Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:59 | 22/11/2017

Στην αγορά 24.000 αυτοκινήτων που διαθέτουν σύστημα αυτόνομης οδήγησης, προχώρησε η εταιρεία παροχής υπηρεσιών μετακίνησης Uber από τη Volvo.

Όπως ανακοινώθηκε, τα αυτόνομα αυτοκίνητα τύπου XC90 και XC60 θα παραδοθούν από τη σουηδική φίρμα στην Uber μεταξύ 2019 και 2021. Με αυτό τον τρόπο, η αμερικανική εταιρεία «ride sharing» θα μετατραπεί σε διαχειρίστρια ενός στόλου premium μοντέλων με τεχνολογία αιχμής.

Volvo και Uber συνεργάζονται εδώ και τρία χρόνια στην εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης, αναπτύσσοντας ένα λογισμικό που εξυπηρετεί τις ανάγκες της εταιρείας παροχής μετακίνησης. Μάλιστα, από πέρυσι έχει ξεκινήσει πιλοτικά ένα πρόγραμμα για τη δοκιμή των πρωτοποριακών οχημάτων σε κανονικές συνθήκες κίνησης.

[custom:google-ads]

Στόχος της σουηδικής μάρκας, είναι να αποτελέσει τον βασικό προμηθευτή για εταιρείες διαμοιρασμού οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Volvo Cars, Ηakan Samuelsson.

Τα αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα από το 2019 μέσω της εφαρμογής της Uber, εξυπηρετώντας τους πελάτες με τη συνδρομή οδηγού σε πρώτο στάδιο, για λόγους ασφαλείας.

Από την πλευρά της η Volvo, πρόκειται να χρησιμοποιήσει το ίδιο μοντέλο ως βάση για την ανάπτυξη της δικής της ανεξάρτητης στρατηγικής στο πεδίο της αυτόνομης οδήγησης, που σύμφωνα με το σχεδιασμό της θα ολοκληρωθεί με την κυκλοφορία του πρώτου πλήρως αυτόνομου οχήματος το 2021.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

Διαβάστε περισσότερα στο zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis