Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 17/02/2017

Τελικά “πόσο καίει” το πρωθυπουργικό αεροσκάφος; Κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν διαφορετικά…κομπιουτεράκια! Κάθε κόμμα μετρά τη δαπάνη πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους ανάλογα με τα βουλευτικά έδρανα που έχει: διαφορετικά μετρά το κόστος όταν είναι στην κυβέρνηση και διαφορετικά στην αντιπολίτευση!

Τελευταίο παράδειγμα η αντιπαράθεση του Άδωνι Γεωργιάδη με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο για την πτήση του τελευταίου στις ΗΠΑ.

Ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ., βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλείται το “τιμολόγιο” που προβλέπεται στην Απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αριθμ. Φ.800/278818/Σ.4345 «Κοστολόγηση Παρεχομένων Υπηρεσιών και Οικονομική Τακτοποίηση των Δοσοληψιών των Κλάδων των ΕΔ». Σύμφωνα μ΄ όσα προβλέπονται το κόστος ώρας πτήσεως του αεροσκάφους GV (GULFSTREAM V) είναι 5.537,09 €/ώρα.

“Συνεπώς, το κόστος της διαδρομής Ελευσίνα-Ουάσιγκτον-Ελευσίνα, διάρκειας 20.6 ωρών ανέρχεται στα 114.000€, σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση”,υποτηρίζει ο κ.Γεωργιάδης με βάση βέβαια τους υπολογισμούς που έκαναν οι “αεροπόροι” του. Δεν του είπαν βέβαια ότι όσα προβλέπονται στην απόφαση δεν είναι υποχρεωτικό να πληρωθούν, γιατί σ΄ αυτή την απόφαση περιλαμβάνονται και έξοδα που δεν είναι απαραίτητο να γίνουν.

Από την άλλη πλευρά ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην απάντηση που έδωσε στην ερώτηση που κατέθεσε ο Α.Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι “το αεροσκάφος έκανε τη διαδρομή Ελευσίνα-Ουάσιγκτον-Ελευσίνα συνολικής διάρκειας 20.6 ωρών με το κόστος του ταξιδιού να ανέρχεται στα 29.491,42€, το οποίο αφορούσε σε καύσιμα, σίτιση, κόστος σχεδίασης ταξιδιού και στα έξοδα της αποζημίωσης, μετακίνηση-διαμονής του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας”. Από το επιτελείο του λένε ότι αυτό είναι το ποσό που πληρώθηκε πραγματικά. 

militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis