της επιλογής μου στη θέση αυτή.

Κατ’ αρχήν, νιώθω την υποχρέωση να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, την ελληνική κυβέρνηση γενικότερα και ειδικότερα τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, επιλέγοντάς με, ως Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Εν συνεχεία θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού, τους συναδέλφους, που σε όλα τα στάδια της υπηρεσιακής μου διαδρομής, με περιέβαλαν με την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία οποιαδήποτε πυροσβεστική αποστολή μας ανατέθηκε.[…]

[…] Καλώ όλο το πυροσβεστικό προσωπικό, ένστολο και πολιτικό σε συνεργασία, ώστε να αποδώσουμε στην Ελληνική Κοινωνία το Πυροσβεστικό Σώμα καλύτερο, που στα πλαίσια της αποστολής του, θα ανταποκρίνεται με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης και απειλής, που μπορεί να διασαλεύσει την ασφάλεια του Έλληνα Πολίτη. Τέλος θα ήθελα, να απευθύνω τις καλύτερες ευχές μου προς τον απερχόμενο Αρχηγό. Σας εύχομαι υγεία και ευτυχία, τόσο σε εσάς προσωπικά, όσο και στην οικογένειά σας»

Ο απερχόμενος Αρχηγός του Π.Σ. Στρατηγός ΠΣ ε.α. Βασίλειος Παπαγεωργίου ευχαρίστησε συγκινημένος τόσο την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όσο και όλο το πυροσβεστικό προσωπικό για την άριστη συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια της θητείας του, ενώ ευχήθηκε στο νέο Αρχηγό καλή επιτυχία στο δύσκολο και σημαντικό έργο του.

Μετά τη λήξη της τελετής, έγινε επίδοση αναμνηστικών δώρων, στον απερχόμενο Αρχηγό του Π.Σ. Στρατηγό ΠΣ ε.α. Βασίλειο Παπαγεωργίου.

 

  

 

 

 

http://www.fireservice.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis