Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:00 | 17/03/2015

Το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένεται να ξεκινήσουν οι κρίσεις ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή. Ωστόσο ερωτηματικά προκάλεσε το γεγονός της σημαντικής καθυστέρησης της διαδικασίας, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία και η σχετική διαδικασία στο Πυροσβεστικό Σώμα ξεκίνησε τη Δευτέρα.

 
Σημειώνεται ότι σε πρώτη φάση υπό κρίση θα τεθούν οι ανώτατοι αξιωματικοί, δηλαδή δυο Αντιναύαρχοι Λ.Σ., επτά Υποναύαρχοι Λ.Σ. και εννέα Αρχιπλοίαρχοι Λ.Σ.
 
Σημειώνεται επίσης ότι οι αξιωματικοί στον βαθμό του αρχιπλοίαρχου κρίνονται -με βάση νομοθετική ρύθμιση - μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δύο χρόνια στο συγκεκριμένο βαθμό. Στελέχη του Σώματος επεσήμαναν ότι οι αποστρατείες αναμένεται να είναι περιορισμένες και θα κινηθούν σε μονοψήφιο αριθμό.
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να αποστρατευθούν οι δύο νυν Υπαρχηγοί, οι Υποναύαρχοι Λ.Σ. Αθανάσιος Χονδρονάσιος και Βασίλειος Σιέττος και τη θέση τους να πάρουν ως α' υπαρχηγός ο Υποναύαρχος ΛΣ Νικόλαος Πατρινός και ως β' υπαρχηγός ο Υποναύαρχος ΛΣ Ευάγγελος Τσάντζαλος.
 
Αναμένεται να αποστρατευτούν και οι υποναύαρχοι ΛΣ Παναγιώτης Πετρόπουλος (γενικός επιθεωρητής ΛΣ-ΕΛΑΚΤ), Γιώργος Μπουμπόπουλος (ΑΔΝΑ-ΕΔΕΙΝ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) - «αττικάρχης» και Ιάκωβος Σέργης (προϊστάμενος στον Κλάδο Προσωπικού).
 
Οι αποστρατείες αυτές θα γίνουν εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τους νέους υπαρχηγούς, καθώς θα έχουν προαχθεί νεότεροί τους ανώτατοι αξιωματικοί.
 
Στελέχη του Σώματος σημειώνουν ότι θα αποτελέσει έκπληξη το αν θα παραμείνει ένας από την ηγεσία (Α. Χονδρονάσιος, Β. Σιέττος, Π. Πετρόπουλος).
 
http://www.tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis