Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:40 | 23/12/2018

Βρισκόμαστε στο τρίτο μήνα εφαρμογής του σχεδίου εμφανής αστυνόμευσης ΠΕΡΣΕΑΣ. Δυστυχώς τα προβλήματα γίνονται ολοένα και πιο έντονα. Ειδικά τώρα που αρχίζουν και οι προγραμματισμένες εορταστικές άδειες, υπάρχουν υπηρεσίες οι οποίες το 40% σχεδόν των περιπολιών τους γίνονται από ενισχυτικές άλλων υπηρεσιών, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι οι περισσότερες υπηρεσίες κινδυνεύουν να μείνουν και από περιπολικά, γιατί τα σαραβαλάκια δουλεύουν επί 24ωρης βάσης.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται με την ίδια ένταση, η ενίσχυση της ΔΑ Κέρκυρας με Διμοιρίες και ΟΠΚΕ παρά τις εξαγγελίες της κ. Υπουργού για αποδέσμευση των δυνάμεων από τη Λευκίμη, τα διάφορα αστυνομικά μέτρα, καθώς και οι αποσπάσεις λόγω μεταναστευτικού.

Επειδή η όλη κατάσταση θυμίζει περισσότερο τραγέλαφο παρά σοβαρό σχέδιο αστυνόμευσης.

Επειδή καλό είναι να ακούγεται και η φωνή απόγνωσης του προσωπικού και όχι μόνο τα μεγάλα λόγια των Διοικήσεων, από τις επιλογές των οποίων φτάσαμε σε αυτό το σχέδιο «πανικός».

[custom:google-ads]

Επειδή το «σύστημα» αυτό πολύ απλά δεν έχει μέλλον, γιατί αστυνόμευση με «πασαλείμματα» δεν γίνεται.

Ζητούμε την άμεση επανεξέταση του σχεδίου ΠΕΡΣΕΑΣ, ενώ τουλάχιστον για τις ημέρες των επίσημων αργιών να υπάρχει μια «ανθρώπινη» ελαστικότητα, ώστε οι υπηρεσίες να εκπέμπουν τις περιπολίες που μπορούν, με δικές τους και όχι με ενισχυτικές δυνάμεις.
 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Κορυφώνεται η βία στη Γαλλία: Αστυνομικός τραβά πιστόλι εναντίον "κίτρινου γιλέκου"

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis