Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 16/07/2019

Ακόμη και οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην  υποδιεύθυνση Δυτικής Αττικής στο Ζεφύρι, κάνουν διπλά νυχτερινά προκειμένου να καλυφθούν οι υπηρεσίες ενώ λαμβάνουν ρεπό κάθε 17 με 20 ημέρες.

Λύση στο μείζον θέμα της υποστελέχωσης στα τμήματα ασφαλείας ευελπιστούν οι κάτοικοι και οι συνδικαλιστές αστυνομικοί της Δυτικής Αττικής, να δώσει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας τάξης. Ενδεικτικό του προβλήματος που αντιμετωπίζουν στα συγκεκριμένα τμήματα, αποτελεί το γεγονός πως ακόμη και οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην  υποδιεύθυνση Δυτικής Αττικής στο Ζεφύρι, κάνουν διπλά νυχτερινά προκειμένου να καλυφθούν οι υπηρεσίες ενώ λαμβάνουν  ρεπό κάθε 17 με 20 ημέρες.

[custom:google-ads]

Διάσπαρτοι σε όλη την Αθήνα οι αστυνομικοί της Δυτικής Αττικής

Συνολικά στα τμήματα ασφαλείας και στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Δυτικής Αττικής, προβλέπονται για την εύρυθμη λειτουργία τους, 400 οργανικές θέσεις. Από αυτούς, οι 110 είναι μόνιμα αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες και φυλάξεις VIP προσώπων, κάτι που αναμένεται να αλλάξει. Από τους 290 που απομένουν, μέχρι πρότινος  δέκα άτομα κάθε μέρα μετέβαιναν  στο κέντρο της Αθήνας και περιπολούσαν στην οδό Ερμού  στο πλαίσιο του σχεδίου  αντιμετώπισης φαινομένων κλοπών και ληστειών σε  σταθμούς ΗΣΑΠ και ΜΕΤΡΟ. Παράλληλα, δυο τουλάχιστον αστυνομικοί, μετακινούνταν από την Δυτική Αττική και αντί να προστατεύουν τους πολίτες, προστάτευαν …το πολιτικό γραφείο της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Προστασίας του  Πολίτη, Κατερίνας  Παπακώστα στο κέντρο της Αθήνας. Ακόμη 12 αστυνομικοί βρίσκονται στις δίκες της Χρυσής Αυγής και της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, 3 αστυνομικοί στο Μεταγωγών, 2 αστυνομικοί  περιπολούν πέριξ των Εξαρχείων, ενώ ανάλογα με τις ανάγκες καλύπτουν κενά στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Αθηνών.

Τραγικές ελλείψεις στα τμήματα ασφαλείας

Τα τμήματα ασφαλείας στην Δυτική Αττική ουσιαστικά υπολειτουργούν. Χαρακτηριστικότερο όλων, το παράδειγμα του τμήματος στο Μενίδι που αντί να αυξηθούν οι αστυνομικοί μετά το θάνατο του άτυχου Μάριου, που τον Ιούνιο του 2017 έπεφτε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα σε ηλικία μόλις 11 ετών και τα αλλεπάλληλα κρούσματα πυροβολισμών, η δύναμη μειώθηκε κατά 4 άτομα! Το τμήμα ασφαλείας Ασπροπύργου, λειτουργεί με το  ένα τρίτο της προβλεπόμενης δύναμης και αντί για 30 άτομα, έχει μόλις 10. Παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει και στο τμήμα ασφαλείας της Μάνδρας όπου αντί για 20 άτομα υπάρχουν μόλις 11. Στο  Αιγάλεω, έχει οργανική δύναμη 120 άτομα, αλλά η πραγματική δύναμη είναι  55. Στο αστυνομικό τμήμα Ιλίου  έχει 65 οργανικές θέσεις  αλλά υπηρετούν  μόλις 38 αστυνομικοί.

Γιώργος Σταματάκης:  Να μας στείλουν αστυφύλακες

Την άμεση ενίσχυση με νέους αξιωματικούς  που θα ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους στις 25 Ιουλίου από τη σχολή της αστυνομίας και θα αναλάβουν καθήκοντα, ζητά μέσω του «LawAndOrder»,ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Γιώργος Σταματάτης. Όπως δηλώνει «θα πρέπει να μας στείλουν τουλάχιστον 25 άτομα για να στελεχωθούν καλύτερα τα τμήματα της περιοχής, για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά την εγκληματικότητα και να είμαστε στο πλευρό των πολιτών που μας έχουν ανάγκη».Το πρωί της Δευτέρας επέστρεψαν στα κεντρικά της ασφάλειας στη ΓΑΔΑ,115 αποσπασμένοι αστυνομικοί, που αναμένεται να διαμοιραστούν σε τμήματα που υπάρχουν κενά, μεταξύ αυτών και στη Δυτική Αττική.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis