Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:28 | 29/10/2019

Δικαστήριο του Σεντ Λούι, επιδίκασε αποζημίωση 20 εκατομμυρίων δολαρίων (18 εκατ ευρώ), υπέρ γκέι αστυνομικού, για υπόθεση διάκριση εις βάρος του, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, από το αστυνομικό σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός υποστήριξε πως ενώ είχε κάνει αίτηση για προαγωγή, αυτή απορρίφθηκε καθώς του «ζητήθηκε - συστήθηκε»,  να χαμηλώσει τους τόνους σχετικά με την σεξουαλικότητα του, αν ήθελε κάποια στιγμή στην καριέρα του να προαχθεί. 

Η αγωγή από τον αστυνομικό Κιθ Γουαϊλντχάμπερ, κατατέθηκε ύστερα από συνομιλία που είχε με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου αστυνομικών επιτροπών του Σεντ Λούι, Τζον Σαραντίνο.

Οπως προκύπτει από την δικογραφία, ο Τζον Σαρασίνο είπε στον Γουαϊλντ χάμπερ πως, «Γνωρίζω πως έχεις κάνει αίτηση για προαγωγή. Ομως η διοίκηση έχει πρόβλημα με την σεξουαλικότητα σου. Αν θέλεις ποτέ να καταφέρεις να φορέσεις το άσπρο πουκάμισο (με άλλα λόγια να προαχθεί και αντί για μπλέ πουκάμισο να φορέσει άσπρο), καλό θα ήταν να μην δείχνεις τόσο γκέι».

Ο Ερικ Γουαϊλντχάμπερ, που υπηρετούσε στο αστυνομικό σώμα περισσότερο από 15 χρόνια, ήταν μέσα στις τρεις πρώτες επιλογές από τους 26 που είχαν κάνει αίτηση για προαγωγή αλλά όπως και τις προηγούμενες 23 φορές δεν κατάφερε να την πάρει.

Παράλληλα όταν κατέθεσε την αγωγή εις βάρος της αστυνομίας για σεξουαλική διάκριση, ένα μήνα μετά μετατέθηκε σε άλλο τμήμα, 27 μίλια (43 χλμ) μακριά από το σπίτι του, έχοντας μάλιστα την υποχρέωση να εκτελεί βραδινή βάρδια.

Οπως κατέθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας, Τζον Μπέλμαρ, η απόρριψη της αίτησης του Ερικ Γουαϊλντχάμπερ, έγινε για λόγους καθαρά επαγγελματικούς και όχι σεξουαλικούς. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα δύο περιστατικά κατά τα οποία ο Γουαϊλντχάμπερ δεν επέδειξε τις ικανότητες που χρειάζεται κάποιος ο οποίος θέλει να προαχθεί. Επίσης ξεκαθάρισε πως δεν είχε γνώση της μετάθεσης του σε άλλο αστυνομικό τμήμα.

Με ανακοίνωση της η κομητεία στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα, ενημέρωσε πως θα υπάρξουν άμεσα αλλαγές στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της επιτροπή αξιολόγησης της αστυνομίας, η οποία αποφασίζει για την θέση του αρχηγού.

Με ανάρτηση του στο Twitter, o Δρ. Σαμ Πέιτζ, εκτελεστικός διευθυντής της επιτροπής, ξεκαθάρισε πως, «Το αστυνομικό τμήμα πρέπει να συμπεριφέρεται με σεβασμό και αξιοπρέπεια σε κάθε μέλος της κοινότητας και σε κάθε αστυνομικό. Οσο για τις αποφάσεις εντός της αστυνομίας, αυτές πρέπει να λαμβάνονται με αξιοκρατικά κριτήρια».

Πηγή: The New York Timeshuffingtonpost.gr

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis